شاید گره کور این ماجرای عجیب با دستان شما باز شود!

تلاش یک خانواده برای یافتن فرزند گم شده پس از سی سال + ویدئو

با کشفی که آزمایش دی‌ان‌ای حاصل می‌کند، معما‌ها یکی پس از دیگری حل می‌شوند تا پرونده پس از این همه سال، ‌تغییر عنوان داده و «سرقت نوزاد» نام بگیرد؛ اما بناگاه قاضی رسیدگی کننده به پرونده در زمان حال، آن را مشمول گذر زمان تشخیص داده و مختومه اعلامش می‌کند؛ بی‌آنکه به قدر لحظه‌ای به خود تردید راه دهد که مگر می‌شود...؟!
کد خبر: ۳۷۸۸۷۰
|
۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۷ 25 February 2014
|
119911 بازدید
|
پیگیری یک خانواده پس از سی سال به مرحله‌ای رسیده که شاید خودشان هم انتظارش را نداشته‌اند؛ اما عجیب اینکه هر چه پیشرفت حاصل شده، موانع بزرگتری بر سر راه قرار گرفته‌ تا جایی که در حساس‌ترین مرحله رسیدگی قضایی، نظر قاضی بر بستن پرونده قرار گرفته و... .

به گزارش «تابناک»، پیگیری‌های چند ده ساله پدر و مادری که به دنبال یافتن نوزاد گم شده خود از هیچ تلاشی کوتاهی نکرده‌اند، موجب شکل‌گیری فیلمی شده که ‌نکات عجیبی دارد؛ فیلمی که به تازگی در برخی سایت‌های اشتراک ویدئو مثل یوتیوپ بارگذاری شده و حکایتی در آن روایت می‌شود که در تهران، پایتخت کشورمان رخ داده، ولی کمتر کسی از آن با خبر شده است.

آنچه قرار است برای شما حکایت کنیم، شرح ماجرای دردناکی است که نمی‌دانیم برای چند خانواده دیگر هم تکرار شده و به سکوت و فراموشی پیوند خورده است؛ اما عجیب‌تر آنکه در این نمونه پیگیری شده هم به رغم افشای واقعیاتی تلخ، به تعلیقی منجر شده که قاضی رسیدگی کننده به پرونده به آن تحمیل کرده است، وگرنه همه ارکان ماجرا برای پیگیری، به نظر تمام و کمال مهیاست.

ماجرا از دی ماه سال ۶۳ و در بیمارستان سجاد تهران آغاز می‌شود؛ جایی که مادر بارداری برای وضع حمل به این بیمارستان می‌رود و در زایمانی طبیعی، نوزاد سالمی به دنیا می‌آورد که گویا به چشم برخی پزشکان و دست‌اندرکاران بیمارستان، طعمه‌ای دندان گیر دیده می‌شده است.

وقت آن رسیده بود که اقوام مطلع شوند و پدر پله‌های بیمارستان را با جعبه شیرینی بالا و پایین برود، ولی نگهداری مادر در یک طبقه و مراقبت از نوزاد در طبقه‌ای دیگر، پیام شومی داشته که آن زمان از درک ایشان دور بوده است؛ جدا کردن مادر و نوزاد از یکدیگر به بهانه مراقبت از نوزاد که معنای آن امروز آشکار می‌شود.

گواهی ولادت حکایت از آن دارد که نوزادی در کمال ‌سلامت متولد شده، ولی تشخیص پزشک بر آن بوده که چند روز در بیمارستان بماند و مادر، بدون آنکه به نوزاد شیر داده باشد، مرخص شود.


سه روز به ملاقات پدر از نوزاد می‌گذرد تا اینکه روز چهارم، وقتی هاشمی، پدر نوزاد برای ترخیص فرزندش مراجعه می‌کند، اثری از پسرش در بخش نمی‌یابد. پرس‌وجو از پرستاران خبر دردناکی به همراه دارد؛ خبری که پزشک این گونه شرح داده: «فرزند شما عقب مانده ذهنی و قلبی بوده و فوت شده است؛ اگر زنده می‌ماند، گرفتار می‌شدید. این اتفاق به نفع شما بوده و نگران فرزندان بعدی خود نباشید [که آن‌ها هم با نقص متولد شوند]‌».

بدین ترتیب نه جسد نوزاد را به پدر نشان می‌دهند و نه سندی دال بر عقب مانده بودنش ارائه می‌دهند و به صرف سخنان تلخ دکتر، ماجرا باورپذیر می‌شود؛ والدین به سخنان پزشکان اطمینان کرده و با چنان حسن نظری برخورد می‌کنند که بعد‌ها مایه پشیمانی‌شان می‌شود.

اما مگر می‌شود فرزند سالم را بعد از سه روز با برچسب «بیمار بود»، مرده فرض کرد و هیچ ابهامی نداشت؟ بدین ترتیب گوشه‌ای از ذهن پدر و مادر به این پرسش‌ها مشغول بود تا اینکه بعد‌ها با خواندن خبر دزدی برخی نوزادان در بعضی بیمارستان‌های تهران، ابهامات دیگر هم بر پرسش‌های قبلی افزوده شد؛ مثل این ابهام که چرا بیمارستان برای نگهداری و مراقبت از نوزاد بیمار به مدت سه روز، وجهی از ایشان نخواسته است؟

یازده سال از آن خبر تلخ گذشته بود که دل مشغولی‌ها به این ماجرا و سوالات متعدد شکل گرفته، عزم پدر و مادر را جزم کرده و پرونده‌ای گشود که متهمان جدی‌‌ هم به خود می‌دید؛ اما پیگیری قضایی به سادگی از کنار ایشان گذشت و نتوانست نقش چندان کارآمدی در رمز‌گشایی ماجرا داشته باشد.

وقتی آشکار شد که اطلاعات ثبت شده در بایگانی بیمارستان، مدرکی مبنی بر فوت نوزاد را شامل نمی‌شود، ظنی متوجه برخی از دست اندرکاران بیمارستان شد که شکایت قضایی را کلید زد.

پیرو آن، استعلام از بهشت زهرا به اعلامیه فوتی رسید که پر بود از ابهام؛ تاریخ آن هشت روز پس از زمانی بود که خبر فوت را به پدر داده بودند و البته تاریخ فوت نوزاد هم در آن درج نشده بود. جدای آن، اثری از نام پدر و مادر و جنسیت نوزاد فوت شده هم در آن نبود و جز یک امضا، جای ‌امضاهایِ لازم دیگر در آن خالی مانده بود.

اعلامیه فوت پر است از ابهام اما یکی از ابهامات بزرگ آن، درج نام خانوادگی نوزاد است؛ حال آنکه نوزاد را به نام مادر و پدر می‌شناسند و این قسمت ها در این اعلامیه خالی مانده است.
اعلامیه فوت پر است از ابهام اما یکی از ابهامات بزرگ آن، درج نام خانوادگی نوزاد است؛ حال آنکه نوزاد را به نام مادر و پدر می‌شناسند و این قسمت ها در این اعلامیه خالی مانده است.

بر پایه این اعلامیه، محل دفن پیکر نوزاد جایی بود که مدارک بهشت زهرا، حکایت از اختصاص آن به نوزاد متوفی دیگری داشت که البته آن نوزاد هم در بیمارستان سجاد به دنیا آمده و جان باخته بود؛ به نظر برخی ابهام ماجرا روشن شده بود، ولی رأی دادگاه، بر برائت بیمارستان از اتهام وارده قرار گرفت و تنها بر پیچیدگی‌های ماجرا افزود.

با شکایت بردن پدر نوزاد به دادستان کل کشور، اعتراض دادستان رقم خورد و موجب شد پای وزارت بهداشت وقت به ماجرا باز شود؛ هرچند سرانجام اتفاق خاصی رقم نخورد، الا اینکه آشکار شد که نواقص زیادی متوجه پرونده تشکیل شده برای نوزاد در بیمارستان است و البته در مدارک و اوراق پرونده، جای امضای پزشک معالج هم خالی مانده است.

زمان به پیگیری طولانیِ قضایی می‌گذرد تا اینکه در سال ۷۴، پدر نوزاد تقاضای نبش قبر را تسلیم مقامات قضایی کرده و با مخالفت همراه می‌شود. این تقاضا بار دیگر در سال ۸۷ و بعد از پیگیری‌های دیگری تکرار شده و سرانجام با موافقت قاضی همراه می‌شود. گویا وقت آن رسیده که پس از دریافت مجوز شرعی، این اقدام از یکی از مراجع، نبش قبر شده و بخش دیگری از اسرار این پرونده رمزگشایی شود.

مدارک بهشت زهرا حکایت از آن داشت که باید باقی مانده اجساد دو نوزاد در قبر یافت شود اما نبش قبر چیز دیگری نشان داد؛ تنها یک نوزاد در آن محل دفن شده بود که آن هم نوزاد گم شده نبود. این را تیم آزمایشگاهی حاضر در محل نبش قبر با استفاده از اندازه استخوان‌های یافت شده ثابت می‌کند اما حیف که آن زمان آزمایشگاه قادر به رمزگشایی ژنتیکی نبود.

پیشرفت آزمایشگاه با دقت متصدیان در نگهداری از نمونه‌های برداشته شده از نبش قبر پس از چند سال، این مشکل را هم از سر راه برداشت تا بالاخره به تازگی ثابت شود که نوزاد دفن شده در آن قبر، نوزاد گم شده این پدر و مادر رنج کشیده نیست؛ هرچند بهتر است به جای نوزاد گم شده، از پسری سخن بگوییم که نمی‌دانیم چگونه و کجا بزرگ شده اما اگر اتفاق خاصی رخ نداده باشد، اکنون باید مردی سی ساله باشد.


با این کشف، معما‌ها یکی پس از دیگری حل می‌شوند تا پرونده پس از این همه سال تغییر عنوان داده و «سرقت نوزاد» نام بگیرد؛ اما بناگاه قاضی رسیدگی کننده به پرونده در زمان حال، آن را مشمول گذر زمان تشخیص داده و مختومه اعلامش می‌کند؛ بی‌آنکه به قدر لحظه‌ای به خود تردید راه دهد که مگر می‌شود از کنار چنین داستان طولانی مدت و حل نشده‌ای به سادگی گذشت و فراموش کرد ‌چه رنجی بر شاکیان این پرونده گذشته است؟

اگر بدانیم ‌یکی از پزشکان درگیر در ماجرا که در ایران ساکن است در احضار به پلیس آگاهی گفته: «ممکن است نوزاد جا به جا شده باشد اما از آن بی‌اطلاعم و تنها خبر فوت را داده‌ام‌» و علاوه بر آن بشنویم که خانواده نوزاد گم شده بعد از عبور سخت از شوک خبری که نیمه جانشان کرده بود، صاحب فرزندان سالمی شده‌اند، همه چیز به این پرسش ختم می‌شود که چرا دستگاه قضا پیگیری پرونده را‌‌ رها کرده و حاضر نیست به آن رسیدگی کند؟!

نهایت تلاش یک خانواده برای یافتن فرزند گم شده پس از سی سال + ویدئواز هاشمی، پدری که پس از حدود بیست سال پیگیری ماجرا، راه یافتن فرزندش را در گفت‌وگو با مسئولان و مردم به کمک فیلمی دیده که برای بارگذاری روی سایت‌های اشتراک‌گذاری فیلم تهیه شده، می‌پرسیم که هدف اصلی‌اش از این پیگیری‌ها چیست و توقع داریم که محاکمه عاملان این سرقت را انگیزه نخست خود معرفی کند، ولی پاسخی می‌دهد که برایمان هم عجیب است و هم جالب:

‌«می‌خواهم فرزندم را پیدا کنم؛ اگر این اتفاق بیفتد، شکایتی ندارم. تنها می‌خواهم فرزندم را بار دیگر ببینم و به همین انگیزه تلاش دارم از رسانه‌ها کمک بگیرم تا رد و نشانی از او پیدا کنم. شنیده‌ام که در آن روزگار جنگ، برخی باند‌ها در بعضی بیمارستان‌ها امثال پسر من را می‌دزدیده‌اند و اغلب به کسانی می‌فروختند که ساکن ایران نبودند. شاید پسرم امروز هر جایی از جهان سکونت داشته باشد؛ شاید ازدواج کرده ‌و فرزند هم داشته باشد اما دوست دارم ببینمش و به او بگویم که برای یافتنش به هر دری زده‌ام».

دانلود

امید داریم که انتشار شرح رنج رفته بر این پدرومادر به روایت متن و فیلم، کمکی هرچند کوچک در این راستا باشد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴۶
در انتظار بررسی: ۱۵۶
انتشار یافته: ۱۶۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
اميدوارم موفق باشد. اما اين آقاي قاضي و ....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
این جور پرونده ای که قاضی بدون مطالعه پرونده آن را مخنومه می کنه سر من هم آمده و تمام زندگی من را از روی کوتاهی و اجرا نکردن عدالت نابود کردن از هیچکدامشمان نمی گذارم واگذارشان می کنم به روز قیمت
رضا
| Netherlands |
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
خواب دیدی خیره
یاسر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
آقای قاضی قتل و آدم ربایی و... مرور زمان شامل حالش نمیشه ولی اگر داستان چیز دیگه هست که ما نمیدونیم شاید بشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
هیچ کسی منفی نداده؟

این فقط یه معجزه میتونه باشه
بهزاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
منم یه پدر هستم.یک دختر دارم.قبل از اینکه دخترم بدنیا بیاد هیچ حس پدری نسبت به اون نداشتم.اما وقتی برای اولین بار دیدمش اونوقت درک کردم پدر و حس پدری چیه..بیشتر این حس به تو دست میده که اون بچه پارهای از تن تو هست.و جز تو و مادرش هیچ سر پناهی نداره.دخترمو بعد 3 روز بردن خونه مادر زنم.منم خونه تنها موندم داشتم زار زار گریه میکردم که خدایا اخه این چه طور محبتیه که 3 روز از بدنیا اومدنش نگزشته یه روز هم از جداییش دوام ندارم. مرگ اولاد چیزه دیگه اما گم شدنش تا اخر عمر دنیارو برای والدین زندان میکنه.

بیایید به جای اینهمه حرف و حدیث از خدا بخواهیم تا فرزند این پدر و مادر رو براش برگردونه.خداوند قادر است پس دعایشان کنید تا اجابت شود.
جواد
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۴
سلام منهم چندسال پیش در سن ۲۷سالگی فهمیدم مادرو پدرم کسانه دیگری هستن به گفته مادرم منو از پرورشگاه برداشتن درست وقتی که فقط۲یا۳هفته بیشتر عمرنداشتم واین کاردکترمرندی مسعول ان
زمان شیرخوارگاه مشهد بوده واین لطفو درحق زن ومردی کنه که سالها بچه دارنمیشدن ولی داستانی این مابین از عمه و عمو وخاله هام شنیدم در پرسو جوهام همه میگفتن رفتار پدرو مادرت مشکوک بود ودرست بعد از درگذشت مادرمامانت تورو آوردن وهربار یک داستانی میگفتن به ما من خیلی دقیق شدم واین داستان مشترکو در آوردم که مادراصلیم در بیمارستان وسرزا مرده و دکتر به پدرواقعیم گفته بچه ومادر باهم مردن و منو که زنده بودن به این زن و مرد سپرده و کارهای به سرپرستی گرفته شدنم از شیرخوارگاهو خودش درست کرده و پدر واقعیم و خانواده واقعیم چندسال بعد بعدازتحقیق متوجه میشن و میان سراغ پدرم ولی مدرکی دستشون نبوده اونزمان دی ان ای هم نبوده و بعد مدتی نا امید از همه چی میشم و عموم میگفت پدرت یا برادرتو ازدور میومدن میدیدنتومیرفتن وبرای اینکه توضربه نخوری ازین ماجرا جلو نمیو مدن حالا که بعد از سی سال فهمیدم خودم دنبالشونم نمیدونم چطور پیداشون کنم ه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
قوه قضاییه است دیگه!!!!! حالا بگین ..........
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
1 گوگل + برای این نظر.
ناشناس
| Germany |
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
چی میگی آقا بنده سال 88 بودکه 40 میلیون تومن ازم بالا کشیدن و بعد از گذشت تقریبا 5 سال هنوز هیچ دادگاهی پاسخگوی من نیست ، این بابا حالا حالاها باید بدوه دنبالش.
کارمند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
این پدر می تواند از دست قاضی در دادگاه قضات شکایت کند که چرا چنین پرونده ای را مختومه اعلام کرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
از قاضی به قاضی شکایت کردن ، آتش را با آتش خاموش کردن است برادر من !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
تا حالا رفتی که میگی؟ یه بار برو بگو من از یه قاضی شکایت دارم، می فهمی!
کارگران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
امیدوارم زودتر پیدا شود و واقعا برای قوه قضاییه متاسفم متاسفم متاسفم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
قبل از محاکمه عوامل بیمارستان به اتهمام سرقت نوزاد باید چند قاضی درگیر این پرونده که هر کدام .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
امیدوارم که هرچه سریعتر این پدر و مادر رنج کشیده به فرزندشون برسن واقعا 30سال دور از فرزند بودن خیلی سخت و دردناکه
yalda
|
Spain
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
آخه چی بگم؟ از کی بگم؟ پرونده های قضایی که که اینقدر رسیدگی بهشون طول می کشه که بعضا میشه نوش دارو بعد از مرگ سهراب. از وضع خراب بیمارستان ها که با وجود 250 تختخواب بودنش دکتر نداشت یه سوزن از پای بچه ام دربیاره و من رفتم به یه مرکز پرستاری و در عرض یک ربع سوزن رو درآورد! آخه کی قراره همه چیز سرجاش قرار بگیره؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
لعنت به این دکتر وهرکسی که دست اندرکار این فجایع است .
دلسوخته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
iهمه کسانیکه در این ماجرا دخالت داشتند با ید دستگیر شوند و اون قاضی که حکم برائت برای مسئولین بیمارستان بدون اینکه حرفهای یک پدر و مادر دلسوخته گوش بده صادر کرده باید در دیوان عدالت جواب پس بده .... ای خدا این فقط یکی از ...................
ناشناس
|
Japan
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
هرگز کسی نشنیده که پزشک یا بیمارستان یا سیستم پزشکی و بهداشتی مجرم شناخته شده باشد. و اینها ........
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
من شنیدم
سینا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
ببخشید اشتباهی منفی زدم.هزار بار مثبت
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟