صالحی به آمریکایی ها: ما را بار دیگر نیازمایید

اگر به هر سطحی از غنی‌سازی درآینده نیاز داشته باشیم و از دادن آن به ما استنکاف کنند ما خودمان آن را می‌سازیم. اگر برای امری صلح‌آمیز نیاز داشته باشیم روزی مثلا اورانیوم با غنای60 درصد تولید کنیم توانایی‌اش را داریم.
کد خبر: ۳۷۷۵۱۳
|
۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۵ 10 February 2014
|
5484 بازدید
 رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما در تامین سوخت 20 درصد نیازمان را برطرف کرده‌ایم و به میزان کافی سوخت دراختیار داریم، اما حق تولید سوخت 20 درصد را از دست نمی‌دهیم.تاکید صالحی بر حق تولید سوخت 20 درصد

به گزارش ایسنا علی اکبر صالحی در سخنانی صبح روز دوشنبه در پایگاه فرماندهی شهید خضرایی ارتش اظهار کرد: اگر به هر سطحی از غنی‌سازی درآینده نیاز داشته باشیم و از دادن آن به ما استنکاف کنند ما خودمان آن را می‌سازیم. اگر برای امری صلح‌آمیز نیاز داشته باشیم روزی مثلا اورانیوم با غنای60 درصد تولید کنیم توانایی‌اش را داریم.

وی درباره‌ حساسیت و نگرانی مورد ادعایی غرب درباره‌ راکتور اراک و تولید پلوتونیوم گفت: هر پلوتونیومی قادر به استفاده در سلاح هسته‌ای نیست در عین حال ما کارخانه وفعالیت بازفرآوری نداریم.

وی تاکید کرد: روش‌هایی وجود دارد که نگرانی‌ها در این‌باره برطرف شود. راکتور آب سنگین اراک باقی خواهد ماند و تمام کارکردهایش را حفظ می‌کند. اما می‌توانیم تغییرات فنی دهیم که از آن مقدار پلوتونیومی که تولید می‌کند کمتر تولید شود. خوشبختانه دانشمندان ما آن‌قدر به لحاظ علمی و فنی اشراف دارند که می‌توانند با حفظ منافع ملی به رفع بهانه‌ها بپردازند.

رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: در مذاکرات با آژانس گفت‌وگوهای موفقیت‌آمیزی داشتیم و خوشبختانه این بحث خوب پیش می‌رود. ما در چارچوب تفاهم نامه‌ای که سه ماه گذشته با آژانس داشتیم، همکاری کردیم ودر سه ماه آینده هم امیدوارم به خوبی همکاری پیش رود و این مساله بر مذاکرات ما با آژانس نیز تاثیر خواهد داشت.

به گزارش ایسنا صالحی با اشاره به دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور اظهار کرد: تصور نمی‌شد که روزی بتوانیم قلب یک راکتور را طراحی کرده و آن را بسازیم در سال‌های گذشته یکی دوبار به پاکستان سفر کردم و مراکز تحقیقاتی آن‌ها که بسیار پیشرفته بود را می‌دیدم یکسال در آرژانتین ماموریت داشتم و واقعا غبطه می‌خوردم از این که چرا ما نمی‌توانیم چنین مراکز تحقیقاتی و یا صنعت هسته‌ای داشته باشیم. چندی پیش مقاله‌ای می‌خواندم از زبان یک آرژانتینی که در آن مقاله معتقد بود باید از ایرانی‌ها برویم و بیاموزیم در حالی که آن‌ها خودشان در عرصه هسته‌ای بسیار پیشرفته هستند.

وی گفت: بعد از جنگ وقتی نظام تصمیم گرفت با جدیت وارد عرصه هسته‌یی شود، نمی‌دانستیم که از کدام روش غنی‌سازی یا آب سنگین پیش رویم؛ بنابراین هر دو مسیر را شروع کردیم یکی از اشکالاتی که غرب به ما وارد می‌کند این است که چرا هر دو مسیر را داریم و ما در پاسخ به آن‌ها می‌گوییم که چون شما کمک نکردید و مانع شدید مجبور شدیم خودمان راهمان را باز کنیم.

وی اظهار کرد: ما آن‌چه را که مصلحت بدانیم انجام می‌دهیم خطوط برنامه هسته‌ای ایران را رهبری تدوین کرده‌اند و ایشان کاملا به مساله هسته‌ای اشراف دارند و خطوط قرمز را هم تعیین کردند.

رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تعلیق 20 درصد در کشور گفت:‌ ما تولید اورانیوم تا غنای 20 درصد را تعلیق کردیم و این برای یک دوره شش ماهه است اما بارها گفته‌ام که ضمن تاکید بر حق غنی‌سازی‌مان در هر سطح و میزانی تعلیق 20 درصدی را انجام می‌دهیم و از حق‌مان نمی‌گذریم. حضرت آقا گفتند که از حق تولید اورانیوم 20 درصد نمی‌توانید عدول کنید؛ چراکه حق کشور است.

وی ادامه داد: ما معاهده ام.پی. تی امضاء کرده‌ایم و بر اساس آن تعهدات و حقوقی داریم و از حقوق‌مان همان‌طور که تعهدات‌مان را اجرا می‌کنیم، نمی‌گذریم.

وی گفت: ما غنی‌سازی را برای تولید سوخت راکتورهایی که تولید قدرت می‌کنند، ادامه می‌دهیم. در حال حاضر راکتور تحقیقاتی تهران با سوخت تولیدی خودمان در حال فعالیت است.

صالحی با اشاره به مخالفت‌های غرب با راکتور اراک با بیان این‌که «برای جداسازی پلوتونیوم باید فعالیت‌ها و کارخانه‌ بازفرآوری داشت»، گفت: ما در حد تحقیقات سال‌ها پیش بازفرآوری را انجام دادیم اما بعد آن را جمع کردیم و کنار گذاشتیم و این را به آژانس هم اعلام کردیم و الان این فعالیت را نداریم.

وی گفت: راکتور اراک در جای خود باقی می‌ماند و تمام کارکردهایش را حفظ می‌کند اما می‌توانیم تغییراتی فنی دهیم که از آن چیزی که تولید می‌شود، کمتر تولید کند.

وی درباره نقدهایی که به توافق ژنو در کشور وارد می‌شود، گفت: همانطور که آقا گفتند هم دولت در پذیرش نقد سعه صدر داشته باشد و هم عزیزان منتقد. در توافق ژنو در برخی از بخش‌ها مثل تحقیق و توسعه عبارات به روشنی بیان شده است و مذاکره کنندگان ما هوشیار بودند و عبارات به گونه‌ای نوشته شده که هیچ قیدی در آن نمی‌بینیم. به نحوی که وقتی خواستیم از یک سانتریفیوژ جدید رونمایی کنیم و آن را به آژانس اعلام کردیم آن‌ها غافلگیر شدند و گفتند که این چه کاری است؟ اما ما اعلام کردیم که این اقدام‌مان برخلاف توافق نیست و آن‌ها هم آن را پذیرفتند.

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: دستاوردهای هسته‌یی ما و دانش ما در این زمینه مثل یک گلوله برفی که از بالای کوه به راه افتاده و همین‌طور دارد تبدیل به یک گلوله بزرگ علمی می‌شود. آن‌ها نگرانند که ما یکدفعه در یک جای کوچک همان کاری را انجام دهیم که در نطنز می‌کنیم و این را نمی‌خواهند.

وی همچنین از ساخت دستگاه‌های سانتریفیوژ برای جداسازی پلاسمای خون به منظور استفاده در موسسه رازی خبر داد و گفت: سازمان انرژی اتمی به این موفقیت رسیده است که بتواند این دستگاه‌ها را در کشور بسازد و در اختیار مراکز بهداشتی، آموزشی قرار دهد.

وی در بحث غنی‌سازی و نقدهایی که به این بخش در توافق ژنو وارد می‌شود اشاره کرد و گفت: قسمتی که قابل نقد است بحث غنی‌سازی است، می‌گویند که غنی‌سازی را به رسمیت شناخته‌اند و اعتراف به غنی سازی ایران کردند و همین که الان 5 درصد را انجام می‌دهیم نوعی اعتراف ضمنی است اما در نهایت باید به یک نتیجه واحد و مشترک بر سر میزان، سطح و دامنه غنی سازی برسیم و این ابهام دارد؛ آمدیم و هیچ وقت نخواستند بر سر این موضوع به نتیجه برسند آن وقت چه باید کرد.

صالحی ادامه داد: البته این یک چالش پیش روی ماست اما با استدلال و منطق می‌توان حجم، سطح و دامنه غنی‌سازی خودمان را حفظ کنیم.

وی با اشاره به مذاکرات ایران و آژانس که در 19 و 20 بهمن در تهران برگزار شد، گفت: در بحث با آژانس خوشبختانه خوب پیش می‌رویم، مذاکرات اخیر موفقیت‌آمیز بود و ما همکاری‌ها را طی سه ماه گذشته در چارچوب تفاهم‌نامه‌ای که با آژانس انجام دادیم، داشتیم و سه ماه آینده نیز امیدواریم همکاری‌ها به خوبی پیش روند و این مساله بر مذاکرات ما با آژانس تاثیر خواهد داشت.

وی درباره اظهارات اخیر مقامات آمریکا گفت: آمریکا در خفا یک جور حرف می‌زند و در انظار عمومی طور دیگری . این‌که در مذاکرات و خفا چه می‌گویند را ما مکتوب داریم اما الان زمان انتشار آن نیست، معتقدم آن‌ها به دنبال ایجاد افتراق و برهم زدن اجماع در کشورمان هستند و هر دفعه یک حرفی می‌زنند و سعی دارند در داخل تحریک ایجاد کنند تا نوعی قطب‌بندی در کشور ایجاد شود اما من به آن‌ها می‌گویم که ما را یک بار دیگر نیازمایید ما هوشیار هستیم بیشتر از شما. من با این مساله زندگی کرده‌ام و پشت پرده این مسائل را می‌دانم وقتی پای منافع ملی مطرح باشد در ایران همه پای کار هستند. ما یک هدف قدسی داریم که آن‌ها ندارند و به صراحت می‌گویم که ما چیزی را در فناوری هسته‌یی از دست نخواهیم داد. اگر بحث تعلیق در جایی مطرح است با علم و آگاهی آن را انجام می‌دهیم. و می‌توانیم در صورت نیاز ظرف چند ساعت تولید اورانیوم 20 درصدی را به سر جایش بازگردانیم.

معاون رییس‌جمهور گفت: آن‌ها 10 سال فشار آوردند اما در آخر حرف ایران را پذیرفتند یکی از سفرای کشورهای در حال توسعه بزرگ به من می‌گفت که در فناوری هسته‌ای جلو بروید ما توصیه می‌کرد که مبادا عقب‌نشینی کنید؛ چراکه آن وقت همه این کشورها باید عقب نشینی کنند؛ بنابراین من به آن‌ها توصیه می‌کنم که اگر به حقوق ما احترام بگذارند به نفع خود آن‌هاست در غیر این صورت انسجام ام‌.پی‌.تی را به هم خواهند زد و این خطر و آسیبش خیلی بیشتر است.

وی در بخش دیگر از سخنانش با بیان این‌که «حمایت و تحول درونی در مردم ایران و خواستن «تغییر» زمینه‌ساز انقلاب اسلامی بود»، گفت: با این وجود بدون رهبری هوشمندانه و مدبرانه امام خمینی(ره) به طور یقین به توفیق دست نمی‌یافتیم.

وی گفت: پیش از انقلاب این در جامعه مهجور بود اما با انقلاب اسلامی این توانست محرک جامعه باشد نه مخدر آن.

وی با بیان این‌که «عشق به وطن از ایمان و عقل نشات می‌گیرد»، اظهار کرد: ما رشادت‌های زیادی را برای حفظ وطن داشته‌ایم و 8 سال جنگ تحمیلی حاکی از آن است در عین حال اگر عمود این خیمه (ولایت فقیه) نبود ما تا کنون چندین بار پاره پاره شده بودیم و رمز پیوند جامعه با یکدیگر ولایت فقیه است.

رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: انقلاب اسلامی در حرکت بالنده خود در این سالها همواره به سمت جلو حرکت کرده است هر چند گاهی کند بوده‌ایم اما متوقف نشده‌ایم و مقصد که اسلام و آرمانهای امام بوده است را گم نکرده‌ایم.

وی درباره تحولات منطقه اظهار کرد: شما شاهد تحولاتی که در چهار سال گذشته در منطقه و شمال خاورمیانه رخ داده است، بوده‌اید. ما معتقدیم که پیشینه این تحولات انقلاب اسلامی است مصر برای چند دهه بهترین رابطه را با آمریکا، رژیم صهیونیستی و اتحادیه اروپا داشت اما ببینید امروز چه وضعیتی دارد این در حالی است که مصر از جهات مختلف، تاریخ، جمعیت، موقعیت ژئواستراتژیک بسیار شبیه ایران است.

وی تاکید کرد: منطقه در شرایط بحرانی است و چهار پنج سال آینده برای منطقه بسیار سرنوشت‌ساز است و به سختی می‌توان گفت که در سال‌های آینده چه اتفاقی می‌خواهد، بیافتد اما اگر بخواهیم تفعل به خیر بزنیم باید بگوییم که امیدواریم این تحولات در جهت منافع امت اسلام پیش رود.

صالحی با اشاره به تحولات سوریه گفت: جنگ داخلی سوریه سرنوشت محورهای مقاومت و غیر مقاومت را در منطقه روشن خواهد کرد اگر این سرنوشت در جهت منافع ملت و نظام حاکم بر سوریه باشد محور مقاومت جایگاه قوی‌تری پیدا می‌کند اما اگر خدای نکرده اتفاق دیگری بیافتد محور شر جایگاهش قوی می‌شود و ما تمام امیدمان این است که محور مقاومت پیروز می‌شود.

وی اظهار کرد: ما در سوریه از مردم در مقابل تکفیری‌های حیوان‌ صفت حمایت می‌کنیم. آن‌ها 3 سال و اندی است که می‌خواهند نظام سوریه را از پا درآورند و سوریه را شخم زدند و هیچ چیز در آن کشور باقی نگذاشتند. آن‌ها بر اساس هر تحلیلی می‌خواهند سوریه فرو پاشد اما این اتفاق نیافتاد.

وی درباره حوزه خلیج فارس گفت: منطقه ما آتش زیر خاکستر است و باید مراقب این تحولات بود.

رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تحولات اقتصادی و نظامی در دنیا میان قدرت‌های بزرگ اظهار کرد: در حال حاضر رقابت اقتصادی میان چین، کشورهای آسیای شرقی، هند، اتحادیه اروپا و آمریکا به طور جدی وجود دارد و آمریکا سعی دارد به لحاظ اقتصادی آن‌ها را کنترل کند و بهترین کنترل این کشورها از طریق انرژی است. در حال حاضر آمریکا تمامی مصادر انرژی را تحت کنترل و نفوذ دارد به جز ایران که نتوانسته است به شیرهای انرژی ما دست پیدا کند. در زمینه نظامی نیز آمریکا به طور جدی با روسیه در رقابت است؛ چراکه تعداد کلاهک‌های هسته‌ای روسیه به هزاران کلاهک قدرتمند می‌رسد.

وی ادامه داد: آمریکا و روسیه تنها کشورهایی هستند که می‌توانند چندین بار همدیگر را تخریب کنند. آمریکایی‌ها سعی دارند همان طوقی که به گردن شوروی انداختن را به دور روسیه نیز بیاندازند.

وی تاکید کرد: ایران در منطقه یک قدرت بلامنازع است اما نه از راه ارعاب و تهدید ما می‌دانیم که چطور باید رفتار کنیم و زندگی و همزیستی مسالمت‌آمیز در منطقه داشته باشیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟