مسئولان شورای روستای تاریخی ابیانه برای ورود خودروی گردشگران به داخل روستا 5 تا 15هزار تومان عوارض تعیین کردند. آنها همچنین زمینی را بهعنوان پارکینگ خودروی گردشگران در نظر گرفتهاند که با روستا هزار و 600متر فاصله دارد.
به نوشته آرمان، رئیس شورای این روستا میگوید اگر میراثفرهنگی را قانع کنید که به ما پول بدهد ما هم از گردشگران عوارض نمیگیریم منتها موضوع این است که میراث فرهنگی هیچوقت پول ندارد! روستای تاریخی ابیانه را زیباترین روستای نطنز میخوانند که در ایام نوروز و ماه محرم پذیرای مسافران بسیار زیادی است؛ آنقدر زیاد که کنترل حضور این تعداد گردشگر برای مسئولان دشوار میشود تا جایی که در ایام محرم و نوروز مبلغی را به عنوان ورودیه یا عوارضی میگیرند. این مبلغ تا سال گذشته 500تومان بود اما اکنون 5هزار تومان شده است آن هم برای خودروهای سواری. اما برای مینیبوس و وانت 10هزار و برای اتوبوس 15هزار تومان عوارض در نظر گرفته شده است.
این افزایش نرخ عوارضی، برای برخی از هتلداران این روستا و البته گردشگران خوشایند نیست چراکه، در مقابل آن خدمات گردشگری مناسبی به گردشگران داده نمیشود. با این حال مسئولان شورای روستای ابیانه معتقدند که امسال این مبلغ نهتنها نظاممند شده بلکه خدماتی ازجمله ایجاد پارکینگ یا ایجاد ده چشمه سرویس بهداشتی نیز برای گردشگران مهیاست. البته مسئولان شورا اعتقاد دارند اگر متولیان گردشگری و میراث فرهنگی هزینه تکمیل این خدمات را میدادند همین 5هزار تومان را هم از گردشگران نمیگرفتند. دراینباره، افسر کاشانی، مدیر هتل ابیانه از تصویب دریافت عوارض ناراضی است و آن را عاملی برای عصبانیت گردشگران ابیانه میداند و میگوید: سالهای گذشته افراد نرخهای متفاوتی برای ورود هر خودرو به روستا میگرفتند درحالی که، هیچ امکاناتی برای آنها در روستا وجود نداشت و گردشگران با روستایی کثیف مواجه میشدند همین مساله باعث شده بود تا آنها سرویسهای موجود یا نمای روستا را از بین ببرند. از طرف دیگر، نمیدانیم قرار است با پولی که از گردشگران گرفته میشود چه اقدامی شود مانند پولهای که سالهای گذشته از گردشگران گرفتند.اما محمدرضا علیرضایی، رئیس شورای این روستا میگوید: این طرحی بود که بودجهنویسی شد و آن را برای فرمانداری و استانداری فرستادیم تا از ابتدای سال 93 اجرایی شود. از الان برای پذیرش گردشگران نوروزی اقدام به ساخت 10 سرویس بهداشتی و پارکینگ کردهایم. همچنین سنگفرش شدن روستا نیز در حال انجام است. بنابرای پولی که قرار است در ایام عید از گردشگران گرفته شود زودتر خرج زیبا سازی و ایجاد امکانات بیشتر در روستا شده است.
اگر در سالهای گذشته گرفتن عوارض حساب و کتابی نداشته امسال این قضیه بسیار متفاوت است. البته مسئولان سازمان میراث فرهنگی با دریافت عوارض و ایجاد پارکینگ مخالفتی نکردهاند. ایجاد پارکینگ در فاصله 1600 متری از روستا برای ممنوعیت از ورود خودرو به داخل روستاست. این موضوع در طرح جامع روستای ابیانه نیز آمده و توجیه رئیس شورای روستا نیز این است که دیگر گردشگران لازم نیست برای ماندن خودروهایشان در پارکینگ نیز وجهی پرداخت کنند بلکه با خودروهای توریستی که شبانه روزی فعالیت میکنند میتوانند به صورت رایگان در سطح روستا جابهجا شوند.او میگوید: گردشگران زبالههای انبوهی را پس از برگشتن از روستا به جا میگذارند و ورود هر خودرو موجب لرزش بناهای تاریخی روستا میشود بنابراین برای حفظ محیط روستا و بناهای موجود در آن اجازه ندادیم تا خودرو وارد روستا شود. با این حال اگر میراث فرهنگی را قانع کنید که به ما پول بدهد ما هم از گردشگران عوارض نمیگیریم! منتها موضوع این است که میراث فرهنگی هیچ وقت پول ندارد!به گزارش مهر آنطور که رئیس شورای روستا حدس میزند، امسال ابیانه در ایام نوروز روزانه ده تا 12 هزار گردشگر را به خود میبیند. بنابراین اگر قرار باشد هر 5 نفر را در یک خودرو گنجانده و از آنها 5 هزار تومان دریافت شود روزانه شورای روستا حدود 10 تا 12 میلیون تومان درآمد خواهد داشت به عبارتی در ایام نوروز این روستا تقریبا 150 تا 180 میلیون تومان درآمد تنها از طریق دریافت عوارض کسب میکند.