رئیس هیئت مدیره کانون سراسری انبوهسازان مسکن با بیان اینکه با تسهیلات 28 درصد بانکها نمیتوان مسکن ارزان قیمت تحویل مردم داد، گفت: بهرههای وحشتناک بانکی مسکن را با رکود مواجه کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، جمشید برزگر جلالی امشب در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه بزرگترین مشکل انبوهسازان مسکن با سازمان نظام مهندسی ساختمان است، اظهار کرد: قانون نظام مهندسی را مصادره کردند زیرا نظام مهندسی برای سازماندهی به انبوهسازان و مهندسان تشکیل شده است اما ما را مکلف میکند که با یک مهندس خاص قرارداد ببندیم در حالی که هیچگاه هم این مهندسان را در پروژهها نمیبینیم.
سازمان نظام مهندسی قانون را مصادره میکندرئیس کانون سراسری انبوهسازان مسکن به مشکلات و چالشهای کانون و مهندسان با سازمان نظام مهندسی اشاره و اظهار کرد: این سازمان برای ساماندهی جامعه تاسیس شده است نه اینکه بخواهد برای همه چیز نسخه بپیچد.
وی افزود: این سازمان پول مهندس ناظر و مجری را همان ابتدا از سازندگان میگیرد در حالی که ممکن است سازنده نتواند پروانه ساخت بگیرد و یا اینکه پروژه تا یک سال بعد از آن هم آغاز نشود.
رئیس هیئت مدیره کانون سراسری انبوهسازان مسکن خاطرنشان کرد: مخالف و موافق حضور نظام مهندسی نیستیم اما حداقل به قسمی که به آن خوردهاند وفادار باشند و تعهدات و وظایف خود در قبال ساختمانها را اجرا کنند.
برزگر با اشاره به اینکه این اقدامات، هزینه ساخت را افزایش میدهد، گفت: سازمان تامین اجتماعی هم هر بار قوانینی را بدون مشورت با بخش خصوصی وضع میکند و ما باید در راهروهای مجلس به دنبال نمایندگان باشیم تا این قوانین را اصلاح کنند.
وی گفت: تامین اجتماعی از ما پول میگیرد اما کارگران را بیمه نمیکند.
برزگر با اشاره به اینکه ساختمان یکی از اشتغالزاترین بخشها در کشور است، گفت: صنعت ساختمان میتواند بر روی 160 صنعت دیگر تاثیرگذار باشد و ما شاهدیم که این صنعت مورد توجه جدی قرار نگرفته و باعث رشد ضعفها در این بخش شده است.
وی گفت: ما راهکارهای خود را برای حل مشکل مسکن کشور به دولت ارائه کردهایم، ضمن اینکه درباره موانع پیش روی تولید جلساتی با مسئولان بانک مرکزی و وزارت کار برگزار شده است.
برزگر گفت: دولت در قوانین و مسائل مربوط به بانکها و تامین اجتماعی انبوهسازان را در جریان اقدامات انجام شده قرار نمیدهد و ما باید در راهروهای مجلس بدویم تا بتوانیم یک قانون را برگردانیم.
بهرههای وحشتناک بانکی انبوهسازان را نابود کرده استوی در خصوص قیمت مسکن در سال آینده، گفت: در سال آینده بخش مسکن افزایش قیمت چندانی ندارد زیرا بازار هنوز در رکود است و اغلب تولیدکنندگان برای فروش واحدهای خود با مشکل روبهرو شدهاند، بطوریکه واحدهای را با قیمت پایین پیش فروش کردهاند و در حاضر با این گرانی متعهد به تحویل آن هستند.
رئیس هیئت مدیره کانون سراسری انبوهسازان مسکن با بیان اینکه با تسهیلات 28 درصد بانکها نمیتوان مسکن ارزان قیمت تحویل مردم داد، اظهار کرد: بانک مرکزی و وزیر اقتصاد با خارج کردن مسکن از رکود موجب رونق اقتصادی در جامعه شوند.
وی خواستار تدوین یک نسخه همیشگی برای مسکن از سوی مسئولان شد و گفت: بهرههای وحشتناک بانکی انبوهسازان مسکن را نابود و مسکن را با رکود مواجه کرده است.
رئیس هیئت مدیره کانون سراسری انبوهسازان مسکن خاطرنشان کرد: هزینه تحمیلی نظام مهندسی و افزایش مالیات بر ارزش افزوده از شش درصد به هشت درصد ناخواسته قیمت مسکن را در کشور بالا میبرد.
برزگر تصریح کرد: رکود در بخش مسکن در ماههای گذشته بیشتر بخشها را نیز با رکود مواجه کرد چراکه 18 درصد اشتغال کشور و 34 درصد گردش مالی و نقدینگی کشور در بخش صنعت مسکن و بخشهای وابسته به این صنعت است.