به گزارش باشگاه خبرنگاران، العربیه نوشت: هدف وزیر خارجه آمریکا از دیدار دو روزه با وزیر خارجه ایران این بود که ببیند ایران در مذاکرات اتمی تا چه اندازه حاضر به تصمیماتی است که رسیدن به توافقی جامع را میسر کند.
برپایه همین گزارش، کارشناسان و ناظران این دور از مذاکرات را دارای اهمیتی تاریخی میدانند. با این حال در دومین روز گفت وگوهای محمدجواد ظریف، وزیرخارجه ایران و جان کری، وزیر خارجه آمریکا، نشانهای از نزدیکی مواضع دو طرف دیده نمیشود.
از سوی دیگر خبرگزاری فرانسه گزارش داد که مواضع دو طرف از هم فاصله قابل توجهی دارد. یک مقام بلندپایه واشنگتن در وین گفته است که مذاکرات به شدت حساس و طولانی است.
محمدجواد ظریف نیز روز یکشنبه 13 ژوئیه «هفت روز بسیار دشوار» را پیشبینی کرد. مهلت تعیینشده برای رسیدن به یک توافق جامع تا یکشنبه 20 ژوئيه است. اگرچه این مهلت قابل تمدید است، اما هردو طرف امیدوار بودند که در زمان معین، قدمهای اساسی تری برداشته شود.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران پس از دیدار شب گذشته با جان کری گفت: "تلاش کردهایم تا راههایی برای پل زدن روی این شکافها بیابیم و از اختلافات موجود بکاهیم و راههای نوآورانهای برای حلوفصل مشکلات پیدا کنیم."
عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکرات هستهای ایران روز شنبه 12 ژوئیه در وین گفت: "ما در مسایل اصلی محتوایی هنوز به توافق کامل نرسیدهایم. بحثهایی درباره راه حلها و گزینههای مختلف صورت گرفته است، اما هنوز نتوانستهایم به برداشت و نظر واحد برسیم."
او همچنین از احتمال ادامه مذاکرات پس از 20 ژوئیه خبر داد. در این تاریخ مهلت توافق شش ماهه میان ایران و گروه 1+5 به پایان میسد.
دیدار روز شنبه وزیران خارجه ایران٬ آمریکا٬ آلمان٬ فرانسه و انگلیس در وین، با وجود گفت وگوهای طولانی و فشرده نتوانست اختلافات را کم کند و دو طرف را به راه حلی قابلقبول برساند. وزیران خارجه کشورهای اروپایی اگرچه این مذاکرات را مفید خواندند، اما بر این نکته تاکید کردند که شکافها و اختلافات اصلی همچنان به قوت خود باقی است.
یک مقام دیگر آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود به رویترز گفته است "بدون پیشرفتی قابل ملاحظه در مسائل کلیدی" دشوار نمیتوان مهلت مذاکرات برای رسیدن به توافق جامع و نهایی را تمدید کرد".
عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران و مذاکره کننده ارشد ایرانی امروز سه شنبه گفت که برداشتن تدریجی تحریم ها برای ایران غیر قابل قبول است.