حسين عبده تبريزي، كارشناس اقتصادي با اشاره به اينكه دولت روحاني بازار سرمايه كشور را از سردرگمي خارج كرده است، توصيههايي را به مردم براي نحوه سرمايهگذاري در سال 93 ارائه كرد.
حسين عبده تبريزي در برنامه پايش با بيان اينكه در چهار سال اخير مردم دچار سردرگمي در بازار سرمايهگذاري شده بودند، گفت: با روي كار آمدن دولت جديد تا حد قابل توجهي از سردرگميها در بازار سرمايه كاسته و آرامش خوبي در اين زمينه ايجاد شده است. اين كارشناس مسائل اقتصادي در توصيه به افرادي كه قصد دارند در سال 93 اقدام به سرمايهگذاري در زمينههاي مختلف كنند، گفت: فقط به كساني توصيه ميكنيم وارد بازار سرمايهگذاري شوند كه پول و پساندازهايي با مبالغ قابل توجه دارند.
وي افزود: به كساني كه قصد دارند خودرو يا واحد مسكوني خود را براي سرمايهگذاري بفروشند، توصيه ميكنيم از اين كار خودداري كنند و اگر مبالغ كوچكي در اختيار دارند، بهترين روش سرمايهگذاري آن، سپردهگذاري در بانكهاست. عبده تبريزي درباره فرصتهاي سرمايهگذاري و روشهاي منطقي حفاظت از سرمايه در سال 93، گفت: در بازار سرمايه از سال 92 روندي تند را داشتهايم كه منطقي بوده است و دلار از يكهزار تومان به سه هزار تومان رسيد ولي با حضور دولت جديد بازار ارز ثابت شد.
عبده تبريزي درباره بازار ارز نيز اظهار كرد: دولت جديد بازار ارز را كنترل كرد و امروز ديگر ارز موضوع سرمايهگذاري مردم نيست و بدترين جايي كه پول براي سرمايهگذاري قرار ميگيرد ارز و سكه است، چون پول و سرمايهاي را براي كشور خلق نميكند و تاثيري در اقتصاد ملي ندارد. وي درباره اجراي فاز دوم هدفمندي نيز گفت: مشكل هدفمندي تك نرخي شدن ارز و قيمت بنزين است، چراكه قيمت بنزين تا سال 92 تنها 5/17 درصد فوب بندرعباس بود و اگر قيمتها دو برابر هم شود تازه ?? درصد قيمت فوب بندرعباس ميشود.
عبده تبريزي همچنين درباره بازار طلا نيز گفت: سال گذشته كساني كه در بازار طلا سرمايهگذاري كردند زيان ديدند و پيشبينيها نشان از آن دارد كه سال آينده قيمت طلا افزايش نخواهد يافت، بنابراين توصيه ميشود كه در اين بازار سرمايهگذاري نشود. وي درباره بازار مسكن نيز گفت: مقدار پروانههاي ساختماني كه در كشور صادرشده يك سوم آن در تهران بوده است و مقدار زيادي مسكن ساخته شده است كه ممكن است با سرعت به فروش نرود و كساني كه فكر قيمت بالا هستند، بدانند كه رشد قيمت بالا را تجربه نخواهند كرد.
اين كارشناس اقتصادي همچنين اضافه كرد: البته اين موضوع در مسكنهاي پايين كه سهم زمين كم است، صادق است ولي در مسكنهاي گرانقيمت اينچنين نيست و مسكن در سال آينده ركود عميقي دارد. عبده تبريزي نرخ تسهيلات مسكن را با توجه به شرايط كنوني كافي ندانست و گفت: دولت ناگزير به افزايش ميزان تسهيلات بانكي خريد مسكن است و بايد اين كار را انجام دهد.
اين كارشناس مسائل اقتصادي درباره وضعيت بازار بورس در كشور هم گفت: در ماههاي گذشته شاهد صعود يكنواخت شاخصهاي بازار بورس در كشور بوديم و كساني كه تصور ميكردند اين روند صعودي بيوقفه ادامه خواهد يافت، دچار اشتباه شده بودند.
وي به افرادي كه در بازار بورس فعاليت ميكنند و مدتي است با كاهش ارزش شاخصها در بازار بورس مواجه شدهاند، توصيه كرد كه فعلا صبر كنند و از هرگونه تصميم عجولانه در زمينه خريد و فروش سهام در شرايط كنوني بازار بورس خودداري كنند.