به گفته یک متخصص تغذیه، متقاضیان شرکت در کنکور سراسری بهتر است شب قبل از آزمون از خوردن غذاهای پرحجم پرهیز کنند و بیشتر از مرغ و گوشت کبابی کم نمک استفاده کنند.
دکتر احمد درستی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه خوردن برنجهای سنگین و پر از غلاتی مانند کشمش، عدس و لوبیا برای شب پیش از آزمون مناسب نیست، گفت: بهتر است داوطلبان از غذاهای سبک و پر انرژی مثل مرغ و گوشت کم نمک و همینطور برنج ساده استفاده کنند.
وی با بیان اینکه خوردن غذای سنگین باعث میشود حجم زیادی از خون برای کمک به هضم سریع غذا وارد دستگاه گوارش شود، تصریح کرد: همین موضوع باعث میشود خون کمتری به مغز رسیده و عملکرد این عضو کاهش یابد.
درستی همچنین با اشاره به اینکه استفاده از کربوهیدراتهای پیچیده نیز میتواند به بالا بردن عملکرد ذهن متقاضیان کنکور کمک کند، اظهار کرد: از جمله این کربوهیدراتها میتوان به غلاتی که در صبحانه مصرف میشود اشاره کرد. داوطلبان میتوانند صبح امتحان با خوردن نان و پنیر یا کره بادام زمینی قند بیشتری به بدن خود برسانند.
وی با بیان اینکه داوطلبان باید از خوردن نوشیدنیهای شیرینی چون شربت شیرین خودداری کنند، تصریح کرد: این مواد قندی اگر چه قند بدن را به سرعت بالا میبرند اما بلافاصله این قند از بین میرود.
این مشاور تغذیه غذای سبک حاوی نان، لبنیات، گوشت، مرغ و ماهی را از خوراکیهای مناسب شب قبل از کنکور دانست و افزود: لازم است این غذاها بدون حبوبات فراوان طبخ و مصرف میشوند.
درستی در ادامه درباره روشهای مبارزه با کاهش قند خون در حین انجام آزمون گفت: خوردن قند میتوان از افت ناگهانی قند خون جلوگیری کند زیرا معمولا بیش از گذشت چند ساعت از صبحانه و نزدیک به ظهر قند خون پایین میآید و داوطلبان میتوانند با به همراه داشتن چند قطعه قند یا مقداری آب میوه و یا خرما از کاهش ناگهانی قند خون جلوگیری کنند.
وی با اشاره به خواص کاکائو خاطرنشان کرد: اگرچه خوردن بیش از اندازه شکلات میتواند مضر باشد اما داوطلبان میتوانند چند تکه شکلات همراه خود داشته باشند زیرا کاکائو نوعی محرک است که توانایی ذهن را افزایش میدهد.