لوموند گزارش داد:

برده کشی از کارگران خارجی در قطر

کد خبر: ۳۵۸۴۹۰
|
۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۷ 18 November 2013
|
5710 بازدید
لوموند گزارش داد: سازمان عفو بین الملل ضمن انتقاد از برخورد دولت قطر با کارگران خارجی در این کشور اعلام کرد که این کارگران در واقع به شدت مورد سوء استفاده و برده داری قرار می گیرند.

به گزارش شبکه ایران به نقل از لوموند، سازمان عفو بین الملل شرایط کار و زندگی کارگران خارجی و مهاجر در قطر را بسیار بحرانی خواند و افزود:  این در حالی است که قطر خود را برای میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال در سال 2022 آماده می کند.

بنابر این گزارش، بر اساس تحقیقات بسیار گسترده و دقیق انجام شده در خصوص وضعیت کارگران خارجی در قطر، بویژه آن بخش از کارگران خارجی که در بخش ساختمان سازی فعالیت می کنند شرایط بسیار ناگواری دارند و مورد سوء استفاده قرار می گیرند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در عملیات ساختمان‌سازی ورزشگاه‌های فوتبال قطر شرایط کاری غیرانسانی و گونه‌ای «بردگی مدرن» حاکم است. صداهای مخالفی که خواهان تحریم مسابقات جام جهانی فوتبال سال 2022 در قطر یا تغییر محل برگزاری این مسابقات هستند، هر دم رساتر می‌شوند.

قطر برای آماده‌سازی به موقع ورزشگاه‌های فوتبال و زیرساخت‌های لازم، بیش از یک میلیون کارگر خارجی را وارد این کشور کرده و در عملیات ساختمان‌سازی به کار گمارده است. بیشتر این کارگران نپالی و هندی هستند و ناچارند در شرایطی سخت و گرمایی تحمل‌ناپذیر کار کنند.

روزنامه گاردین با استناد به یک سند سفارت نپال در دوحه گزارش داده است که فقط در یک فاصله زمانی تقریبا دو ماهه، یعنی از ژوئن تا اوت امسال، روی هم 44 کارگر نپالی در قطر جان خود را از دست داده‌اند. علت مرگ بیش از نیمی از آنان سکته قلبی یا سانحه در محل کار ذکر شده است.

سفارت هند در در قطر نیز اعلام کرده است که در پنج ماه نخست امسال 82 کارگر هندی در قطر جان خود را از دست داده‌اند. به این ترتیب از سال 2010 تا کنون بیش از 700 کارگر هندی در قطر جان باخته‌اند. گزارش‌هایی تکان‌دهنده حاکی از آن است که کارگران خارجی در قطر ناچارند در شرایطی سخت و خطرناک و در گرمایی تا 50 درجه سانتیگراد کار کنند. در مواردی حتی آب آشامیدنی در اختیار آنان گذاشته نمی‌شود.

همچنین گزارش شده است که گذرنامه‌های کارگران را ضبط می‌کنند و به آنان پس نمی‌دهند و از پرداخت دستمزد به آنان هم خودداری می‌شود. محل اسکان کارگران بیش از گنجایش پر و غیربهداشتی توصیف شده است و در آن بیماری رواج دارد.

«زندانی با درهای باز»


سفیر نپال در دوحه ماه‌ها پیش از شرایط کاری کارگران نپالی در قطر انتقاد کرده و آن را «زندانی با درهای باز» خوانده بود. پس از انتشار نقل قول او در «گاردین» دولت قطر شکوائیه‌ای برای دولت نپال فرستاد. در پی آن دولت نپال سفیر خود را از دوحه فراخوانده است.

شمار کارگران خارجی در قطر در حال حاضر 2 /1میلیون نفر ذکر شده است، ولی اگر قرار باشد کار ساختمان‌سازی در ورزشگاه‌ها و زیرساخت‌های قطر منظم‌‌تر شود، باید نیم میلیون کارگر مهاجر دیگر نیز وارد قطر شوند.

«اتحاد سندیکاهای بین‌المللی» (IGB) نیز به صف منتقدان قطر پیوسته و اتهامات سنگینی را در مورد شرایط کار درعملیات ساختمان‌سازی به مقامات این کشور وارد می‌کند. به گفته این سازمان اگر مقامات قطری اقدام نکنند و شرایط کار را بهبود نبخشند، تا زمان برگزاری مسابقات جام جهانی هر سال حدود 600 کارگر جان خود را از دست خواهند داد. این نهاد علت مرگ کارگران را کارهای سخت و خطرناک و نیز کمبود امکانات بهداشتی در محل سکونت‌های دسته‌جمعی ذکر کرده است.

شاران بورو، دبیرکل اتحاد سندیکاهای بین‌المللی، به روزنامه «گاردین» گفته است که «مقامات قطری برای حل اساسی این مشکلات کاری نمی‌کنند». وی اخیرا حتی با وزیر کار قطر در این زمینه دیدار و گفت‌وگو کرده است. به گفته خانم بورو لازم است که فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) تذکر روشنی به مقامات قطری بدهد. خانم بورو می‌گوید فیفا اجازه ندارد مسابقاتی را تحمل کند که بر شالوده «برده‌داری مدرن» استوار شده‌اند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟