مدیرعامل فرابورس ایران از افتتاح بازار دارایی فکری در روز یازدهم خردادماه خبر داد و آن را آغازی برای حرکت کشور به سوی اقتصاد دانشبنیان تلقی کرد.
به گزارش جهان صنعت، امیرهامونی با بیان اینکه بازار دارایی فکری گام عملی فرابورس در راستای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی است، گفت: این بازار آمده است تا با شفافسازی ابعاد پیچیده حقوق مالکیت معنوی، شرایطی را برای تکمیل ارتباط حلقه علم و صنعت مهیا کند تا دانشگاهیان، مخترعان و مبتکران بتوانند در ارتباطی نظاممند، ایدهها و ابتکارات خود را به مرحله تجاریسازی برسانند.
به گفته وی، دانشی که هم اکنون پیرامون بازار دارایی فکری در فرابورس ایران به وجود آمده یک دانش بین رشتهای مثالزدنی است چراکه ابعاد مختلف این قضیه بیش از دو سال و بهصورت مداوم در فرابورس مورد مطالعه قرار گرفته و سعی شده تا فرآیندهای مالی و اقتصادی به همراه مسایل حقوقی، فقهی، اجتماعی و فرهنگی در راهاندازی این بازار مورد توجه قرار گیرد و به هم پیوند بخورد.
وی رونق این بازار را نیازمند تقویت و ارتقای این فرهنگ در ارکان مرتبط با دارایی فکری از قبیل مخترعان، سرمایهگذاران وکلای مالکیت معنوی، مشاوران سرمایهگذاری و. . . دانست و افزود: از کشورهای دیگر نیز برای سرمایهگذاری در این بازار درخواستهایی مطرح شده و سرمایهگذاران، کارگزاران و ارزشگذاران خارجی نیز با درنظر گرفتن ملاحظات لازم و بررسی مسایل مترتب بر آن در آینده میتوانند در این بازار اقدام به معامله کنند. هامونی مخاطبان اصلی این بازار سرمایههای فکری را نخبگان، مخترعان و صاحبان ایده معرفی کرد و ضمن طبقهبندی اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری، اختراعات، علایم تجاری، طرحهای صنعتی، حق انحصاری اثر، انواع ارقام گیاهی و تحقیق بنیادی و کاربردی را قابل معامله در این بازار دانست.
وی با تاکید بر اینکه بازار دارایی فکری ابزاری برای رشد خلاقیت و تولید داراییهای فکری است، یادآور شد: حمایت از حقوق مالکیت فکری در این بازار با استقرار فرآیند کشف قیمت مناسب و مهیا کردن بستری بهمنظور انجام نقل و انتقال و انتشار و توزیع اطلاعات برای دارندگان حقوق مالکیت معنوی محقق خواهد شد ضمن آنکه شرایط عادلانه و قانونمندی برای نقلوانتقال انواع دارایی فکری بهوجود خواهد آمد. در تحولی دیگر رییس شرکت سپردهگذاری مرکزی چین ضمن بازدید از فرابورس با مدیرعامل این شرکت دیدار کرد.
در این بازدید که در حاشیه شانزدهمین همایش گروه شرکتهای سپردهگذاری آسیایی و اقیانوسیه (ACG) و با همراهی حامد سلطانینژاد، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه انجام گرفت، ژو مینگ رییس شرکت سپردهگذاری مرکزی چین، لو شیک سی یونگ معاون مدیرعامل و سانگ زیادونگ معاون دپارتمان خدمات صندوق حضور داشتند. هیات چینی طی این بازدید ضمن گفتوگو با امیرهامونی در جریان تاریخچه، عملکرد بازارهای فرابورس، ابزارهای قابل معامله، نحوه معاملات و همچنین دستاوردهای این شرکت قرار گرفتند.