روحانی: راکتور اراک مدرنیزه می‌شود

کد خبر: ۵۳۲۱۷۰
|
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۳ 16 September 2015
|
3328 بازدید
رئیس جمهور اعلام کرد، راکتور آب سنگین اراک به کمک دو کشور گروه 1+5 مدرنیزه می‌شود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در نخستین گردهمایی شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت، با بیان اینکه خداوند به مردم ایران استعداد کافی عنایت کرده است و ایران دارای سابقه فرهنگی بسیار درخشان علمی است، اظهار کرد: گرچه فشارهای زیادی بعد از پیروزی انقلاب بر این مردم وارد شده و شاهد تحریم‌ها و بسته شدن دروازه‌ها بوده‌ایم اما مردم این سرزمین انگیزه مضاعفی به دست آورده‌اند و با غرورشان جایگاه و عظمت خود را به منصه ظهور رساندند.

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه فشار، نیاز، غرور ملی و استعداد وقتی با هم ترکیب شوند معجزه می‌آفرینند و باعث خودباوری، اعتماد به نفس و اتکا به خداوند می‌شوند، خاطرنشان کرد: علم و دانش و تحقیق و پژوهش، اعتماد به نفس، توکل به خدا و استفاده از همه ابزارها ما را به مقصد می‌رساند. اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که تنها انگیزه کسب درآمد و پول بیشتر کافی نیست، بلکه ما نیازمند انگیزه ملی برای فداکاری در برابر ملت با باور ملی و غرور ملی هستیم که البته در کنارش چاشنی سود هم می‌تواند مطرح باشد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه کشورهای ژاپن و آلمان بعد از جنگ جهانی دوم با انگیزه ملی به صحنه آمدند و امروز هر دو جزو کشورهای برتر جهان به حساب می‌آیند، افزود: در مذاکرات 23 ماهه یکی از اصولی که ما حاضر نشدیم از آن دست برداریم، عقب‌نشینی در مسیر توسعه علم و دانش و پیشرفت در زمینه دانش صلح‌آمیز هسته‌ای بود که بخشی از آن مروبط به پزشکی هسته‌ای می‌شود.

رئیس دولت یازدهم با اشاره به اینکه هفته‌ها مذاکره کردیم تا راکتور آب سنگین اراک بماند، توضیح داد: آنها می‌گفتند راکتور آب سنگین برای ما قابل قبول نیست و حتی می‌گفتند کلمه آب سنگین را به کار نبرید اما بعد از ماه‌ها مذاکره در نهایت هم آب سنگین را پذیرفتند و هم راکتور 40 مگاواتی اراک را و هم اینکه نوع راکتور آب سنگین باشد و توسط خودشان یعنی به کمک دو کشور گروه 1+5 ایران بتواند این راکتور را مدرنیزه کند.

روحانی با بیان اینکه مذاکرات انجام شده دانش بنیان و در کنار دانشمندان هسته‌ای و در کنار دانشمندان حقوق بین‌الملل، سیاست بین‌الملل و اقتصاد بود تا توانستیم به این نقطه برسیم،‌ گفت: آنها می‌گفتند غنی‌سازی و سانتریفیوژ فقط تا IR-6 باشد، اما IR-8 را کنار بگذارید اما IR-8 جز دستاوردهای دولت یازدهم بود و ما نمی‌توانستیم از آن صرف‌نظر کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بعد از ماه‌ها مذاکره پذیرفتند ایران به تحقیقات خود ادامه بدهد. و امروز بعد از برجام و بعد از اجرای توافق در اولین روز اجرا یکی از اقداماتی که ایران انجام خواهد داد تزریق UF6 به IR-8 خواهد بود و این به معنای ایستادگی برای ادامه مسیر تحقیق و توسعه است.

روحانی با اشاره به اینکه در مذاکرات می‌گفتند فردو را کامل ببندید چون زیر کوه است، تصریح کرد: ما در پاسخ به آنها گفتیم فردو زیر کوه است به خاطر آن چیزهایی که شما روی میز داشتید تا زمانی که مواردی که شما روی میز دارید بی‌تأثیر شود. یعنی شما ما را تهدید کردید و ما زیر کوه سایتی برای غنی‌سازی ساختیم. اما در نهایت پذیرفتند نیمی از فردو فعال بماند و در نیم دیگر سانتریفیوژ جمع‌آوری شود و ما شرط آنها را پذیرفتیم در صورتی که نیم دیگر فردو به مرکز تحقیقات در زمینه‌هایی که هنوز تخصص نداریم تبدیل شود. از جمله ایزوتوپ‌ها که در نهایت آنها قبول کردند. بنابراین بخشی از فردو مرکزی آماده برای غنی‌سازی با بیش از 1000 سانتریفیوژ است و بخشی از آن مرکز تحقیقات جدید هسته‌ای خواهد شد.

رئیس جمهور ادامه داد: بیست و چند ماه مذاکره در برابر 6 قدرت جهانی داشتیم و دستیابی به توفیق مورد نظر این بود که ما در حوزه تحقیقات و تکمیل مسیر تحقیقاتمان بتوانیم رآکتور اراک را تکمیل کنیم و سانتریفیوژهای جدید را ادامه دهیم و در بخشی از فردو مراکز تحقیقاتی جدیدی در زمینه‌هایی ایجاد کنیم که هنوز ورود پیدا نکرده‌ایم.

روحانی با بیان اینکه تلاش در مذاکرات تنها برای نگه داشتن دستاوردهای گذشته نیست، اظهار کرد: در این توافق‌ها زمینه برای حرکت و رشد سریع‌تر در مسیر تحقیق و توسعه و دانش جدید در زمینه هسته‌ای صلح‌آمیز به دست آوردیم.

وی با تأکید بر اینکه در مذاکرات قطعنامه‌های غلط گذشته را ملغی کردیم و همزمان تحریم‌ها را برخواهیم داشت، افزود: فضای کشور را برای علم و دانش، تجارت و صادرات باز خواهیم کرد.

رئیس دولت یازدهم گفت: امروز باید در فضای پساتحریم جهان را ببینیم و برای آن برنامه‌ریزی کنیم. البته ممکن است این نگرانی وجود داشته باشد که دیگر زمان در دسترس بودن دانش‌ها از کشورهای دیگر به عنوان فرصتی طلایی برای شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان سپری شده است. اما این خطایی بزرگ است چون ما در تمام مذاکراتی که در دو ماه اخیر با کشورها اروپایی و غیراروپایی که به تهران آمده‌اند داشته‌ایم تأکید کرده‌ایم در صورتی در ایران مورد استقبال ما خواهند بود که با سرمایه و تکنولوژی بیایند.

روحانی ادامه داد: به کشورهای اروپایی و غیراروپایی گفته ایم در صورتی از آنها استقبال می‌کنیم که سرمایه و تکنولوژی نو بیاورند و از بازار جهانی به صورت مشترک استفاده کنیم و از نیروهای تحصیلکرده داخل کشور بهره بگیریم. البته باید حواسمان باشد و ساده‌لوحی نکنیم و در این فضای نو کاری کنیم که از تجربه دنیا بهره بگیریم و با دیگران مشارکت کنیم.

رئیس جمهور با تأکید اینکه علم و فناوری را نمی‌توان از صفر شروع کرد، یادآورشد: در مسأله هسته‌ای اگر از صفر شروع می‌کردیم هنوز خیلی عقب بودیم اما ما به لحاظ علمی می‌دانستیم که کیک زرد قابل تبدیل UF4 و UF6 و در ادامه از کشورهای دیگر نقشه بزرگ UF6 را خریدیم و در قدم‌های اول نصب آنها به ما کمک کردند و ما ادامه راه را خودمان رفتیم. در صورتی که اگر از آنها نقشه نمی‌خریدیم زمان زیادی برای ساخت UCF اصفهان نیاز داشتیم.

وی افزود:‌ اولین بار یک سانتریفیوژ را از جایی آوردیم، ‌باز کردیم و مهندسی معکوس انجام دادیم و کم‌کم توانستیم خودمان یک سانتریفیوژ درست کنیم و ایرادهای آن را برطرف کنیم و کم‌کم سازنده IR8 شدیم. پس از وسط راه آمدیم و از صفر شروع نکردیم و در بسیاری از علوم و دانش و فناوری اشکالی ندارد از نقطه میانی شروع کنیم و در قدم‌های اولیه از مهندسی معکوس بهره بگیریم.

روحانی با بیان اینکه امروز نیازمند اراده قوی برای دستیابی به استقلال علمی، خودکفایی علمی و فناوری در بسیاری زمینه‌ها و رابطه با دنیا در بسیاری زمینه‌های دیگر هستیم، اظهار کرد: امروز دانش دنیا در هم تنیده شده است و خوشحالم امروز دیگر تنها به دانشگاه و علم و کلاسش نگاه نمی‌کنیم بلکه به تولید علم، پژوهش، فناوری، بازار و تجاری شدن نگاه می‌کنیم.

وی با باین اینکه علم، تحقیق، فناوری، تولید، صنعت، بازار، برند و تصرف بازار دیگران غرور ملی ایجاد می‌کند، گفت: ما باید بازار منطقه و جهان را از محصول ایرانیان و نتیجه کار و تلاش و فکر ایرانی پر کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه امروز در زمینه ساخت دارو و تجهیزات روی پای خودمان ایستاده‌ایم و باید در دیگر قسمت‌ها نیز روی پای خود بایستیم، تصریح کرد: خوشحالم که امروز وزیر علوم، وزیر بهداشت و معاون فناوری رئیس جمهور هر سه در کنار یکدیگر همکاری و هم‌افزایی می‌کنند. چرا که ضمن اعلام رضایت مقام معظم رهبری از اعضای دولت یازدهم، ایشان به ویژه نسبت به این سه نفر اعتماد کامل دارند که این امر مسیر را برای فعالیت هموار می‌کند تا هرچه سریع‌تر به اهدافمان دست یابیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: باید در فضای پساتحریم همه توانمان را به کار گیریم و بالاتر از کمک‌های مالی، کمک‌های قانونی به دولت‌های دانش ‌بنیان داشته باشیم و دولت در این راستا از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد و شرکت‌های دانش بنیان نیز برای جذب اندیشمندان و اشتغال جوانان دانشگاهی و تحصیلکرده بهترین راه هستند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟