خطر مرگ بیخ گوش چهاردهمین پلنگ

طی تماس تلفنی یکی از اهالی در روز شنبه، رئیس اداره و نیروهای محیط زیست شهرستان چرام به محل حادثه اعزام شده ضمن بازدید از محل نگهداری دامهای اهلی، مراتب را بررسی و صورت جلسه کردند.
کد خبر: ۳۸۰۱۳۸
|
۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۶ 19 February 2014
|
17721 بازدید
یک ماده پلنگ و توله هایش در زمستان امسال با حمله به سکونتگاه عشایر کوچ نشین وروستاییان شهرستان چرام موجب تلف شدن تعداد زیادی از دامهای اهلی شده و چنانچه خسارت دامهای آنها پرداخت نشود با توجه به شناساییی محل زندگی آنها توسط افراد محلی احتمال کشتار و یا مسموم کردن این گونه ارزشمند و مرگ چهاردهمین پلنگ بالغ از طبیعت کشور به همراه توله هایش وجود دارد.

به گزارش مهر، حمله پلنگ به سکونتگاه زمستانی عشایر کوچ نشین و روستاییان شهرستان چرام در استان کهگیلویه و بویراحمد در زمستان امسال موجب تلف شدن تعداد زیادی از دامهای اهلی از جمله بز، گوسفند و یک کره اسب شده است.

عشایر منطقه، عامل این حملات را ۳ قلاده پلنگ می دانند که به احتمال زیاد یک ماده پلنگ و دو توله ۱۰ ماهه اش بوده اند.

در جدیدترین حادثه بامداد شنبه ۹۲/۱۱/۲۵ در پی حمله این پلنگ و توله هایش به محل نگهداری دامها، ۵ راس بز اهلی تلف شده و لاشه ۳ راس از آنها توسط پلنگها به مکانی در کوه سیاه منتقل شده است.

آنطور که فرمانده یگان محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد می گوید: طی تماس تلفنی یکی از اهالی در روز شنبه، رئیس اداره و نیروهای محیط زیست شهرستان چرام به محل حادثه اعزام شده ضمن بازدید از محل نگهداری دامهای اهلی، مراتب را بررسی و صورت جلسه کردند.

به گفته جمشید عبدی پور، پس از حمله پلنگ، تعدادی از افراد محلی رد پلنگها را تعقیب و محل زندگی آنها در کوه سیاه را شناسایی کرده اند. نیروهای محیط زیست به همراه افراد محلی پس از پیاده روی طولانی به محل انتقال لاشه ها در کوه رفته و ضمن بازدید از لاشه های نیمه خورده، غاری را مشاهده کردند که به احتمال فراوان محل زندگی ماده پلنگ و توله هایش است.

فرمانده یگان محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه می دهد: پلنگها یکی از لاشه ها را به درون غار برده و ۲ لاشه دیگر را در فاصله ای نزدیک از دهانه غار رها کرده بودند تا مجدد از آنها تغذیه کنند.

مدیر دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران نیز در این باره می گوید: حمله این ۳ پلنگ اوایل بهمن ماه سال جاری منجر به تلف شده ۸ راس دام اهلی و حدود دو هفته قبل در تاریخ ۹۲/۱۱/۱۶ نیز به منجر به تلف شدن 7 راس دام اهلی در همین منطقه شده است.

به گفته کیوان هوشمند، تمامی موارد طی صورت جلسات جداگانه تنظیم و به تایید اهالی، شورای روستا و کلانتری محل رسیده است. همچنین پس از بازدید کارشناسان محیط زیست گزارش حملات فوق به همراه صورتجلسه تنظیمی و نظر کارشناسان جهت جبران خسارت مالباختگان به سازمان محیط زیست ارسال شده است.

آنطور که او می گوید: محدوده مذکور جزو مناطق آزاد استان محسوب می شود و با توجه به کمبود نیرو حتی برای کنترل مناطق حفاظت شده، متاسفانه امکان کنترل این محدوده و محافظت دائم از پلنگها وجود ندارد.

به اعتقاد هوشمند، در زمستان سال جاری خسارات زیادی از ناحیه این پلنگ و توله هایش به عشایر شهرستان چرام وارد شده است و در صورت عدم جبران خسارت احتمال کشتار پلنگ ها به وسیله دامداران وجود دارد چرا که افراد محلی مکان حضور پلنگها در کوه سیاه را شناسایی کرده  و به راحتی می توانند به وسیله تفنگ و یا آغشته کردن لاشه های نیمه خورده به مقداری سم آنها را تلف کنند.

بر اساس گفته های مسئولان محیط زیست محلی تا امروز با تهدید دامداران به برخورد قضایی و جریمه نقدی در صورت کشتن پلنگ ها و وعده جبران خسارت های وارده، از وارد آمدن آسیب توسط دامداران به پلنگها جلوگیری شده اما متأسفانه تاکنون حتی یک ریال  بابت جبران خسارت از طرف سازمان پرداخت نشده است در حالیکه با پرداخت حتی بخش کوچکی از خسارت وارده به این افراد می توان از واکنش دامداران و کشته شدن پلنگها پیشگیری کرد بنابراین خوب است مسئولان محیط زیست پیش از اینکه بار دیگر تعارض بین پلنگ و دام های اهلی منجر به حذف چهاردهمین پلنگ در سال جاری و حتی توله هایش از طبیعت کشور شود دستکم با اقدامای نمادین از این دامداران دلجویی کرده و مانع از کشته شدن این گونه ارزشمند شوند.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات