چشمه آب معدني كردستان در چنگال بلدوزرها

در کشور کم آبي مثل ايران که بايد قدر آب هاي شرب با کيفيت را دانست و از آنها استفاده كرد به هيچ وجه عاقلانه نيست که اين چشمه را که مثل رودخانه اي از دل کوه مي جوشد نابود كرده و در آب درياچه سد غرق کرد.
کد خبر: ۴۱۳۴۰۳
|
۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۸ 05 July 2014
|
7487 بازدید
|
۶
چشمه بل يا به كردي كاني بل يك جاذبه ارزشمند در مرز دو استان كردستان و كرمانشاه است كه با توجه به احداث سد داريان از يكي دو روز گذشته كار نابود كردن اين جاذبه طبيعي و گردشگري در كردستان آغاز شده و اقدامي قابل توجه براي نجات آن صورت نمي گيرد.

به گزارش مهر، چشمه بل به عنوان يكي از چشمه هاي منحصر به فرد نه تنها در كردستان كه حتي در كشور، در دو كيلومتري هجيج و در فاصله كمي از رودخانه سيروان واقع شده است و آب آن پس از خروج از دل كوه، تشكيل آبشاري پر خروش داده و به رودخانه مي ريزد.

از ديگر ويژگي هاي ارزشمند اين چشمه جذابيت گردشگري آن است، چشمه بل به احتمال زياد پر آب ترين چشمه منطقه اورامان است به طوري كه چشم انداز خروج آن از دل كوه چشم هر بيننده اي را جذب زيبايي مسحور كننده آن مي كند.چشمه بل با 15 متر طول به عنوان کوتاه ترين رودخانه در دنيا نيز شناخته شده است و داراي ويژگي ها، ظرفيت ها و جاذبه هاي گردشگري منحصر به فردي است.با اين وجود نكته تاسف بار آنجاست كه با ساخت سد داريان كه در حال احداث است اين چشمه در زير بيش از 100 متر ارتفاع آب درياچه غرق شده و همه فوايد اقتصادي، محيط زيستي و گردشگري خود را براي ابد از دست مي دهد.

در کشور کم آبي مثل ايران که بايد قدر آب هاي شرب با کيفيت را دانست و از آنها استفاده كرد به هيچ وجه عاقلانه نيست که اين چشمه را که مثل رودخانه اي از دل کوه مي جوشد نابود كرده و در آب درياچه سد غرق کرد. عمليات ساخت سد داريان از سال 1388 بدون هيچ گونه مطالعات فني، زيست محيطي و کارشناسانه اي بر روي رودخانه ‌سيروان در منطقه‌ ي اورامان استان کردستان آغاز شد و متاسفانه به جرات مي توان گفت در حالي کاني بل با آبگيري سد داريان غرق مي شود که از سوي سازمان ميراث فرهنگي به عنوان "اثر طبيعي ملي" نيز ثبت شده است.

سد داريان مانند بيشتر سدهاي ديگر باعث پديد آمدن نارضايتي محلي به علت بر هم خوردن ساختار اجتماعي منطقه، جا به جا شدن صدها خانوار، افزايش بيکاري، افزايش اختلاف‌ هاي قومي و منطقه‌ اي و تخريب خاطره‌ هاي جمعي مي شود.

وضعيت نگران كننده و پيامدهاي منفي اين اقدام تا جايي پيش رفت كه استاندار كردستان در نامه اي به وزير نيرو خواستار توقف آبگيري سد داريان براي نجات قطعي چشمه بل شد. معصومه ابتكار در سفر به استان کردستان در خصوص چشمه بل اظهار داشت: اين حرکت تخريب محيط زيست است و بايد مسئولان و متوليان تا ارائه طرح جايگزين دست نگه دارند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۶
سراج
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۴
واقعا باید به حال این وضعیت فکری کرد واقعا چشمه بل از همه لحاظ از سد کمتر نیست از لحاظ اقتصادی و .... ما مردم اورامانات بشدت نگران هستیم
ناشناس
|
Australia
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۴
اصل‏ پنجاهم قانون اساسی: در جمهوری‏ اسلامی‏، حفاظت‏ محیط زیست‏ که‏ نسل‏ امروز و نسلهای‏ بعد
باید در آن‏ حیات‏ اجتماعی‏ رو به‏ رشدی‏ داشته‏ باشند، وظیفه‏ عمومی‏ تلقی‏ می‏
گردد. از این‏ رو فعالیتهای‏ اقتصادی‏ و غیر آن‏ که‏ با آلودگی‏ محیط زیست‏ یا
تخریب‏ غیر قابل‏ جبران‏ آن‏ ملازمه‏ پیدا کند، ممنوع‏ است‏.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۴
فکر میکنید آب سدها از کجا تامین میشود؟ از همین رودها و چشمه ها. در حالی که منافعی که سدها دارند اصلا قابل قیاس با یک چشمه نیست...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۴
ساخت سدها هم افراد بومی را آواره و سرگردان و بیکار میکند هم از نظر زیستی اکوسیستم منطقه رو بر هم میزند..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۴
در ویران کردن طبیعت هنرمندیم به تمام معنا.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۴
چشمه بل آنقدر پرآب است که شبیه به آبشار می ماند. حیف!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟