رئیس کمیسیون
برنامه و بودجه در ادامه اخبار مربوط به فساد و رانت در واردات مواد اولیه،
ادعاهای جدیدی در این باره مطرح کرد.
به گزارش «تابناک»،
نزدیک دو سال است که واردات کنجاله و
مسائل مرتبط با آن، نه تنها در حوزه اقتصاد و قیمت محصولات دامی پر سر و صدا بوده،
بلکه به حوزه سیاست و مبارزه با فساد اقتصادی نیز کشیده شده است.
محمود احمدینژاد تقریبا یک سال مانده به پایان دوره ریاست جمهوری خود در یک برنامه تلویزیونی (سهشنبه چهاردهم شهریور ۱۳۹۱) به این موضوع پرداخت و گفت: «سال گذشته فشارهای زیادی به دولت وارد آوردند که کشاورزی کشور از بین رفت و واردات کشاورزی زیاد شده تا از ورود خوراک دام ممانعت شد. توجه داشته باشید که ما ۴۰ سال است که خوراک دام وارد میکنیم و اگر چه طراز صادرات کشاورزی ما مثبت است، بالاخره همه نیازها در داخل تولید نمیشوند. سر و صداهایی به پا کردند و پنج، شش ماه واردات این دست کالاها با وقفه مواجه شد و حتی بعضی واردکنندگان اصلی به خاطر فشارهایی که به آنها وارد شد، از ادامه کار منصرف شدند؛ احضاریههایی صادر و فشارهای زیادی وارد شد که همه اینها مؤثر هستند. جو اقتصادی پارسال جو مطلوب و صحیحی نبود؛ آن هم به بهانه تخلفی که در یکجا انجام شده است. خوب وقتی تخلفی میشود به آن رسیدگی میشود که البته هنوز ما متوجه نشدهایم که نتیجه رسیدگی چه شد، البته واقعیت برای ما روشن است ولی بالاخره باید قضایا روشن شود. اینکه دولت را مدام متهم کرده و علیه او جوسازی کنند درست نیست و جوسازی که به بهانه آن علیه فعالان اقتصادی شد، صد برابر آن حادثه بود.
وی سپس در مورد بازار و واردات خوراک دام اظهار داشت: برای نمونه، در واردات خوراک دام چهار نفر بودند که از چهل سال پیش در این عرصه فعال و راه و چاه کار را بلد بودند ولی وقتی اینها مورد هجمه قرار گرفتند، افراد جدیدی سراغ این کار رفتند که به همه جزئیات کار آشنا نبودند. دشمن کاری کرد در این عرصهها هم بهم ریختگیهایی شد که دولت در حال مدیریت آن است.
هرچند این پردهای مهم در علنی شدن وضعیت بازار کنجاله در ایران بود، این موضوع به دولت جدید هم کشیده شد.
در اخبار مربوط به اعطای رانت به یک تاجر در ابتدای دولت جدید، توکلی نماینده تهران مدعی شد یک تاجر که به تنهایی حدود ۶۰ درصد بازار خوراک دام و طیور وارداتی و در پرونده خویش سابقه بدهکار عمده بانکی بودن را نیز دارد، دهها میلیارد تومان از اعطای رانت سود برده است.
این فرد همان کسی است که طبق خبری دیگر به تفاهمنامهای دست یافته که ۶۵۰ میلیون یورو واردات در قالبی پرسود دست یافته است.
آخرین خبر از ادعاهای مطرح در باره این موضوع، سخنان رئیس کمیسیون برنامه مجلس است که در برنامهای تلویزیونی اعلام کرد: «الان در واردات کنجاله سویا، من ناگزیرم که بگویم موردی را داریم که انحصارگر است و بسیار هم گردن کلفت و قدر است. هر کس که غیر از او بخواهد وارد این کار بشود و اقدام به واردات کنجاله بکند، سرکوب میشود. چرا؟ چون سیستم اداری ما با او هماهنگ است. اجازه نمیدهند هیچ وارداتی به جز از طریق او اتفاق بیفتد. تسهیلات بانکی را به او میدهند به دیگران نمیدهند. گمرکات را نسبت به او فعال میکنند، نسبت به دیگران فعال نمیکنند. حتی کسانی که به نام دیگری وارد کردهاند، میگویند برو به نام فلانی اعلام و ثبت کن. این آدم هم بدهکار بزرگ سیستم بانکی است و چند بار در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی که در مورد لیست کسانی که معوقات بانکی دارند و آزاد میگردند بحث و گفتوگو شده، یکی از مصادیقش هم همین آقاست».
هرچند معاون اول رئیس جمهور و وزیر صنعت در روزهای پیش تلاش کرده بودند پاسخی به پرسشهای افکار عمومی در مورد این واردکننده بدهند، گویا سخنان مصباحی مقدم باب جدیدی را در این مسأله باز کرده است.