لزوم برخورد با شهرونداني که آب مي‌دزدند

بعضي از شهروندان منتظر نمي مانند تا ببينند قرار است آب جيره بندي شود يا نه؟ آنها از قبل فکر همه جا را کرده اند و با اينکه هنوز خبري از جيره بندي يا افت محسوس فشار آب نيست، پمپ هاي آب را تهيه کرده اند. اين رفتار به جز منفعت طلبي اسم ديگري ندارد
کد خبر: ۴۱۲۷۴۶
|
۱۱ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۶ 02 July 2014
|
6904 بازدید
با وجود هشدارهاي داده شده توسط سازمان آب،هنوز جيره بندي در تهران اجرا نشده. قطعي آب نيز اتفاق نيفتاده اما در بعضي از مناطق، شهروندان با افت فشار مواجه هستند.

به گزارش ابتکار، در مجتمع ها، ساکنان طبقات بالاتر از نرسيدن آب گلايه دارند و مي گويند بايد منتظر نيمه شب بمانند تا با تمام شدن استفاده طبقات پايين انها بتوانند از آب لوله کشي استفاده کنند. نواب يکي از مناطقي ست که ساکنان آن با اين مشکل روبرو هستند. به گفته مدير عامل آبفا، تامين فشار آب تا سه و چهار طبقه به عهده شرکت آب و فاضلاب است و در ساختمان‌هاي با بيش از آن به عهده مشترک است و مشترک بايد با تعبيه درست پمپ و مخزن نسبت به تامين فشار آب براي طبقات بالاتر اقدام کند. اما مشکل فقط مجتمع ها نيستند و افرادي که در خانه هاي ويلايي يا زير چهار طبقه هم زندگي مي کنند به خاطر در نظر گرفتن منافع شخصي و بي اعتنايي به مشکلاتي که براي ديگران ايجاد مي کنند اقدام به نصب پمپ بر روي کنتور آب مي کنند.

يکي از شهروندان مي گويد: اتفاق عجيبي که چند روز گذشته افتاد اين بود که با قطع شدن برق، آب به لوله ها برگشت. اين مسئله گوياي اين است که استفاده از پمپ هاي آب تا چه ميزان در شهر شايع شده. تامين آب شهري با جمعيت و موقعيت آب و هوايي تهران کار ساده اي نيست با توجه به نبود رودخانه هاي دائمي در اطراف پايتخت و وابسته بودن آب شهر به ميزان ذخاير سدي امکان به وجود آمدن بحران امسال بيشتر از سال هاي قبل است. حالا اينکه عده اي سودجو با استفاده از پمپ اين مشکل را تشديد کنند با توجه به بحراني بودن وضعيت آب نياز به برخورد دارد، در شرايط عادي مي توان از کنار اين مسئله گذشت اما به وضعيت اين روزهاي پايتخت نمي توان عنوان عادي ا طلاق کرد. آب در تهران به موقعيت " مايع حيات " بازگشته و کم آبي يک بحران جدي ست.

بعضي از شهروندان منتظر نمي مانند تا ببينند قرار است آب جيره بندي شود يا نه؟ آنها از قبل فکر همه جا را کرده اند و با اينکه هنوز خبري از جيره بندي يا افت محسوس فشار آب نيست، پمپ هاي آب را تهيه کرده اند. اين رفتار به جز منفعت طلبي اسم ديگري ندارد و شرکت برق، آب، يا هر نهاد ديگري که در اين مورد مسئوليت دارد بايد وارد عمل شده و اجازه ندهد بعضي با ضايع کردن حقوق ديگران، آبي که قرار است به صورت يکسان در اختيار همه قرار بگيرد را با کمک وسيله اي به اسم پمپ مصادره کنند. با از راه رسيدن گرم ترين روز هاي سال پيشگيري از چنين منفعت طلبي هايي براي جلوگيري از بروز مشکل در پخش آب ضروري به نظر مي رسد.

به گفته ي مدير عامل آبفا با مشترکيني که به صورت مستقيم اقدام به نصب پمپ بر روي کنتور و يا شبکه توزيع آب کنند، برخورد قانوني خواهد شد. تشخيص و برخورد قانوني با اين مشکل کار ساده اي به نظر نمي رسد و حل اين معضل بيشتر به مسئوليت شناسي شهروندان بر مي گردد،اينکه ما قرار است در کنار يکديگر زندگي کنيم و استفاده بيشتر و غير قانوني آب به معني زير پا گذاشتن حقوق همسايه ها و ساير شهروندان است.

معاون نظارت بر بهره‌برداري آب و فاضلاب استان تهران در مورد تلاش‌هاي شرکت‌ آبفا براي آگاهي دادن به مشترکين مي گويد: مذاکرات با رسانه ملي به نتيجه نرسيده و نتوانستيم از اين رسانه به خوبي بهره ببريم چرا که هزينه اطلاع‌رساني بسيار بالا بوده و منابع مالي براي اين کار در دسترس نيست. با کاهش فشار آب دبي برداشت را کم کرده‌ايم اما متاسفانه عليرغم تمام هشدارها و خواهش‌ها مردم تنها سه تا پنج درصد مصرف آب صرفه‌جويي کرده‌اند؛ از اين پس با مشترکين پرمصرف به طور جدي برخورد مي‌شود.

وي اشاره به اين‌که 65 درصد ازمشترکين تا 20 متر مکعب در ماه آب مصرف مي‌کنند گفت: 27 درصد مشترکين بين 20 تا 30 متر مکعب، پنج درصد از مشترکين بين 30 تا 40 متر مکعب و سه درصد از مشترکين بيش از 40 متر مکعب در ماه آب مصرف مي‌کنند. براي کساني که بيش از 20 متر مکعب در ماه آب مصرف مي‌کنند برنامه خاص داريم و پس از دو بار اخطار در راستاي کاهش مصرف به صورت جدي اقدام مي‌کنيم.

وي دو امر مفيد در راستاي مديريت مصرف آب را، اخذ قيمت واقعي آب و داشتن نگاه ملي در شرايط خاص کنوني دانست و گفت: در حوزه مشترکين دولتي منتظر صدور اخطار نشديم بلکه خودمان دبي آب را کاهش داديم چرا که دولت نخست بايد در مجموعه خودش محدوديت ايجاد کند و سپس از مردم درخواست کاهش مصرف داشته باشد.

معاون نظارت بر بهره‌برداري آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اين‌که در بخش مصرف خانگي نيز در حوزه پر مصرف دبي آب کاهش مي‌يابد گفت: هنوز هيچ کاري براي قطع آب در حوزه مشترکين خانگي انجام نداده ايم اما کارگروهي براي تصميم گيري در حوزه مشترکيني که بالاي 30 متر مکعب آب مصرف مي‌کنند تشکيل شده است.

نوذري‌پور با تاکيد بر اين‌که نخست به سراغ مشترکيني که بيش از 40 متر مکعب آب مصرف مي کنند مي‌رويم، گفت: در مراحل بعدي براي مديريت مصرف مشترکيني که بيش از 30 متر مکعب تا 40 متر مکعب آب در ماه مصرف مي کنند در نظر مي‌گيريم و سپس براي مشترکيني که 20 تا 30 متر مکعب در ماه آب مصرف مي‌کنند برنامه داريم.وي با تاکيد بر اين‌که ما در کشور خشک و نيمه خشک زندگي مي کنيم و بايد ضوابط و مقررات مصرف با کشورهاي پرآب متفاوت باشد تصريح کرد: در کشورهاي پر آب ديده مي‌شود که مقرراتشان در حوزه‌ آب سختگيرانه‌تر از ايران است و متاسفانه دراين حوزه ضعف داريم.

معاون نظارت بر بهره‌برداري آب و فاضلاب استان تهران با تاکيد بر وجود ضعف درحوزه اخذ قوانين و مقررات لازم در بخش آب گفت: در صورتي که مشترکين پرمصرف به اخطارها توجه نکنند مصرف آن‌ها را محدود مي‌کنيم و پس از دومين اخطار به طور عملي براي محدود کردن اقدام خواهيم کرد.
نوذري‌پور با تاکيد بر اين‌که حداکثر سه بار به مشترک اخطار داده مي‌شود گفت: در سومين هشدار شرايط سخت‌تري را اعمال خواهيم کرد ولازم است که مشترکين به مديريت مصرف توجه بيشتري داشته باشند.

نوذري پور تصريح کرد:‌درحال حاضر هر شش منطقه آبي تهران از طريق پيامک از مشترکين درخواست مي‌کنند که در مصرف آب صرفه‌جويي کنند، تا زمان رسيدن به شرايط عادي اين کار ادامه خواهد پيدا کرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟