در حاشیه اظهار نظر وزیر درباره چرایی سرعت کم اینترنت:

تخلف شرکت‌های فروش اینترنت اثبات شده اما ادامه خواهد یافت!

ماجرا هنگامی عجیب‌تر می‌شود که بدانیم پس از بیان چنین قانون‌شکنی بزرگ و ادامه‌داری، وزیر ارتباطات، سکاندار و متولی احقاق حقوق مردم در این زمینه، ابراز امیدواری کرده که این مشکل تا پایان سال مرتفع شود و نگفته که چرا نباید این کار همین امروز انجام شود؟! مگر نه اینکه تخلفی در حال وقوع است که اجحاف در حق مصرف‌کنندگان است؟
کد خبر: ۳۶۸۹۲۰
|
۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۴ 04 January 2014
|
19045 بازدید
|
هرچند با بر سر کار آمدن دولت یازدهم و به سبب حضور برخی اعضای کابینه در دنیای مجازی گمان می‌رفت‌ مشکلاتی که گریبان کاربران فراوان اینترنت در کشورمان را گرفته به سرعت شناسایی و مرتفع شوند، ‌سخنان وزیر نشان می‌دهد که به رغم گذشت نزدیک چهار ماه از عمر دولت، هنوز در آغاز راهیم.

به گزارش «تابناک»، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که چندی پیش با حضور برخط در شبکه‌های اجتماعی، به این شبکه‌ها ـ البته از نوع داخلی آن ـ پیوست، در یکی از تازه‌ترین پست‌های خود به مشکلی اشاره کرد که اگر بگوییم سرچشمه مشکلات اینترنت در کشورمان است، سخنی به گزاف نگفته‌ایم.

واعظی در پاسخ به‌ کاربرانی که از سرعت اینترنت گلایه داشتند، نوشت: در بیشتر کشورهای دنیا برای استفاده بهینه از پهنای باند، یک پهنای باند مشخص را بین هشت تن ‌به اشتراک می‌گذارند و اصطلاحا این نسبت را sharing ۱ ـ ۸ [تسهیم یک به هشت] می‌نامند؛ متأسفانه در کشور ما به دلیل کمبود شدید پهنای باند، این نسبت به ۱ ـ ۲۰ یا حتی ۱ ـ ۲۵ هم رسیده ‌که یکی از دلایل اصلی کاهش سرعت اینترنت کاربر نهایی است.

وی در ادامه رویکرد اصلاح روند موجود را نظارت بر شرکت‌های فروشنده این خدمات دانست و افزود: از طریق سازمان تنظیم مقررات به همه شرکت‌های PAP اعلام کرده‌ایم که این نسبت باید به ۱ ـ ۸ اصلاح شود و آمادگی واگذاری پهنای باند بیشتر را هم داریم؛ امیدوارم با این تدابیر تا پایان سال مقداری از مشکلات سرعت اینترنت حل شود.


آنچه از سخنان افشاگرانه وزیر ارتباطات بر‌می‌آید، اجحاف بزرگی است‌ در حق کاربران ایرانی ‌که هرچند زمان آغاز آن اعلام نشده، ‌به نظر می‌رسد ریشه در گذشته‌های چه بسا طولانی‌ دارد، ولی گویا قرار نیست با هیچ واکنشی از طرف مسئولان روبه‌رو شود که این نگران‌کننده به نظر می‌رسد.

سخنان وزیر به زبان ساده یعنی خدماتی که دیگر کشور‌ها به یک کاربر‌ می‌دهند، در کشور ما به سه کاربر داده می‌شود که نتیجه ملموس آن، کاهش شدید سرعت اینترنت بوده و معنای دور‌تر آنکه وزیر به سادگی از کنارش گذشته، دریافت تعرفه مازاد از مشترکان میلیونی این خدمات است.

این در حالی است که اگر به این قانون‌شکنی‌های آشکار و کم‌فروشی طولانی مدت، مواردی همچون قطع و وصلِ‌ گاه و بی‌گاه و بد‌خدمتی‌های دیگر این عرصه خدماتی در کشورمان را هم بیفزاییم، درخواهیم یافت که اعترافات وزیر در حقیقت اذعان به مشکلاتی است که گریبانگیر وزارت ارتباطات است و آن هم چیزی نیست، جز فراموش شدن نقش نظارتی این سازمان در قبال تعهداتی که مردم دارد.

به عبارت بهتر، اگر وزارت ارتباطات به نقش نظارتی خود عمل می‌کرد، نه فروشنده‌های ریز و درشت اینترنت در کشورمان می‌توانستند خدمات خود را به مرور از نرخ اشتراک‌گذاری «یک به هشت» به «یک به بیست و پنج» نزول دهند و یا اگر این اتفاق به هر دلیل موجه یا غیر موجه رخ می‌داد، دست‌کم فروشندگان اینترنت نمی‌توانستند بابت خدماتِ آب بسته خود‌‌ همان نرخ سابق را از مردم گرفته و حتی تعرفه‌های خود را در مقاطعی افزایش هم بدهند.

ماجرا هنگامی عجیب‌تر می‌شود که بدانیم پس از بیان چنین قانون‌شکنی بزرگ و ادامه‌داری، وزیر ارتباطات، سکاندار و متولی احقاق حقوق مردم در این زمینه، ابراز امیدواری کرده که این مشکل تا پایان سال مرتفع شود و نگفته که چرا نباید این کار همین امروز انجام شود؟! مگر نه اینکه تخلفی در حال وقوع است که اجحاف در حق مصرف‌کنندگان است؟ مگر نه اینکه برخی شرکت‌های طرف قرار‌داد مخابرات این اجحاف را به مردمی تحمیل می‌کنند که حق نظارت خود بر مسائلی از این دست را به دولت واگذار کرده‌اند؟

ابهاماتی از این دست هنگامی پر‌رنگ می‌شود که بدانیم معنای دیگر این تخلف ـ که وزیر جسارت به خرج داده و آن را علنی کرده‌ ـ زدن پنبه بسیاری از آمارهایی است که وزارت ارتباطات در دولت‌های نهم و دهم می‌داد و به آن می‌بالید؛ افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور، افزایش سطح دسترسی مردم به دنیای مجازی و... و مواردی از این دست که به طور بنیادین مورد تأکید مسئولان وقت قرار گرفته و زمینه اجرای طرح‌هایی مانند دولت الکترونیک، دورکاری و مسائلی از این دست را فراهم نشان می‌داد، حال آنکه امروز آشکار می‌شود این گونه نبوده است.

اگر از این جنبه به ماجرا بنگریم، شاید سکوت وزیر نسبت به زمان شروع این تخلف و کسانی که با قصور خود زمینه چنین اجحافی را فراهم آورده‌اند، موجه به نظر برسد؛ اما هنوز نمی‌توان درک کرد که چرا این تخلف باید تا عید ادامه بیابد و چرا نباید متخلفان به پرداخت غرامت به مصرف کنندگان مجبور شوند؟ آیا زیرساخت‌های کار فراهم نیست؟ اگر این‌گونه است، چرا وزیر به آن اشاره نکرده و از تدارک آن برای آینده سخن نمی‌گوید؟ اگر ‌نیست و زیرساخت‌های لازم فراهم است، چرا نباید از امروز جلوی تخلف را ‌گرفت؟

اینجاست که به نظر می‌رسد کاهش درآمد شرکت‌های عرضه کننده اینترنت به یک‌دوم یا یک سوم، سهم بالایی در وعده وزیر برای حل این مشکل طی چند ماه آینده دارد، وگرنه حتی به فرض آنکه زیرساخت اصلاح روند کنونی موجود نباشد، می‌توانیم با عادلانه‌سازی هزینه‌های پرداختی مردم برای دریافت این خدمات ـ که طبیعتا کاهش هزینه اینترنت معنا می‌یابد ـ گام کارآمدی در اصلاح امور برداریم، نه اینکه بگوییم تخلف گسترده این شرکت‌ها آشکار شده،‌ولی قرار نیست تا ماه‌های آینده ‌رسیدگی شود.

برای دریافت و دیدن آخرین اخبار تابناک، از هر نقطه ای در اینترنت Toolbar اختصاصی تابناک را از لینک زیر دریافت و بر روی مرورگر خود نصب کنید:

لینک دریافت Toolbar تابناک
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸۷
انتشار یافته: ۸۰
آقازاده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
از اقای واعظی خوشم میاد
آدم متشخص و متینین
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
دقیقا معنی کم فروشی رو نیمده؟ واقعا جای تاسف نیست در یک کشور اسلامی دزدیدی در روز روشن ؟
پاسخ ها
فرهاد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
به هیچ عنوان حرف آقای وزیر پذیرفتنی نیست - جناب وزیر محترم - اگر شرکتی سرعت 1024 مگابیت ارائه میده یعنی 128 کیلوبایت سرعت دانلود که همون اشتراک 1-8 میشه و اکثر شرکتها PAP در کشور دارن حتی با یهADSL 1024 مگابیت سرعت دانلود 300 تا400 کیلوبایت یعنی برابر با استاندارد 1-8 سرعت 3 مگابیت رو میدن درصورتی که هزینه تعرفه 1 مگابیت سازمان تنظیم رو از مشترک میگیرن -تابناک ،شما که میگی چرا همین امروز حق مردم رو نمیگیرن ، دلیلش اینه که زیرساخت ندارن - پهنای باند ندارن - تجهیزات افتضاح ZTE و هواوی چینی تو مراکز مخابراتی به شدت دچار مشکل هستن و باعث قعطی مکرر زیرساخت میشن که همش بر میگرد به شرکت زیرساخت ایران تحت مدیریت دولت و وزارت ارتباطات و متاسفانه نه جناب وزیر و نه مدیران زیردست ایشون جرات گفتن مشکلات زیرساخت رو ندارن و همیشه تقصیر رو میندازن گردن شرکتهای خصوصی- یعنب بعد 10 سال که دارم خدمات اینترنت میدم به مردم دارم اشتباه میکنم؟؟ لطفا اینطور سر شرکتها رو نبرید که مردم فکر کنن زیرساخت هیچ مشکلی نداره.بیش از 70 درصد مردم نمیدونن Sharing چیه و زیرساخت چیه دیتا از کجا میاد - چند صد درصد دارین سود میکنین و به شرکتها میفروشین- حتی پول فیلترینگ رو هم از خود مردم میگیرین - 35 درصد هزینه های اینترنت یک مشترک فقط تو جیب شرکت مخابرات میره - 30 درصد هزینه پهنای باند که چندصد درصد هم سود دارین روش و هزینه های فیلترینگ هم حساب شده رو همین پهنای باند.
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
من با نظر فرهاد کاملا موافقم شرکت های خصوصی اکثرا سرویس خوبی میدن ولی متاسفانه خود مخابرات سرویس دهی ای دی اس ال بدی که میده هیچ حتی به مشترک های بزرگش که بخش های دیگه دولت هستن مثل دانشگاهی که من توش کار میکنم سرویس بسیار نامناسبی میده و زیر بار هم نمیره
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
سلام.مگر کم فروشی از نظر دین اسلام گناه نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
شايد اين كم فروشي نبوده واين تقسيم بندي با توافق بين مخابرات و فروشندگان اي اس پي مبناي فروش اينترنت قرار گرفته بوده
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
اخ ک دیگ خسته شدم ازبس که اینا حرف زدنو هیچ عملی انجام ندادن کاش قدرتی داشتم ک میتونستم جلوی این آدما را بگیرم ولی افسوس...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
جناب آقای وزیر، من خواهش میکنم در کنار سرعت اینترنت برای پروتکل های امن https فکری بشه، هرچند وقت یکبار مخصوصا در عصر و شب برای ورود به سایتهایی که با https شروع میشن مشکل داریم، البته ادعا نمیکنم همیشه، اما در موارد متعدد این مشکل رو تجربه کردم، سایت پرداخت آنلاین بانکها، gmail و چند سایت معتبر دیگه
معمار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
واعظی دوستت دارم بهترین وزیر ارتباطات با مقایسه دولت قبلی البته ولی مرده ها مردونگی از صحبتاش پیداست
پاسخ ها
سعید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
فعلا که فقط حرفه چه از موضع وزارت ارشاد چه وزارت ارتباطات . امیدواریم سریعتر به عمل بیانجامد این سخنان شیرین
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
ما از مسئولین (حداقل در این مورد) فقط وعده و وعید شنیدیم ، ولا غیر !
اگه تا صد سال دیگه هم وضع اینترنتمون همین نبود من اسممو عوص می کنم !
ما هم زیرساختشو داریم
هم توان فنی شو
تنها مشکل بزرگی که ما باهاش مواجه ایم ، ترافیک زیاد کوسه ها و لنگر های کشتی ها اطراف کابل های تو دریاست !
پاسخ ها
آرمین
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
گل گفتی به ولله همیشه نمی دونم چرا لنگر کشتیها به کابلهای اینترنت ایران !!!!!!!!!!!!!! گیر میکنه اونم معمولاً تو خلیج فارس !!!!!!!
سیدمهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
کاملا درسته این مطلب
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
برادر جان کجای کاری ؟؟؟؟؟؟؟
ما 80 ملیون دزد هستیم که برادر وار از جیب هم میدزدیم
و برادر وار با هم میخوریم
خودمون هم نمیدونیم داریم میدزدیم و کسی هم نمیدونه داره ازش دزدی میشه
البته .....
پدرام
|
United States
|
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
تا کی سکوت و محافظه کاری...
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟