رییس شورای اسلامی شهر تهران همچون جلسات پیشین شورای شهر تهران پیش از شروع بررسی دستورات یکصد و چهاردهمین جلسه شورا تاریخ ایام هفته بین جلسات شورا را یادآوری کرد.
به گزارش ایسنا، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در ابتدای یکصد و چهاردهمین جلسه شورا سالروز ولادت امام موسی کاظم و سالگرد بزرگداشت شیخ مفید را گرامی داشت و ابراز امیدواری کرد که همواره از پیروان راستین آن امام همام باشیم.
وی همچنین ضمن گرامی داشت سالروز رحلت آیت الله مرعشی نجفی، گفت: ایشان یکی از علمای بزرگ عصر حاضر بودند که در نهضت امام خمینی (ره) همگام و همراه ایشان بودند و همچنین مجموعه کتابخانه وی در قم نمونه بی نظیری از لحاظ کتب مرجع و کتابهای خطی است که سرمایه ای بزرگ برای اسلام و تشیع میباشد.
چمران در ادامه دهم آذرماه سالگرد شهادت آیت الله شیخ حسن مدرس و روز مجلس شورای اسلامی را گرامی داشت و این روز را به نمایندگان مجلس تبریک گفت.
وی همچنین به برگزاری کنفرانس تهران که در فاصله روزهای ششم تا نهم آذر ۱۳۲۲ و همزمان با چهارمین سال جنگ دوم جهانی تشکیل شد، اشاره کرد و افزود: انتخاب تهران برای تشکیل اجلاس رهبران متفقین، از مصوبات وزیران خارجه آمریکا، انگلیس و شوروی در مسکو بود.
بر اساس گزارش اداره کل روابط عمومی و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، چمران همچنین یادآور شد که در این کنفرانس که در محل سفارت شوروی برگزار شد و شاه برای شرکت در کنفرانس ناگزیر بود به سفارت برود. در جریان کنفرانس، چرچیل و روزولت حاضر نشدند به دیدار شاه بروند.
تاسیس کمیته شوراها و انجمنهای شهر در سازمان پایتختها و شهرهای اسلامی تصویب شد
بنابراین گزارش، در یکصد و چهاردهمین جلسه شورا همچنین بررسی طرح پیشنهاد تاسیس کمیته شوراها و انجمن های شهر در سازمان پایتختها و شهرهای اسلامی که توسط کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ارائه شده بود در دستور جلسه قرار گرفت که بعد از اعلام موافقت اعضا با رأی اکثریت آنان به تصویب رسید.
طرح پیشنهاد تاسیس این کمیته با در نظر گرفتن منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اتحاد امت اسلامی و انسجام میان همه مسلمانان و به منظور از ایجاد پل ارتباطی میان نهادهای کشورهای اسلامی و تعامل بیشتر اعضای شوراها و تبادل نظر آن ها با بهره مندی از دیدگاه های اندیشمندان کشورهای اسلامی در حوزه مدیریت شهری و تقویت همبستگی شهرهای اسلامی به شورا ارائه شده بود که اعضا نظر موافقی نسبت به آن داشتند.
در این جلسه همچنین پیشنهاد و معرفی یک نفر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران جهت عضویت در کمیته نظارت موضوع بند الف تبصره ذیل ماده واحده مصوبه "چگونگی طراحی و مدیریت بهره برداری از فضاهای فرهنگی ، اجتماعی و ورزشی شهرداری تهران " مورد بررسی قرار گرفت که با رأی اعضا قرار شد این موضوع به کمیسیون باز گردد و به جای یک نفر 4 نفر عضو از کمیسیون های فرهنگی ، عمران و معماری و شهرسازی معرفی شوند.
لایحهای تشویقی برای حصول درآمدهای پایدار شهری
بنابراین گزارش، لایحه " دستورالعمل اجرایی تبصره سی و دوم مصوبه سال 93 شهرداری تهران" که ماهیت انگیزشی با هدف تشویق و ترغیب در حصول در آمدهای پایدار شهرداری تهران را دارد به تصویب اعضا شورا رسید.
علی رضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی لایحه " دستورالعمل اجرایی تبصره سی و دوم مصوبه سال 93 شهرداری تهران با اشاره به ماهیت انگیزشی این تبصره افزود: تبصره 32 با هدف تشویق و ترغیب در حصول در آمدهای پایدار شهرداری تهران از جمله تحقق عوارض ناشی از ارزش افزوده است که تاثیر قابل توجهی در بودجه خواهد داشت. این تبصره در بودجه سنواتی گنجانده شده است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با تاکید بر اهمیت اجرای این تبصره افزود: دراین تبصره آمده است چنانچه افزایش وصولی عوارض ناشی از در آمدهای پایدار در سال 93 نسبت به وصولی سال 92 بیشتر باشد 2 درصد از این مابه التفاوت تا سقف 8 میلیارد تومان در سرفصلهای تحت عنوان کمک به آموزش، تبلیغات و پاداش انگیزشی کارکنان موثر در وصول در آمد های پایدار شاغل در مناطق، نواحی و ستاد های شهرداری و همچنین پرداخت جوایز به شهروندان خوش حساب تهرانی و سایر دستگاهها و عوامل موثر در وصول مطالبات به نسبت سهم هر بخش هزینه شود.
دبیرهمچنین تاکید کرد که دستور العمل پرداختیهای این تبصره باید به شورا ارائه شود.
وی افزود: چنانچه این تبصره به طور صحیح به مرحله اجرا برسد، اثر گذاری آن در حصول درآمدها بین 500 هزار میلیارد تومان خواهد بود.
همچنین محسن سرخو رییس کمیته حمل و نقل شورا در جریان بررسی لایحه فوق خاطرنشان کرد: تدوین چنین تبصرهای در بودجه سنواتی کار خوبی است، اما در لیست ردیف هایی که در درآمدهای پایدار شهرداری تهران موثرند. اسامی شغلها و محل های درآمدی دیده میشود که خود آن واحدها دچار مشکلات عدیده مالیاند و اگر بستههای تشویقی این تبصره باعث شود که این موسسات تحت فشار و احیانا پلمپ قرار بگیرند پیشنهاد اصلاح حذف برخی ردیفهای درآمدی را دارم، چرا که تنها موردی که در این تبصره به آن تاکید شده مربوط به عوارض ناشی از مالیات بر ارزش افزوده است.
در ادامه بررسی لایحه مذکور احمد دنیا مالی و رحمت الله حافظی نیز پیشنهاد تغییر درصدهای اختصاصی ناشی از این سهم را خواستار شدند.
در متن این تبصره پیشنهاد شده است که از 2 درصد سهم در نظر گرفته شده از افزایش وصولی ها سهم پاداش انگیزشی به میزان 50 درصد، سهم تبلیغات و آموزش 25 و سهم جوایز خوش حسابی 25 درصد باشد.
احمد دنیا مالی پیشنهاد تغییر این سهم را به ترتیب 40 درصد، 20 درصد و 40 درصد را ارائه کرد.
رحمت الله حافظی نیز پیشنهاد داد: سهمیههای اعلام شده به 25، درصد، 25درصد و 50 درصد تغییر کند.
به اعتقاد حافظی در بخش خوش حسابی ها چون منافع مردم در میان است بهتر است بسته های تشویقی تا 50 درصد ارائه شود.
علی صابری عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز یادآور شد: شکل کمک ما به سازمان های خارج از شهرداری تهران فلسفه تدوین این تبصره بوده است. بنابراین بودن این تبصره و اشراف سالانه شورا بر اجرای آن برای کمک به درآمدزایی مفید است.
مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز در جریان بررسی این لایحه تاکید کرد: اینکه گفته می شود روح حاکم بر این تبصره مربوط به عوارض ناشی از مالیات بر ارزش افزوده است کاملا درست است، چراکه سهم درآمدی شهرداری تهران از این ردیف حدود 2 هزار میلیارد تومان خواهد بود در حالیکه درآمد حاصل از عوارض شهری که شهروندان پرداخت می کنند کمتر 500 میلیارد تومان است این در حالی است که ابزار مدیریت و تضمینی برای حصول عوارض شهری وجود ندارد. بنابراین پیشنهاد ارائه بسته تشویقی تحت عنوان جایزه خوش حسابی را نیز شورای شهر تهران مطرح کرد و تا حدودی هم تاثیر گذار بود.
در نهایت اعضای شورا لایحه" دستورالعمل اجرایی تبصره 32 بودجه سال 93 شهرداری تهران" را به تصویب رساندند