در پی وضعیت غیر عادی انتشار ویروس فلج اطفال؛

سازمان‌بهداشت‌جهانی اعلام وضعیت‌اضطراری کرد

سازمان بهداشت جهانی امروز در جلسه اضطراری به این نتیجه رسید که انتشار ویروس فلج اطفال در سال ۲۰۱۴ به "وضعیتی غیرعادی" تبدیل شده است و "وضعیت اضطراری برای سلامت جهانی" اعلام کرد.
کد خبر: ۳۹۸۳۱۴
|
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۷ 05 May 2014
|
5728 بازدید
سازمان بهداشت جهانی امروز در جلسه اضطراری به این نتیجه رسید که انتشار ویروس فلج اطفال در سال ۲۰۱۴ به "وضعیتی غیرعادی" تبدیل شده است و "وضعیت اضطراری برای سلامت جهانی" اعلام کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از بی بی سی؛ سازمان بهداشت جهانی امروز در جلسه اضطراری به این نتیجه رسید که انتشار ویروس فلج اطفال در سال ۲۰۱۴ به "وضعیتی غیرعادی" تبدیل شده است و "وضعیت اضطراری برای سلامت جهانی" اعلام کرد.

این ویروس در حال حاضر در کشورهای افغانستان، کامرون، گینه استوایی، اتیوپی، عراق، اسرائیل، نیجریه، پاکستان، سومالی و سوریه شیوع پیدا کرده است.

این سازمان در نشست خود به این نتیجه رسید اگر اقدام هماهنگ بین‌المللی انجام نشود، ریشه‌کنی این ویروس به خطر می‌افتد در حالیکه این بیماری با استفاده از واکسن یکی از قابل پیشگیری‌ترین بیماری‌های عفونی دنیاست.

بر اساس بیانیه سازمان بهداشت جهانی، اگر اقدام مناسبی انجام نشود، سلامت عمومی در کشورهای دیگر هم به خطر می‌افتد.

در این بیانیه آمده است: "در پایان سال ۲۰۱۳ شصت درصد موارد فلج اطفال ناشی از انتشار بین‎‌المللی "ویروس مهاجم فلج اطفال" (wild poliovirus) بود و شواهد روز افزونی وجود داشت که مسافران بزرگسال در شیوع آن نقش داشتند."

"اما این ویروس مهاجم، در فصل کم‌سرایت ۲۰۱۴، تا به حال از سه کشور به ده کشور سرایت کرده است: در مرکز آسیا (از افغانستان به پاکستان)، در خاورمیانه (از سوریه به عراق) و در مرکز آفریقا (از کامرون به گینه استوایی)."

این وضعیت در تضاد آشکار با وضعیت مشابه در سال پیش بوده است. با توجه به اینکه فصل پرسرایت هم اکنون آغاز شده سازمان بهداشت جهانی به این نتیجه رسید که اقدام یکسویه و منفرد کم اثر است و باید اقدامی یکپارچه و بین‌المللی برای جلوگیری از این ویروس صورت گیرد.

سازمان بهداشت جهانی در بیانیه خود هشدار داده کشورهای زیادی هستند که آلوده به ویروس نیستند اما جنگ و نا امنی و بی ثباتی به برنامه واکسیناسیون عمومی آنها بشدت لطمه زده و در مقابله با ویروس مهاجم با دشواری بسیاری روبرو هستند.

از بین این ده کشور، سه کشور هم آلوده به ویروس هستند و هم ویروس را به کشورهای دیگر گسترش می‌دهند: پاکستان، کامرون و سوریه.

سازمان بهداشت جهانی از این ده کشور خواسته اعلام وضعیت اضطراری کنند و تمام ساکنانشان (و افراد خارجی که بیش از چهار هفته در این کشورها زندگی کرده‌اند) پیش از سفر خارجی واکسن فلج دریافت کنند.

این وضعیت باید تا شش ماه پس از شناسایی آخرین مورد سرایت از این کشورها به کشورهای دیگر برقرار بماند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟