در عصر مدرنیته حتی انسانها نیز بوی مدرنیته به خود گرفتهاند و به درستی نمیتوان گفت آیا انسان در عصر ماشین، انسان میماند یا تبدیل به روباتهای متحرک میشود.
به گزارش مهر، در عصر ماشین، تمام وسایل و ابزاری که انسانها از آن بهره میبرند نیز بوی ماشین به خود میگیرد تا آنجا که مشکلات نرمافزاری یا سختافزاری دستگاهها نیز بر سلامت و زندگی انسانها تاثیر میگذارند.
در روزهای اخیر گزارشی منتشر شد تا باز هم محققان و دانشمندان را نسبت به استفاده از تکنولوژی در سلامت انسانها مردد کند.
این گزارش با عنوان «زمانی که هک ابزارهای سلامتی، انسان را تا پای مرگ پیش میبرد» منتشر شد.
در ادامه این گزارش آمده بود: محققان و دانشمندان معتقدند با فناوریهای جدیدی مانند ساعت اپل یا سنسورهایی که در بدن بیمار نصب میشود، قادر به کنترل یا پیشبینی برخی از بیماریها خواهند بود.
پس از عرضه چنین محصولاتی در بازارهای فناوری دنیا، مخاطبان بسیاری به خرید چنین محصولاتی روی آوردند به خصوص بیماران دیابتی.فناوریهای جدید برای بیماران دیابتی بسیار مفید و سودمند به نظر میرسید زیرا آنها میتوانستند همیشه از سلامت و همینطور میزان قند خون خود آگاه بوده و آن را تحت کنترل داشته باشند اما غافل از اینکه دستگاههای فناوری نیز میتوانند دچار حملات هکرها شوند. البته شرکتهای مذکور معتقدند که اشکال و اختلالات ایجاد شده در سیستمهای آنها تنها مربوط به مشکلات نرمافزاری بوده و هیچیک از دستگاههای آنها با حملات هکرها مواجه نشده زیرا دستگاههای جدید دارای امنیت بالایی هستند که نفوذ به شبکه به سادگی میسر نیست اما اطلاعات منتشر شده در خبرگزاریها گفتههای مسوولان این شرکت را تایید نمی کند.
فاجعهای که میتوانست باعث مرگ بیماران دیابتی شودهمانطور که گفته شد، بسیاری از بیماران دیابتی از این سنسورها و دستگاههای فناوری برای سنجش میزان قند خون استفاده میکردند اما فاجعه زمانی آغاز شد که دستگاههای فناوری هک شدند.
بیماران دیابتی به خیال اینکه فناوریهای جدید به طور دقیق به سنجش قند خون میپردازند به آنها اعتماد کرده و دستگاههای تست قند خون را کنار گذاشتند اما چندین بیمار دیابتی به همین دلیل روانه بیمارستان شدند زیرا دستگاههای استفاده شده قند خون را نرمال نشان میداد در صورتی که قند خون فرد بالا بوده و به انسولین نیاز داشت!
مشکلات فناوری در گلخانههای مدرنبرخی از گلخانهها با اسم گلخانههای مدرن از حالت سنتی خود فاصله گرفته و وارد فضای مدرنیته شدهاند. در گلخانههای سنتی، باغبانان از فضای گلخانه مراقبت میکردند اما در گلخانههای مدرن، سنسورها و همینطور سیستمهای جدید مدرن نیز همانند گلخانههای سنتی به کشت موادی مانند ادویه، سبزی یا گلهای مختلف میپردازند اما گزارشات متعددی از سوی گلخانهها ارایه شده که محصولات گلخانهای در اثر اتفاقات مختلفی مانند: خرابی سنسورها، افزایش دمای گلخانه و... مورد آسیب قرار گرفتهاند. اکنون یک سوال مطرح میشود در عصر ماشین و مدرنیته، آیا ماشین قدرت رقابت با انسان را داراست؟
انسانیت در معرض خطر استبا استفاده مکرر و فراوان از ماشینها و دستگاهها در کارخانهها، کارگاهها، گلخانهها و... ، نقش انسان به مرور کمرنگتر میشود.
این موضوع نه تنها ارزش انسان را زیر سوال میبرد بلکه بسیاری از شاغلان در این مکانها را نیز بیکار کرده که میتواند خطر جدی برای جامعه محسوب شود.
روباتها دیگر نه خسته میشوند و نه حقوقی نیاز دارند که ماهانه هزینههای هنگفتی را به مرکز تولیدی یا کارخانه تحمیل کنند اما از سوی دیگر، روبات نه تنها دقت بالایی نداشته بلکه در مواقعی که خراب بوده و به تعمیر نیاز داشته باشند، دیگر راهحلی برای کارخانه وجود نخواهد داشت و تولید به خواب عمیق فرو میرود.