حاشیهسازی رسانههای عربی علیه فوتبال ایران، تمامی ندارد و این برای سومین بار در هفته گذشته است که گزارشهای غرضورزانه آنها علیه فوتبال ایران منتشر میشود و خبرهایی از اقدامات جوسازانه آنها علیه فوتبال ایران به گوش میرسد.
به گزارش «تابناک»، همین هفته گذشته بود که در جریان هفته دوم رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا، عبدالرحمان بن مساعد، رئیس باشگاه الهلال عربستان ـ که قرار بود برای دیدار با سپاهان به ایران بیاید ـ سخنان توهینآمیزی علیه فوتبال ایران و میزبانی ایرانیها بر زبان آورد.
خیلی طول نکشید سپاهانیها در همان مسابقه با برتری ۳-۲ برابر الهلال پاسخ توهینهای رئیس باشگاه الهلال را دادند. یک روز بعد اما سایت یاهو مکتوب که بخش عربی سایت یاهو است، با اشاره به اشتباه سید مهدی رحمتی در بازی با الریان، او را بدترین دروازهبان تاریخ خواند و با تمسخر درباره حرکات دروازهبان استقلال سخن راند.
اما پس از این حرکات و جنجالهای رسانهای، این بار سایت الریاض عربستان در گزارشی تند، باشگاههای ایرانی را به نقض قوانین فیفا و AFC متهم و تهدید کرد که شاید کشورهای عربی علیه ایران به فیفا شکایت کنند.
ماجرا به حرکت مهدی شریفی مهاجم آیندهدار تیم سپاهان بازمیگردد که در بازی برابر الهلال بعد از به ثمر رساندن گل دوم سپاهان شادی گل خود را با بالا زدن پیراهنش و نشان دادن عبارت «یا امام حسن مجتبی (ع)» جشن گرفت. پیش از این هم شادیهایی از این دست در میان فوتبالیهای ایران سابقه داشته و بازیکنان بسیاری بودند که با درج عبارتهای روی پیراهن خود، ارادت خود را به ائمه اطهار نشان میدادند.
گویا این دست شادیها بیشتر از شکست در میدان مدیران عربستانی را آزردهخاطر کرده است؛ جایی که بازیکنانی چون سید مهدی رحمتی، سیدمهدی سید صالحی، مهدی شریفی، امیرحسین صادقی و... ابایی از نشان دادن اعتقادات مذهبیشان به ائمه اطهار ندارند.
سایت الریاض عربستان در گزارش تند امروز خود با اشاره رویدادهایی از این دست در فوتبال ایران در گزارشی یکجانبه و یکطرفه از کنفدراسیون فوتبال آسیا خواست تا با نمایندگان ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا برخورد تندی داشته باشد و آنها را جریمه کند.
این سایت با اشاره به اینکه فیفا چند سالی است، همت خود را روی مبارزه با چهار مشکل بزرگ در مسابقات فوتبال گذاشته و تلاش کرده تا نژادپرستی، مسائل سیاسی، اختلافات دینی و قومی را از زمین فوتبال بزداید، مینویسد: «فیفا به کسانی که چنین کارهایی میکنند، به شدت برخورد میکند. پیش از این بارها دیدهایم که فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) جریمههای سنگینی برای سکوهایی که بوی نژادپرستی از آنها به مشام میرسد، یا بازیکنانی که عبارتهایی را به کار میگیرند، در نظر گرفته است.
تیمهای ایرانی در بیشتر رویاروییهای خود با تیمهای حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان، همواره پای مسائل سیاسی و طائفهای را پیش میکشند، بدون اینکه کسی با آنها برخورد کند و پاسخی تند به بازیکنان یا سکوهای آکنده از شعارهای سیاسی و دینیشان دهد. این موضوع جدیدی نیست. پیش از این هم در دیدار الهلال با استقلال در ورزشگاه آزادی، شاهد چنین حوادثی بودیم تا جایی که ورزشگاه یکصد هزار نفری آزادی به محفلی دینی تبدیل شده و بعضیها به داخل زمین ریختند تا سرودهای طائفهای خود را سر دهند، در حالی که پلاکاردهای سیاه رنگی در دست آنها بود. گذشته از اینها، آنها مواد محترقه و نیروزا را هم نزدیک بازیکنان الهلال پرتاب کردند و چند بار بازی متوقف شد. هر چند کنفدراسیون فوتبال آسیا بارها شدیدا علیه این رفتارها به ایران هشدار داد، حاضران در ورزشگاهها به رفتارهای خود ادامه میدهند».
این سایت در ادامه گزارش خود به جوسازی علیه میزبانی ایرانیها سخن میگوید و از شکایتهای فراوان میزبانی ایرانیها سخن میگوید که در AFC موجود است؛ اما هیچ رسیدگی به آن نمیشود.
در ادامه گزارش تند این سایت سعودی آمده است: «همه رؤسای کنفدراسیون فوتبال آسیا هیچ مجازاتی را برای باشگاههای ایرانی در نظر نگرفتند. همین مسأله شیخ سلمان آل خلیفه، رئیس AFC را برابر یک چالش بزرگ قرار داده تا قدرت و اقتدار خود را برابر چنین کارشکنیها که فوتبال آسیا را در هم نوردیده است، نشان دهد. این موضوع در رأس کارهای AFC قرار دارد. در غیر این صورت، باشگاههای عربی چنانچه صبرشان لبریز شود، شکایت خود را به فیفا میبرند تا حق خود را آنجا بگیرند. بیشتر کشورهای آسیایی به شیخ سلمان رای دادند و به او اعتماد کردند. امیدواریم که جواب اعتماد خود را بگیریم به ویژه اینکه پروسه بزرگ و اصلی شیخ سلمان پیشرفت فوتبال آسیا و رسیدن آن به سکوهای قهرمانی در رقابتهای جهانی است».
تاریخ رویارویی تیمهای ورزشی ایرانی و عربی آکنده از اتهامات و جوسازیها و حاشیهسازیهای فراوانی از سوی تیمهای عربی بوده، ولی پرداختن آنها به موضوعاتی از این دست، نشان میدهد که عربستانیها بیش از آنکه از شکست تیمشان برابر سپاهان ناراحت بوده باشند، از اعتقادات مذهب بازیکنان فوتبال ایرانی که ابایی از نمایش آن در زمین فوتبال ندارند، ناراحت و رنجیده خاطر است.