دادگاه سه نماينده مجلس كه در رابطه با فساد سه هزار ميلياردي متهم هستند، در شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران برگزار شد. بر اساس خبر كوتاهي كه مهر از اين دادگاه منتشر كرد، مهآفريد اميرخسروي متهم رديف اول پرونده فساد مالي بزرگ به عنوان مطلع در اين دادگاه حضور يافت.
به نوشته تهران امروز، گفته شده است ساعت 9:30 صبح چهارشنبه مهآفريد اميرخسروي همراه يك تيم اسكورت از زندان اوين به شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران منتقل شد تا به عنوان مطلع در دادگاه نمايندگان مجلس حضور يابد.
بر اساس اين گزارش، در جلسه ديروز دادگاه كه به رياست قاضي مديرخراساني و با حضور دو قاضي مستشار برگزار شد، مهآفريد درخصوص رشوههايي كه به نمايندگان متهم در اين پرونده داده بود توضيحاتي را ارائه كرد. انتشار خبر برگزاري دادگاه سه نماينده متهم در پرونده سه هزار ميلياردي در حالي است كه هنوز دستگاه قضايي واكنشي به آن نداشته است. جالب آنكه براساس گفتههاي مقامات قضايي، احكام نمايندگان متهم در پرونده سه هزار ميلياردي چند ماه قبل صادر و حتي اعتراضهاي آنان به ديوان عالي كشور ارسال شده است. بنابراين مشخص نيست دادگاهي كه ديروز در شعبه 76 دادگاه كيفري استان تهران برگزار شده به چه منظوري بوده و آيا نمايندگان متهم در اين دادگاه همان سه نماينده قبلي بودند يا چهرههاي جديدي هستند.
نقش نمايندگان مجلس در فساد 3 هزار ميلياردي
بهدنبال رسانهاي شدن فساد بزرگ اقتصادي موسوم به اختلاس سه هزار ميلياردي در سال 90 مشخص شد برخي اعضاي دولت و مجلس در شكلگيري اين فساد نقش داشتهاند. همان زمان گفته شده بود كه چند مدير دولت محمود احمدينژاد و چند نماينده مجلس هشتم متهم هستند كه به نحوي از انحا به عاملان اين فساد كمك كردهاند. در اين خصوص هر چند از ابتدا تعداد نمايندگان متهم در پرونده 10 نفر اعلام شده بود،اما دادگاههاي آنان هيچگاه به صورت علني برگزار نشد و صرفا اخبار برگزاري اين دادگاهها به رسانهها داده شد. نخستين بار حجتالاسلام غلامحسين محسنياژهاي دادستان كل كشور در تاريخ 18 آبان سال 90 به نقش نمايندگان در فساد سه هزار ميلياردي اشاره و گفت: برخي نمايندگان مجلس هشتم درباره اين پرونده احضار شدند كه به عنوان متهم با سپردن وثيقه آزاد هستند. هرچند محسني اشارهاي به تعداد و نام نمايندگاني كه در اين فساد نقش داشتهاند، نكرد،اما بعدها گفت: چهار نفر از نمايندگان مجلس به عنوان مطلع و متهم به دادگاه احضار شدهاند اما هيچ نمايندهاي درخصوص پرونده بزرگ فساد مالي بازداشت نشده است. همزمان علي لاريجاني رئيس مجلس هم به نقش برخي نمايندگان مجلس در شكلگيري فساد سه هزار ميلياردي واكنش نشان داد و گفت:اگر چنين موضوعي صحت داشته باشد بايد به پرونده اين نمايندگان همانند ديگر متهمان پرونده رسيدگي شود. دستگاه قضايي كه تمام تلاش خود را معطوف برگزاري جلسات رسيدگي به اتهامات عاملان فساد سه هزار ميلياردي و صدور احكام عادلانه براي آنان كرده بود، همزمان تلاش داشت به اتهامات نمايندگان مجلس و حتي چهرههاي دولتي مسبب اين پرونده رسيدگي كند. بر همين اساس چندي بعد از تاييد نقش چند نماينده مجلس در شكلگيري فساد سه هزار ميلياردي،اعلام شد كه براي سه نفر از اين نمايندگان كيفرخواست صادر و پرونده شان به دادگاه ارسال شده است.
همچنين اعلام شد بر اساس قانون تشكيل دادگاههاي عمومي و انقلاب،پروندههاي اين سه نماينده از ديگر متهمان پرونده جدا و به جاي دادگاه انقلاب در دادگاه كيفري استان تهران مورد رسيدگي قرار ميگيرد.هر چند مشخص نشد كه نفر چهارم با چه استناداتي از اتهامات اوليه تبرئه شد،اما بعدها اخبار ضد و نقيضي درباره رسيدگي به اتهامات نمايندگان منتشر شد كه باعث نگراني برخي نمايندگان مجلس فعلي شد. نمايندگان مجلس بارها وزير دادگستري وقت يعني مرتضي بختياري و مسئولان قضايي را به كميسيون قضايي مجلس فراخواندند تا توضيحات آنان را درخصوص تعلل رسيدگي به اتهامات سه نماينده متهم در پرونده سه هزار ميلياردي بشنوند.مرداد ماه امسال در حالي كه دستگاه قضايي اعلام كرد رسيدگي به اتهامات نمايندگان متهم در پرونده سه هزار ميلياردي جريان دارد، الهيار ملك شاهي رئيس كميسيون حقوقي و قضايي با اعلام خبر حضور مرتضي بختياري وزير وقت به همراه عباس جعفري دولت آبادي دادستان تهران در اين كميسيون به نقل از دستگاه قضايي اعلام كرد كه از سه نماينده متهم در اين پرونده،دو نفر با حضور در دادگاه تبرئه شده و براي آنان قرار منع تعقيب صادر شده است. اما چندي نگذشت كه حجتالاسلام محسنياژهاي سخنگوي قوه قضائيه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران كه شهريور امسال برگزار شد خبر داد كه دو نفر از نمايندگان متهم در پرونده سه هزار ميلياردي محكوم به جزاي نقدي و رد مال شده و يك نفر ديگر نيز تبرئه شده است. پس از آن نيز قاضي محسن افتخاري سرپرست دادگاههاي كيفري استان تهران خبر داد نمايندگان متهم در پرونده سه هزار ميلياردي به احكام صادره اعتراض و اعتراض شان تا اواخر مهر به ديوان عالي كشور ارسال ميشود.
نماينده فعلي مجلس بين متهمانجواد كريميقدوسي از جمله نمايندگاني است كه طي ماههاي اخير به همراه برخي نمايندگان ديگر پيگير رسيدگي به اتهامات نمايندگان مجلس هشتم متهم در پرونده سه هزار ميلياردي بود. او بارها وزير دادگستري و مقامات قضايي را به كميسيون قضايي مجلس فراخواند تا اين موضوع را پيگيري كند .كريميقدوسي در گفت وگويي كه با تهران امروز داشت،به نقش پيگيريهاي برخي نمايندگان مجلس براي رسيدگي به اتهامات نمايندگان متهم در پرونده سه هزار ميلياردي اشاره كرد و گفت: در اصل قضيه اعتماد بالايي به دستگاه قضايي داريم. اما به خاطر مطالبه مردم پيگيريهاي مستمري چه با حضور در محل دستگاه قضايي و چه با دعوت از مسئولان قضايي براي حضور شان در كمسيون قضايي داشتيم و تلاش كرديم آنان نگراني مردم را از لسان نمايندگان بشنوند.
وي ادامه داد: با هر جلسهاي كه با مسئولان دستگاه قضايي گذاشته شد، تقريبا دلگرمتر شده و آرامش پيدا كرديم كه دستگاه قضايي در برخورد با افراد موثر در پرونده 3 هزار ميلياردي كوتاه نميآيد. ولي بعد از مدتي ميديديم كه روند رسيدگي طولاني شده و خبري اعلام نميشود. بنابراين دوباره نگراني ايجاد ميشد و مجدد طرح سوال ميكرديم. نماينده مردم مشهد افزود: آخرين بار سوال ما از وزير دادگستري اعلام وصول شد كه بايد طي روزهاي آينده در دستور كار صحن قرار بگيرد و در صحن مطرح شود تا فرصتي باشد كه مسئولان قضايي و وزير دادگستري براي تنوير افكار عمومي و تاكيد بر وعدههاي دستگاه قضايي توضيحاتي بدهند كه آرامش مردم را بهدنبال داشته باشد.كريميقدوسي با بيان اينكه برگزاري جلسه اخير دادگاه نماينده متهم در پرونده سه هزار ميلياردي موجب نميشود سوال پس گرفته شود،گفت: تا حصول نتيجه و كار، پيگيريهاي ما ادامه خواهد داشت. آنچه ما خواستار آن هستيم اين است كه نبايد بين افرادي كه به اعدام محكوم شدند و آنان كه نماينده يا مدير دولتي بودند تفاوتي باشد.اين عضو كميسيون سياست خارجي مجلس درباره تعداد نمايندگان متهم در پرونده سه هزار ميلياردي گفت: در پيگيريهاي قبلي كه داشتيم نامهاي كه از سوي دستگاه قضايي تهيه شده و توسط آقاي بختياري در مجلس قرائت شد و بعدا در اظهارات سخنگوي قوه قضائيه و مسئولان قضايي هم منعكس شد اين بود كه 10نفر در مجلس هشتم نسبت به موضوع پرونده فساد سه هزار ميلياردي ارتباطاتي داشتهاند كه از اين 10 نفر 7 نفر تبرئه شدند و سه نفر هنوز پرونده شان در دست اقدام است.كريميقدوسي در پاسخ به اين سوال كه آيا بين 3 نمايندهاي كه جلسه رسيدگي به اتهامات آنان اخيرا برگزار شد،نماينده فعلي مجلس هم حضور دارد يا خير، گفت: ممكن است از اينها كساني باشند كه هماكنون نماينده مجلس نهم هستند.
رسيدگي به اتهامات نمايندگان مجلس و دولتبيش از دو سال از كشف پرونده سه هزار ميلياردي ميگذرد و در اين بين احكام برخي متهمان صادر شده و در مرحله اجراست. در اين بين آنچه از اهميت بيشتري برخوردار بود،رسيدگي به اتهامات آن دسته متهماني است كه به نحوي از مسئوليت خود سوءاستفاده كردند. همانطور كه بارها گفته شد از برخي مديران بلندپايه دولت احمدينژاد گرفته تا برخي نمايندگان مجلس هشتم در شكلگيري اين فساد نقش داشتهاند كه بايد مورد رسيدگي شفاف و علني دستگاه قضايي قرار گيرند.