در گیلان و مازندران امدادرسانی ادامه دارد و بیشتر معطوف به روستاها و مناطق صعبالعبور شده و جایی نیست که امدادگران به آن نرسیده باشند؛ اما جز این دو استان، ۲۶ استان دیگر هم داریم که برفی و بارانی هستند و روند امداد و نجات در آنها پیگیری میشود و تنها در بوشهر، هرمزگان و کهگیلویه و بویراحمد شرایط عادی برقرار است.
به گزارش «تابناک»، دکتر پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور با اعلام این خبر گفت: جبهه هوایی که طی روزهای گذشته آسمان اغلب نقاط کشورمان را در برگرفته بود، با بارش شدید نزولات جوی اغلب مناطق کشورمان را تحت تأثیر قرار داد تا جایی که کوهرنگ، در چهار محال و بختیاری با بارش سه متر برف در این مدت، رکورددار بارشها لقب گرفت و حتی در سیستان و بلوچستان نیز آبگرفتگی معابر و منازل به گونهای بود که نیاز به امداد رسانی ایجاد شد، ولی خوشبختانه با هوای نیمه آفتابی امروز، امدادرسانی رونق خوبی داشت.
وی افزود: بر مبنای گزارشهای دریافتی از مناطق گوناگون، از دهم بهمن ماه تا امروز، موفق به امدادرسانی به سی هزار تن، اسکان ۶۷۰۰ تن و خدمت رسانی به ۲۴۹ مصدوم شدهایم و علاوه بر آن، رهاسازی ۳۷۳۰ خودرو به دام افتاده در برف انتقال ۱۵۹ تن به مراکز درمانی که ۲۴ تن از ایشان خانمهای باردار بودهاند به ثبت رسیده است.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر افزود: در گیلان و مازندران با توجه به پیشبینیهای هواشناسی مبنی بر بارش، نیروهای امدادی در آمادگی کامل بودند اما شدت بارش فراتر از انتظار بود و کمکرسانی را با دشواریهای متعددی روبهرو کرد؛ معابر شهری و روستایی مسدود شده بود و در بسیاری نقاط امداد رسانی از طریق خودرو و بالگرد ممکن نبود تا جایی که نیروهای امدادی مجبور بودند با کوله پشتی، برای هموطنانی که در برف و کولاک گرفتار شده بودند، غذا و دارو ببرند.
کولیوند در ادامه با اشاره به اعزام نیروهای امدادی به منطقه برای سرعت بخشیدن به امدادرسانی گفت: برای پوشش هر چه زودتر مناطق بحران زده گیلان، نیروهای امدادی استانهای معین، یعنی اردبیل، قزوین، البرز، همدان و تهران به منطقه اعزام شدند و همچنین در مازندراننیز، تیمهای امدادی استانهای خراسان، سمنان و تهران به کار گرفته شدند و در دو روز اخیر ایری گر امدادگران منطقه بوده و خدمات قابل تقدیری ارائه کردهاند.
وی با اشاره به نقش پر رنگ امداد هوایی در دو استان شمالی کشور گفت: دو دستگاه بالگرد در منطقه حاضرند و کمکرسانی هوایی را بر عهده دارند. حتی پریروز که شرایط جوی خوب نبود، نیز کار امداد هوایی با ریسک بالای پرواز صورت گرفت و سه ساعت و نیم پرواز انجام شد. امروز هم با خوب شدن شرایط جوی، تیمهای امداد هوایی سنگ تمام گذاشتند و طی نه سورتی پرواز، حدود ده تن مواد غذایی جابجا کرده و به مردم مناطق گوناگون رسانده و کلیه مناطق بحرانی در مازندران و گیلان را تحت پوشش خدمات خود قرار دادند؛ به ویژه اطراف شهر صومعه سرا که برف سنگین مانع دسترسی آسان نیروهای امدادی به آن نقاط شده بود.
وی افزود: از روز گذشته که سختی کمکرسانی با بهبود شرایط جوی شکست، کار کمکرسانی شتاب گرفت و تقریبا نیروهای امدادی شب گذشته را بیدار بودند و در کنار ایشان، عزیزان سپاه، ارتش، بسیج، پرسنل ادارات آب، برق و گاز دوش به دوش نیروهای امدادی با هم همکاری میکردند که در نتیجه آن، باز شدن تمامی محورهای شهری و روستای و برقراری دوباره گاز و آب در منطقه و مرتفع شدن بخش اعظم قطعی برق است و آن گونه که مسئولان وعده کرده و پیگیری اجرای آن هستند، تا آخر امشب هم که شده، مشکلات باقی مانده حل خواهد شد.
کولیوند با تشکر از تمامی نیروهایی که در منطقه یاریگر مردم و نیروهای امدادی بودند و با تشکر از رسانهها که همکاری خوبی در این مدت داشتند، از تداوم فعالیت تا باز شدن تمامی راههای فرعی و بازگشت اوضاع منطقه به حالت عادی خبر داد و گفت: با توجه به شدت بارشها و گستردگی منطقه و پراکندگی سکونت در سطح استانهای مازندران و گیلان، امکانات موجود در منطقه کفاف نمیداد و به همین دلیل عملیات امداد و نجات به طول انجامید اما با حضور نیروهای امدادی استانهای معین و اعزام ادوات مورد نیاز به منطقه، تجربهای خوب از همکاری نیروها به ثبت رسید که دستاورد خوبیست.
وی در پایان در پاسخ به اینکه آیا خسارت وارده برآورد شده یا خیر، گفت: عمده فعالیت ما به امداد و نجات و اسکان اضطراری معطوف است و تلاشمان در این راستا بوده است، انشاءالله در روزهای آتی دیگر نهادها، به ویژه وزارتخانهها و سازمان مرتبط برآورد درستی از وضعیت خواهد داشت تا نسبت به بازسازی خرابیها اقدام شود.
برای دریافت و دیدن آخرین اخبار تابناک، از هر نقطه ای در اینترنت Toolbar اختصاصی تابناک را از لینک زیر دریافت و بر روی مرورگر خود نصب کنید:لینک دریافت Toolbar تابناک