دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برجام کار آمریکاییها در حمله به ایران را سختتر کرده است، زیرا در این شرایط اگر بخواهند به ایران حمله کنند، هیچ گونه توجیهی ندارند و از نظر بینالمللی محکوم میشوند.
به گزارش «تابناک» محسن رضایی در پاسخ به اظهارات اخیر مقامات آمریکایی درباره تسهیل حمله به آمریکا پس از تصویب برجام اظهار داشت: سخن گفتن آمریکاییها از حمله به ایران مصرف داخلی دارد زیرا اوباما زیر فشار تبلیغاتی قرار دارد که در برابر ایران کوتاه آمده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اینها با این شعارها میخواهند بگویند، ما کوتاه نیامدهایم و قوی هستیم و دل و جرأت لازم را داریم و میتوانیم ایران را بزنیم که همه اینها مصرف داخلی دارد.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران تصریح کرد: برجام کار آمریکاییها در حمله به ایران را سختتر کرده است، زیرا در این شرایط اگر بخواهند به ایران حمله کنند، هیچ گونه توجیهی ندارند و از نظر بینالمللی محکوم میشوند. قبل از برجام آمریکایی ها می توانستند اقداماتی انجام دهند که در آنجا نیز به خاطر آمادگی نیروهای مسلح، هواپیماهای آمریکایی از روی باند برگشتند.
رضایی تصریح کرد: در زمان رئیس جمهوری بوش، هواپیماهای آمریکایی تا روی باند آمد؛ اما فرماندهان نظامی به وی گفتند که شما اگر حمله کنید، ایران نیز ما را هدف قرار میدهد و همین سبب شد، هواپیماهایی که روی باند آمده بودند، برگردند و حمله به ایران صورت نگیرد که این نکته در خاطرات آقای بوش نیز آمده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بوش در خاطرات خود آورده است، من دستور حمله به ایران را به پنتاگون دادم؛ اما فرماندهان نظامی من را قانع کردند که اگر حمله کنیم، ما را میزنند و پس این حرفهای امروز آمریکاییها بیشتر مصرف داخلی دارد.
رضایی در ارزیابی برجام گفت: در موضوع برجام سه نکته باید مورد توجه باشد؛ نخست اینکه دولت و تیم مذاکره کننده زحمات زیادی کشیدند و با به کارگیری همه مهارتهای خود در این مذاکرات خیلی خوب ظاهر شدند؛ 6 کشور تجربه طولانی در دیپلماسی داشتند و تیم مذاکره کننده همه توان خود را در مذاکرات به کار گرفت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برای نخستین بار بعد از 12 تیم مذاکره کننده این تیم توانست تمام توان خود را بکار گیرد از همین روی، باید از تلاشهای تیم مذاکره کننده تقدیر شود، عنوان کرد: نکته دوم در مسأله برجام این است که برجام به چه طریقی پیش برود؛ اینکه فقط در شورای امنیت بررسی شود درست نیست بلکه مجلس حق دارد آن را بررسی کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر برجام در مجلس بررسی نشود فردا ممکن است عدهای بگویند توافقنامه تحمیلی بدون اطلاع، به کشور تحمیل شد و به خورد ملت دادند. همین موضوع سبب میشود از طریق تاریخی مشکلات به وجود آید. از همین روی، باید برجام در مجلس و شورای امنیت بحث و بررسی شود.
رضایی با تأکید بر اینکه به جهت وجود رهبر معظم انقلاب هیچ بن بستی در کشور به وجود نمیآید، ایشان همه مسائل را رصد میکنند و در نهایت تصمیم گیری ملی در این رابطه صورت میگیرد، تصریح کرد: نکته مهم مورد توجه دیگر، این است که اگر ایران برجام را بلافاصله تصویب و آمریکا چند ماه بعد آن را تصویب میکرد، این باور در ذهن آمریکاییها شکل میگرفت که ایران شدیدا محتاج این توافق بوده و دست و پای خود را گم کرده است و این برای ما بد میشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تأخیر ایران در بررسی و تصویب برجام متناسب با تأخیری است که خود امریکاییها دارند صورت میدهند، عنوان کرد: نیازی نیست عجلهای باشد اما طرفین درباره برجام بحث و بررسی کنند و در جمع بندی رسیدگی شود.
وی با اشاره به اینکه باید مهمترین نکته در تصویب برجام را مسأله سرمایه گذاری و اقتصاد دانست؛ آیا با تصویب آن مشکلات جوانان کشور و بیکاری حل میشود یا نه، خاطرنشان کرد: اینکه برجام فرصتهایی در اختیار ما میگذارد و تحریمها را کاهش میدهد، میتوان خوش بین بود کمک میکند، ولی کمک اقتصادی زمانی حل میشود که محیط کسب و کار در کشور حل شود.
رضایی گفت: در حال حاضر سرمایه گذاران، از محیط کسب و کار و سیستم بانکی ناراضی هستند و همین شرایط سبب میشود هیچ سرمایه گذاری وارد ایران نشود.