گزارش عملکرد رییس جمهور به مردم

اولین صد روز با دولت؛ روحانی واقعیت‌های کشور را به مردم گفت

دکتر حسن روحانی در برنامه زنده تلویزیونی سه شنبه شب (5 آذر ماه) گزارشی از فعالیت‌های 100 روز اول دولت تدبیر و امید ارائه کرد. رئیس جمهور پیش از این وعده داده بود مردم را در جریان واقعیت های کشور قرار دهد... همچنین در راستای تحقق وعده رییس‌جمهور گزارش هایی مفصل در حوزه اقتصاد و فرهنگ منتشر شد. معاونت حقوقی ریاست جمهوری نیز بر اساس وعده دکتر روحانی به مردم، با صدور اطلاعیه‌ای ویرایش نخست منشور حقوق شهروندی را منتشر کرد.
کد خبر: ۳۶۰۴۶۲
|
۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۷ 27 November 2013
|
18068 بازدید

دکتر حسن روحانی در برنامه زنده تلویزیونی سه شنبه شب (5 آذر ماه) گزارشی از فعالیت‌های 100 روز اول دولت تدبیر و امید ارائه کرد. رئیس جمهور پیش از این وعده داده بود مردم را در جریان واقعیت های کشور قرار دهد.

همچنین در راستای تحقق وعده رییس‌جمهور برای ارائه گزارش عملکرد دولت یازدهم در 100 روز اول و برنامه‌های آتی، گزارش های مفصلی در حوزه اقتصاد و فرهنگ، همزمان با ارائه گزارش دکتر روحانی در برنامه زنده تلویزیونی، منتشر شد. 

معاونت حقوقی ریاست جمهوری نیز بر اساس وعده دکتر روحانی به مردم، با صدور اطلاعیه‌ای ویرایش نخست منشور حقوق شهروندی را منتشر کرد.

مهمترین سخنان رئیس جمهور در این مصاحبه به شرح زیر است:

اولین مشکل، نبود کالاهای اساسی

- نخستین روزهای بعد از انتخابات، اولین مشکل ، مشکل شرایط کالاهای اساسی در کشور بود. من فکر می کردم  که حداقل  انبارهای کشورهای از کالاهای اساسی برای سه چهار ماه کافی باشد ولی اینگونه نبود. این گزارش قبل از مراسم تحلیف به دستم رسید و آن حاکی از  کمبود کالاهای اساسی در کشور از جمله مشکل  کمبود گندم بود. همچنین در ان روزها  گزارشی بدستم رسید که فقط در یکی از استانهای کشور در سیلوها  برای 3 روز  مصرف مردم گندم موجود است.

خزانه خالی

- مسئله دوم بعد از شروع کار دولت در مرداد ماه اتفاق افتاد که من تعبیر خزانه خالی را در سخنرانی خود بکار بردم. 210 هزار میلیارد تومان سالانه باید در خزانه موجودی داشته باشیم به عبارتی ماهیانه 17 هزار و 500 میلیارد تومان باید دولت درآمد داشته باشد تا بتواند سالانه 210 هزار میلیارد تومان ذخیره کند.

- در مردادماه امسال و بخصوص 12 مرداد که من کار خود را شروع کردم موجودی خزانه دولت 1280 میلیارد تومان بود. در پایان مرداد ماه باید حقوق کارمندان را پرداخت می کردیم. حقوق کارمندان 7500 میلیارد تومان بود و از این مبلغ تنها 2870 میلیارد تومان بیشتر در خزانه موجود نبود یعنی بیش از 4060 میلیارد تومان باید از بانکها قرض می گرفتیم که تنها فقط بتوانیم حقوق کارمندان را پرداخت کنیم. فقط در مردادماه دولت برای پرداخت حقوق کارمندان 4060 میلیارد تومان بدهکار شد.

تورم  و بدهی

- در ماه های قبل، هر ماه نسبت به ماه قبل از آن، شاهد افزایش 2.2 درصدی تورم بودیم اما بعد از مرداد ماه تا کنون، این افزایش به 1.2  کاهش یافت.

- در تورم نقطه به نقطه شهریور ماه گذشته 43 درصد بود که این رقم در مهر ماه گذشته به 36 درصد رسید.

- مهمترین عامل افزایش تورم در سالهای اخیر رشد بی حساب نقدینگی است.

- تلاش می کنیم تا پایان سال آینده تورم به 25 درصد برسد.

- سعی می کنیم تورم تا پایان سال به 35 درصد برسد.

-  در 8 سال گذشته مجموع 600 میلیارد دلار بابت فروش نفت و گاز درآمد داشت. دولت 8 سال گذشته ، پول دارترین دولت بود و متاسفانه بدهکارترین دولت بود.
 
- 74 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سیستم بانکی
بدهی دولت به صندوق های بازنشستگی 60 هزار میلیارد تومان
بدهی دولت به پیمانکاران و بخش خصوصی 55 هزار میلیارد تومان
کل بدهی دولت بیش از 200 هزار میلیارد تومان است.

- در 8 سال گذشته 211 هزار میلیارد تومان  تعهدات دولت در سفرهای استانی بوده است که تنها 32 درصد انجام شده است و 68 درصد برای دولت بعدی باقی مانده است. همچنین 30 درصد تسهیلات وعده داده شده عملی شده و 70 درصد باقی مانده است. یعنی 16 سال طول می کشد تا تمامی تعهدات و تسهیلات

- 400 هزار میلیارد تومان تعهد دولت قبل برای دولت جدید در بخش عمرانی است.

- در 8 سال گذشته نقدیندگی در کشور 7 برابر شد. بخشی از این نقدینگی مربوط به بدهی دولت به سیستم بانکی است.

رکود تورمی

-  این شرایطی بود که از لحاظ اقتصادی کشور را تحویل گرفتیم، شرایط کشور رکود تورمی بود، ما در سال‌هایی بودیم که رکود داشتیم، تولید رشد کافی نداشتیم مثلا در سال 65 رشد منفی 9 بوده ولی در عین حال همان سال که رشد منفی بوده، تورم ما 23 درصد بوده است.  وی افزود: یک سال هم تورم بالا داشتیم مثلا در سال 74 حدود 49 درصد تورم داشتیم اما در عین حال رشد هم 3 درصد بوده است اما اینکه تورم بالای 40 درصد و رشد هم منفی (رکود) ‌باشد، در سال 91 اتفاق افتاد، در سال 91 منفی 5 و 8 دهم رشد داشتیم و تورم هم در زمانی که تحویل گرفتیم بالای 40 درصد بود.

 رشد اقتصادی


-   رشد اقتصادی کشور در سال 91 را 5،8 - درصد بود. این بدان معناست که اقتصاد کشور شش درصد کوچک و سفره مردم نیز حداقل شش درصد خالی شد. تلاش می کنیم تا پایان سال این رشد منفی به صفر و در صورت امکان به درصدی مثبت برسد. تلاش ما در سال آینده نیز بردن رشد اقتصادی به 3+ درصد است اگرچه باید طبق قانون برنامه سالانه به 8 درصد برسد که برای رسیدن به این عدد اقدامات زیادی باید انجام بگیرد که خواهد شد.

یارانه ها

- دولت برای پرداخت یارانه ها ماهانه باید 3500 میلیارد تومان بپردازد.

- دولت برای اقشار کم درآمد تا پایان سال دو بسته کالایی ارائه می شود.

- دولت تصمیم گرفت برای دانش آموزان از کلاس اول تا نهم ، از ماه جاری، شیر رایگان توزیع می کند.

- شیوه و دهک بندی پرداخت یارانه ها در سال آینده تغییر می کند. مرحله دوم یارانه ها سال آینده اجرایی می شود.

-  در حالی که در پایان مرداد و شهریور تورم نقطه به نقطه ما 43 درصد بود، در پایان مهر ماه تورم 36 درصد شده و این خبر بسیار خوشی است که از 43 به حدود 36 در تورم نقطه به نقطه رسیدیم، بنابراین رشد و صعود تورم را تلاش کردیم مهار کنیم و در این مدت مهار کردیم.

- مجموع درآمدهای نفتی و ارزی کشور در طول دولت گذشته به 750 میلیارد دلار رسید این در حالیست که همان دولت بدهکارترین دولت بود و به ما ارث رسید.

- بدهی دولت قبل به نظام بانکی در زمانی که مردادماه دولت یازدهم مستقر شد 74 هزار میلیارد تومان بود.

- سال 84 نقدینگی 68 هزار میلیارد تومان بود و در پایان دولت قبل این رقم به حدود 470 هزار میلیارد تومان  رسید که تقریبا هفت برابر شد. بخشی از این  نقدینگی  به بدهی دولت به نظام بانکی برمی گردد .

- دولت برای پرداخت یارانه و ادامه آن ماهانه نیاز به 3500 میلیارد تومان پول دارد که بر اساس قانون این مبلغ باید از طریق افزایش قیمت حامل های انرژی تأمین شود که افزایش حامل های انرژی تنها نصف این مبلغ را تأمین می کند. ما برای تأمین مابقی باید از منابع بودجه ای استفاده کنیم که در این صورت هر ماه کسری برای پرداخت یارانه داریم.

- ما امسال از طرح هایی که برای یارانه ها پیش بینی شده بود صرف نظر کردیم . برای اینکه بدانیم چه قشرهایی از مردم نیاز به یارانه ندارند باید به زندگی خصوصی مردم رجوع می کردیم، به نظر ما رجوع به زندگی خصوصی مردم و مطلع شدن از حساب های بانکی آنها ممکن است برای یک موضوع خاص در کوتاه مدت مفید باشد ولی در بلندمدت موجب زیان کشور خواهد شد.به این نتیجه رسیدیم که اگر بخواهیم یارانه ها را از قشرهای پردرآمد بگیریم  باید از حساب بانکی آنها مطلع شویم و تعداد املاک مردم را در نظر بگیریم  که این دخالت در زندگی خصوصی افراد خواهد شد و شاید این کار در کوتاه مدت مفید باشد اما به این نتیجه رسیدیم که حتما در بلند مدت به ضرر کشور است .


مسکن مهر

- مسکن مهر برای افراد کم درآمد جامعه  طراحی شد و هیچ کس نمی تواند  منکر  ساخت مسکن برای مردم شود اما اینکه این مسکن چگونه ، کجا و با چه شرایطی ساخته شود مهم است .باید دید که منابع این مسکن از کجا تامین می شود؛ اگر پول این مسکن از جیب  تک تک مردم تامین شود مسلم است که  نقدینگی افزایش می یابد  .

- برای مسکن مهر 43 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض  و به بانک مسکن داده شد و از روز اولی که پول خلق شد تا حالا 100 هزار میلیارد تومان بوده و از این میزان 43 هزار میلیارد تومان متعلق به مسکن مهر است .

واردات گندم

-  امسال ناچار شدیم که 7 و 2 دهم میلیون تن گندم وارد کنیم، امیدوارم سال آینده وضع ما در تمام محصولات کشاورزی بهتر شود.

- البته نمی خواهم بگویم همه مشکلات ما مربوط به تحریم است ؛ عمده مشکلات به بی تدبیری مربوط می شود چرا که در شرایطی که دولت ، تحریم ها را کاغذ پاره می خواند وابستگی اش را به خارج از طریق واردات بیشتر می کرد.

- سالهای قبل از 84 ، واردات گندم ایران 38 میلیارد بود که هم اکنون به 75 میلیارد رسید. از سال 79 تا 83 سالانه خرید گندم ما از کشاورز داخلی یک میلیون تن اضافه و خرید از خارج یک میلیون تن کمتر شد تا اینکه در سال 83 با خرید 11 میلیون تن گندم از کشاورزان داخلی در عرصه گندم خودکفا شدیم.

- از سال 84 به بعد هر سال خرید گندم داخلی یک میلیون تن کمتر شد و خرید گندم از خارج سالانه یک میلیون تن افزایش یافت تا جایی که امسال باید 7.2 میلیون تن گندم وارد کنیم.

هسته ای

- روحانی در پاسخ به سؤال مجری برنامه که پرسید: آیا شما با دیوید کامرون تماس گرفتید یا این تماس از طرف انگلیسی ها بود  گفت: ما برای اجلاس ژنو به هر پنج کشور پیغام داده بودیم که می خواهیم با آنها مذاکره کنیم و آنها به ما تلفن کردند و پیغام از سوی ما بود.

-از تفرقه ، هیزم کشی و فوت کردن در شعله های آتش ، تنها اختلافات بدست می آید و با دست به دست هم دادن می توانیم به انسجامی برسیم که بر بام پیشرفت منطقه و دنیا دست یابیم.

- وقتی مفاد توافقنامه ژنو اجرایی شود هیچ تحریم جدیدی انجام نخواهد شد. این یعنی مهار و محدود کردن تحریم، خیلی ها تلاش می کردند که ایران منزوی باشد، امروز دشمنان ما منزوی هستند و ایران در صحنه بیشتر فعال است.

- غنی سازی در ایران متوقف نخواهد شد، این موضوع خط قرمز و حق روشن ماست، برخی ها خوششان نیاید، ان پی تی را بخواهند تفسیر کنند، روشن است که براساس ان پی تی، حق ما بر مبنای این است که هر کشوری برای توسعه فعالیت های خود حق آزادی عمل دارد و غنی سازی هم یکی از آنهاست.

- رئیس جمهور در ادامه با تاکید مجدد بر تداوم غنی سازی و این که بهره گیری از انرژی صلح آمیز نیز بدون غنی سازی امکان پذیر نیست گفت: سوخت اتمی ، غنی سازی لازم دارد و در ادامه اقدامات دیگری از جمله قرص سوخت تولید و میله های زیرکونیوم را درست کنیم.
 
- هدفمان این است که تحریم ها را بشکنیم و از سر مردم برداریم، فرصت لازم را در صحنه بین المللی ایجاد کنیم . همان که از اول به تعامل سازنده تعبیر کردیم با جهان، ما با دنیا تعامل سازنده خواهیم داشت، قدم به قدم پیش می رویم تا جایی که به توافق کامل با 5+1 برسیم؛ البته راه طولانی است اما این راه را طی خواهیم کرد.
سیاست

 - یکی از نکات مثبتی که از آغاز این دولت تاکنون حس می کنم به وجود آمدن یک آرامش است نه فقط در سکه ، دلار و مسکن، بلکه در جامعه، دانشگاه، بازار و مدارس و ورزش ،همه احساس آرامش می کنند.

- دولت  در چارچوب قانون اساسی  به وظایف خود عمل می کند البته  رئیس  جمهور  مسئول اجرای  تک تک  اصول قانون اساسی است و من پای همه وعده های خود ایستاده ام .

- اینکه می گوییم  با دنیا  تعامل سازنده داشته باشیم  قبل از آن باید این تعامل به صورت سازنده در کشور بین خودمان  برقرار باشد.

- آیا رفتار رسانه ها با دولت فعلی با دولت های قبلی در ماه های اول یکسان است؟ رفتار رسانه ملی با ما مانند رفتار صدا و سیما با دولت های پیشین در ماه های آخر است یعنی خیلی راحت انتقاد می کنند و اصلاً برای ما ناپسند نیست زیرا حق رسانه ملی و سایر رسانه هاست.

- همه باید آستانه تحملمان را بالا ببریم و یکدیگر را تحمل کنیم، باید بدانیم با تحمل بیشتر نفع بیشتر عاید مردم می شود.

توافق هسته ای ژنو

-روحانی در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا در سند منتشر شده از توافق ژنو همه جزییات مذاکرات ذکر شده است؟ افزود: سند مورد توافق ما همان است اما ممکن است ضمیمه ای هم برای اجرا وجود داشته باشد. مثلاً توافق این است که چند بانک در دنیا بتوانند فعالیت های بانکی ما را حمایت کنند و همچنین در مورد نحوه تعامل این بانکها موضوعاتی مطرح شده است.

- بر اساس این مذاکرات حقوق هسته ای ایران طبق ان پی تی محفوظ ماند؛ ایران می تواند فعالیت غنی سازی داشته باشد؛ در مرحله آخر همه تحریم ها برداشته می شود؛ کشورهای دیگر در مراحل نهایی با ایران همکاری هسته ای خواهند داشت و ایران پس از توافق نهایی همانند کشورهایی خواهد بود که ان پی تی را امضا کرده اند.

- قول ما به مردم این بود که در کنار چرخش سانتریفیوژها زندگی مردم  و اقتصاد هم بچرخد که امروز  به این نکته رسیدیم  .

فرهنگ

- ما باید به صاحبان فرهنگ اعتماد کنیم  ، صاحبان فرهنگ کشور فرهیختگان و بزرگان ما هستند  بعضی ها  در بعضی مقاطع به آنها خیلی  بی اعتمادی کردند به نویسندگان  و فیلمسازانمان  اعتماد کنیم. در همین 100 روز بسیاری از کتاب هایی که ممنوع شده بود  آزاد و چاپ  شد ، بسیاری از نویسندگان ممنوع القلم شده بودند که آنها را به صریح القلم  تبدیل کردیم یعنی بروند  قلم بزنند و هر چه دلشان می خواهد بنویسند البته در چارچوب قانون  بنویسند  البته خود اینها  اهل این کشورند  وطن دوستند و علاقه مند به این کشور هستند.    

-باید در امور فرهنگی قانون شفاف وجود داشته باشد. ما مقررات دست و پا گیر را در بخش فرهنگ و اقتصاد روان سازی می کنیم. باید فضای امنیتی را از فرهنگ قدم به قدم کم کرد.

-  هیچ فیلتری بهتر از افکار عمومی مردم نیست. زمانی که فیلم خوبی ساخته نمی شود و مردم از دیدن آن استقبال نمی کنند و به آن بی اعتنایی می کنند، فیلمساز یاد می گیرد که برای مردم چگونه فیلمی بسازد. باید در امور فرهنگی قانون شفاف وجود داشته باشد و مداخله دولت به حداقل برسد.

- باید به انجمن های صنفی فرهنگی اعتماد کرد، باید همدیگر را تحمل و فضای مناسبی برای امور فرهنگی ایجاد کنیم.

- نخستین قدم آشتی با اهل فرهنگ بود و در قدم بعدی کمک و حمایت دولت از اهل فرهنگ است  و خانه سینما که هیچ،  هر خانه دیگری را که بخواهند  باز می شود چرا که  کلید دست مردم است.

 - دنبال آزادی مسئولانه در جامعه هستیم

- احساس من این است که مذاهب، ادیان و اقوام مختلف احساس آزادی بیشتری می کنندکه این احساس هم از لحاظ روانی دیده می شود و هم دولت واقعا مصمم است و این امر یکی از اهداف بزرگ حقوق شهروندی است.

- هر کس تبعه این کشور است، چه در داخل و چه در خارج حقوق شهروندی دارد و  هر ایرانی باید احساس کند که زیر یک چتر واحد، هویت ایرانی و فرهنگ بلند آن قرار دارد و به آن افتخار کند.


متن کامل گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه دولت در حوزه اقتصاد و فرهنگ

متن کامل گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه دولت تدبیر و امید در حوزه اقتصاد و فرهنگ، به صورت فایل‌های pdf وword از طریق لینک های زیر قابل دریافت است.


حوزه اقتصاد:

گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه دولت در حوزه اقتصاد (pdf)

گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه دولت در حوزه اقتصاد (word)

حوزه فرهنگ:

گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه دولت در حوزه فرهنگ (pdf)

گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه دولت در حوزه فرهنگ (word)


ویرایش نخست منشور حقوق شهروندی

متن اطلاعیه معاونت حقوقی ریاست جمهوری به شرح ذیل است:

بسمه تعالی
شهروندان، ملت شریف ایران، فرزانگان، دانشگاهیان، حقوقدانان، فعالین اجتماعی و مدنی معاونت حقوقی ریاست جمهوری با خرسندی به اطلاع می‌رساند: همانگونه كه ریاست محترم جمهوری به ملت ایران وعده فرموده بودند توفیق حاصل شد تا با همكاری دانشگاهیان، حوزه‌های علمیه، اندیشمندان و نخبگان جامعه ویرایش نخست منشور حقوق شهروندی را در صد روز اول دولت تدبیر و امید به امر ریاست محترم جمهوری تهیه و به پیشگاه شما عرضه نماید.

این منشور به مدت یك ماه برای اظهارنظر عموم ملت شریف ایران به ویژه صاحب‌نظران، اندیشمندان، دانشگاهیان، اساتید معظم حوزه‌های علمیه،‌ نهادهای مدنی و تشكل‌های مردم نهاد،‌ گروه‌های مختلف صنفی اعم از شهری و روستایی و عشایر غیور عرضه شده و پس از جمع‌آوری و اعمال نظرات رسیده به عنوان پیش نویس رسمی تقدیم رئیس محترم جمهور خواهد شد.

بدین وسیله برای تكمیل و اعتلای این منشور كه نخستین سند حقوق شهروندی این سرزمین و نشان‌دهنده جدیت دولت تدبیر و امید برای تحقق و اجرایی شدن آن است دست یاری به سوی همه شهروندان دراز می‌كنیم.

متن کامل این منشور بصورت فایل pdf از طریق لینک زیر قابل دریافت است:

ویرایش نخست منشور حقوق شهروندی
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟