معاون پارلمانی وزیر امور خارجه با ارائه توضیحاتی درباره حادثه رخ داده در فرودگاه جده اظهار کرد: ما خواستار اشد مجازات شرعی و قانونی افراد خاطی هستیم.
به گزارش ایسنا، حسن قشقاوی، معاون پارلمانی وزارت امور خارجه در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران درباره اتفاق رخ داده برای دو نوجوان زائر ایرانی در عربستان گفت: هنگام بازرسی نسبت به دو نوجوان از نظر امنیتی مشکوک شده و آنها را به جایگاه خاصی میبرند لذا با تاخیری که در آمدن آنها صورت میگیرد متوجه میشوند شبه تجاوز یا تعرض جنسی صورت گرفته و به دنبال همین نیز کاروانیان متوجه این مسئله میشوند.
وی افزود: در این رابطه مسئول کنسولگری ما در جده بلافاصله وارد صحنه میشود یعنی تحقیق میدانی و سپس در جریان قرار دادن رئیس پلیس امنیت فرودگاه در دستور کار قرار میگیرد، رئیس پلیس امنیت فرودگاه نیز تمام پلیس را میخواهد و آنها را به صف میکند و به قربانی میگوید که چه کسانی بودهاند.
معاون پارلمانی وزیر امور خارجه همچنین اظهار کرد: در همین رابطه پرونده مقدماتی با تلاش سرکنسول گری مسئولین حج و زیارت و کاروان تشکیل میشود که نهایتا منجر به بازداشت این افراد میشود.
قشقاوی افزود: سرکنسول ما با این وجود اعتراض میکند و در این جا چون ایام تعطیلات بود به فاصله یک روز پس از این حادثه که من مطلع شدم، چگینی مدیر کنسولی ما کاردار عربستان را احضار میکند و اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران را ابلاغ میکند و اینکه می گوید ما اشد مجازات را می خواهیم.
وی تصریح کرد: هم به لحاظ اخلاقی و شرعی نیز خود دولت عربستان در این زمینه مدعی است که ماموری در حین انجام کار چنین کاری را انجام داده است. آنها گفتند برای ما هم این موضوع حیثیتی است .
قشقاوی تاکید کرد: لذا ما خواستار اشد مجازات شرعی و قانونی این افراد خاطی هستیم و یادداشت اعتراضی هم دادیم.
وی درباره اینکه چرا گفته میشود در اطلاع رسانی تاخیر صورت گرفت گفت: ما معذوریت داشتیم چرا که موضوع جنبه اخلاقی دارد و خود قربانی یا خانوادهاش شاید نخواهند اطلاع رسانی کنند.
معاون پارلمانی وزیر امور خارجه همچنین در ارزیابی خود از جلسه غیر علنی امروز جلسه نیز اظهار کرد: حسن استقبال و بدرقه از وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی بسیار خوب بود و رضایت نمایندگان نشان داد که این جلسه مفید بوده است.
وی خاطر نشان کرد: اکنون این سه ماه، سه ماه حساسی است، سه ماه مچ گیری نیست، سه ماه دستگیری است. سه ماه همدلی می باشد. اما در عین حال بسیار حساس است؛ زیرا بناست متنی نوشته شود که باید دقیق باشد و طبعا حقوق و منافع ملی ما مطرح است.
وی افزود: فکر میکنم امروز یک آیینه تمام نمایی چه از موافقین و چه از مخالفین در جهت مانور حفظ منافع ملی بود. لذا امیدواریم این فضای همدلی و همزبانی ادامه یابد و همه دنبال دستگیری تیم زحمتکش کشورمان باشیم نه مچ گیری.
وی در پایان اظهار کرد: در خصوص نقد و انتقاد حتما وزارت خارجه اگر نقدی باشد استقبال میکند.