سردار موسی کمالی درباره اظهارات برخی منتقدان مبنی بر بالا رفتن سن ازدواج در پی سربازی اجباری گفت: بیشترین رشد جمعیت را در دهه 60 داشتیم و این در حالی بود که در این دوره به سبب شرایط جنگ، مدت سربازی بین 27 تا 30 ماه بود و علاوه بر آن جوانان نیز در قالب بسیج و نیروهای خودجوش در جبههها حضور داشتند. بنابراین نمیتوان سربازی را برای بالا رفتن سن ازدواج دانست.
به گزارش ایسنا وی افزود: از سوی دیگر قریب به 70 درصد مشمولان در سنین بین 18 تا 20 سالگی دوران سربازی خود را طی میکنند و این در حالی است که متوسط سن ازدواج بیشتر از 22 سال است و کمتر کسی است که در 18 سالگی ازدواج کند و این موضوع ربطی به دوران سربازی ندارد.
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح افزود: همچنین در بررسی که درباره مشمولان معاف از خدمت انجام دادیم، نتایج به دست آمده حاکی از این بود که اغلب این افراد نیز در سنی که باید به سربازی میرفتند، ازدواج نکردهاند.
آخرین وضعیت بیمه سربازانکمالی که در حاشیه همایش ملی خدمت سربازی درباره وضعیت بیمه سربازان نیز اظهار کرد: تمامی سربازان از ساعتی که از سازمان وظیفه عمومی اعزام میشوند تا زمان دریافت کارت پایان خدمتشان، بیمه هستند اما در حال حاضر آئیننامهای را برای بررسی به دولت فرستادهایم که در صورت تصویب و تامین اعتبارات، بیمه سربازان تا یک سال پس از سربازی نیز ادامه داشته باشد که این امر با هدف ایجاد فضایی مناسب به منظور یافتن شغل در نظر گرفته شده است.
تکلیف مدت سربازی تا پیش از پایان سال مشخص میشودوی درباره طول مدت خدمت سربازی و اظهارات ضد و نقیضی که بعضا از سوی برخی رسانهها در این باره منتشر شده، گفت: در حال حاضر و بر اساس قانون، مدت سربازی 24 ماه است که با مساعدت ستاد کل، برای بعضی از مناطق کسر خدمتهایی در نظر گرفته شده است. برهمین اساس طول مدت خدمت سربازان مناطق عملیاتی با احتساب شش ماه کسر خدمت، 18 ماه سربازان مناطق بد آب و هوا با احتساب پنج ماه کسر خدمت، 19 ماه و سربازان سایر مناطق کشور که در نیروهای مسلح مشغول به خدمتاند با احتساب سه ماه کسر خدمت، 21 ماه است.
به گفته جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، درباره سربازان دستگاههای دولتی، مدت خدمت سربازی همان 24 ماه است.
وی درباره اظهاراتی که مبنی بر طول مدت سربازی که در سال آینده مطرح شده بود نیز تصریح کرد: همانطور که پیشتر نیز اعلام کردیم مشغول بررسی طول مدت سربازی برای سال 93 هستیم و ممکن است بر این اساس تمام یا بخشی از کسر خدمتها حذف شود و به عنوان مثال شاید کسر خدمت مناطق عملیاتی که در حال حاضر شش ماه است، در سال آینده سه ماه شود.
کمالی با تاکید بر اینکه این آخرین و قطعیترین خبر از طول مدت خدمت سربازی است، گفت: باید تعداد مشمولان در سال آینده، احتمال غیبت افراد و ... بررسی و سپس بر اساس آن درباره طول مدت سربازی تصمیم بگیریم که به احتمال بسیار زیاد تا اواسط اسفند ماه امسال و پیش از پایان سال جاری اظهارنظر قطعی درباره طول مدت سربازی در سال 93 اعلام شود.
به گفته جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، هر صحبتی که پیش از این درباره کاهش و افزایش طول مدت خدمت سربازی بیان شده است، صحت ندارد.
وضعیت سبد کالای سربازانوی درباره وضعیت و چگونگی اعطای سبد کالا به سربازان نیروهای مسلح نیز تصریح کرد: در این رابطه سربازان بر اساس خانواده خودشان، سبد کالا میگیرند و نیروهای مسلح برنامهای برای سبد کالای سربازان ندارد. بنابراین به هر سربازی که خانوادهاش مشمول دریافت سبد کالا شده است، سبد کالا تعلق میگیرد و اگر خانواده وی مشمول این طرح نباشد، سبد کالا به وی تعلق نخواهد گرفت. همانطور که در بحث یارانهها نیز چنین موضوعی وجود دارد و ستاد کل دخالتی در تعلق یارانه به سربازان ندارد.
به گفته کمالی، صرف سرباز بودن، دلیلی بر تعلق سبد کالا به افراد نمیشود.
حقوق سربازان قطعا افزایش مییابدجانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درباره رقم بودجه بر افزایش حقوق سربازان نیز گفت: حقوق سربازان تابعی از درصد حقوق کارکنان نیروهای مسلح است و هر چه حقوق کارکنان نیروهای مسلح افزایش یابد، به همان درصد و نسبت نیز به حقوق سربازان افزوده میشود. البته تاکنون رقم و درصد این افزایش مشخص نشده است، اما آنچه که مشخص است، این است که قطعا در سال آینده حقوق سربازان افزایش مییابد.