قدرت خرید مردم آب می‌رود

نرخ تورم دو ساله در کالاهای غیر خوراکی و خدمات بالای 32 درصد بوده و در این گروه کالایی، آب، برق و سوخت با تورم 55 درصد رکورد شکسته است.
کد خبر: ۵۵۶۹۹۷
|
۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۱ 28 December 2015
|
7483 بازدید
|
۸
دولت دلش را به آمارهایی خوش می‌کند که چندان شباهتی به واقعیت موجود در جامعه ندارد. این در حالی است که قدرت خرید مردم بسیار پایین آمده و دیگر توانی برای مواجهه با گرانی برای مردم نمانده است. با این وجود‌ هیچ راهکاری برای مقابله با افزایش قیمت‌ها دست‌کم در رابطه با خوراک روزانه‌ داده نمی‌شود.

به گزارش جهان صنعت، با وجود اعلام تک‌رقمی‌شدن تورم نقطه به نقطه در آذر‌ماه از سوی مرکز آمار ایران مستندات این مرکز از گرانی‌های ۳۰ تا ۵۵ درصدی کالاها و خدمات مصرفی حساس و استراتژیک در دو سال اخیر خبر می‌دهد.

هیچ کالایی ارزان نشده است


هفته گذشته مرکز آمار ایران از تک‌رقمی شدن تورم نقطه به نقطه در آذر‌ماه خبر داد و اعلام کرد که نرخ تورم هم در این ماه به 6/ 12 درصد کاهش یافته است اما اعلام رسمی کاهش نرخ تورم در حالی است که مردم این کاهش نرخ را خیلی سر سفره‌ها و در جیب خود احساس نمی‌کنند و از گرانی‌های پی‌درپی می‌نالند چرا که دولت در بیان این آمارها درست عمل نکرده و مردم را دچار مشکل می‌کند.
در همین خصوص مسعود دانشمند، رییس اتاق بازرگانی امارات به «جهان صنعت» گفت: مرکز آمار ایران برای محاسبه تورم، سبد کالای مصرفی خانوار را به مواد خوراکی مصرفی روزانه مردم اختصاص نمی‌دهد بلکه هزینه‌های دیگری شامل سوخت، مسکن و اجاره و هزینه‌های آب، برق، گاز و‌... را در این سبد قرار می‌دهد.

بنابراین وقتی آماری از میانگین این هزینه‌ها حاصل می‌شود، ممکن است به دلیل کاهش جزیی برخی از موارد موجود نسبت به سال گذشته، به نظر بیاید که تورم و قیمت کالاها کاهش یافته است.
وی خاطر‌نشان کرد: اما واقعیت این است که قیمت کالاهای مصرفی و خوراک مورد نیاز روزانه مردم، روز‌به‌روز در حال افزایش است و به این دلیل که مردم بیشتر با این کالاها سرو‌کار دارند، هیچ کاهش قیمتی را در این خصوص احساس نمی‌کنند.

دانشمند اظهار کرد: قیمت مسکن نسبت به سال گذشته تا حد کمی کاهش پیدا کرده است و برای مثال مسکن در سبد خانوار سهم 30 تا 40 درصدی دارد و خوراکی مانند گوشت سهم پنج درصدی را داراست.

اما باید توجه کرد که میزان کاهش قیمت مسکن نسبت به سال گذشته، درصد بسیار پایینی است در صورتی که میزان افزایش قیمت گوشت که جزو خوراک روزانه مردم است و فقط سهم پنج درصدی دارد، از سال گذشته روز به روز در حال افزایش بوده است.

عضو اتاق بازرگانی افزود: بنا بر این فرمول‌های محاسبه تورم توسط مرکز آمار به گونه ای است که به نظر می‌آید تورم کاهش پیدا کرده در صورتی که نه تنها هیچ کالایی ارزان نشده است بلکه کالاها روز به روز در حال افزایش هستند.

وی گفت: فرمول‌های محاسبه تورم توسط مرکز آمار ایران اشتباه نیست چرا‌که در کشورهای دیگر هم آمار مربوط به تورم به همین صورت انجام می‌پذیرد اما باید توجه داشت که این آمار، دلیل و سندی برای خوشحالی دولت و مردم نیست چرا‌که در اصل گران شدن کالاها هیچ تغییری به وجود نیامده است.
بنابر‌این برای مقابله با افزایش قیمت‌ها توسط دولت باید یک برنامه‌ریزی درست انجام شود.

دانشمند خاطر نشان کرد: دولت در بیان آمار مربوط به تورم و هزینه‌ها درست عمل نمی‌کند و به گونه‌ای آمار را منتشر می‌کند که مردم تصور می‌کنند قیمت‌ها کاهش یافته است در صورتی که چنین اتفاقی نیفتاده است و در آمار هفتگی بانک مرکزی هم می‌بینیم که قیمت خوراک مصرفی مردم روز به روز با افزایش روبه‌رو شده و دولت نتوانسته است برای مقابله با گرانی‌ها راهکار درستی را اعمال کند.
در نهایت این مصرف‌کنندگان هستند که روزانه با گرانی‌های پی در پی مواجه می‌شوند.

گرانی‌های ۳۰ تا ۵۵ درصدی سر سفره مردم


با وجود اینکه گزارش مرکز آمار از کاهش متوسط نرخ تورم در سبد انواع کالاها و خدمات مصرفی مردم خبر می‌دهد، ولی بررسی جزییات نرخ تورم در گروه کالاها و خدمات مهم مصرفی مردم در دو سال اخیر نشان از رشد قابل توجه قیمت‌ها در کالاها و خدمات اساسی مردم دارد، به‌گونه‌ای که تورم حدود 55 درصدی را هم در برخی کالاها شاهد بودیم.

به گزارش تسنیم شواهد مرکز آمار ایران حاکی از آن است که نرخ تورم از آذر ماه 92 تا آذر‌ماه 94 در برخی از مهم‌ترین کالاها و خدمات مصرفی مردم‌، روند صعودی داشته است.

در حالی مرکز آمار ایران متوسط نرخ تورم در خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها را در آذر‌ماه امسال 5/10 درصد و آذر‌ماه سال گذشته 14 درصد اعلام کرده که بررسی جزیی‌تر نرخ تورم در برخی اقلام غذایی اساسی نشان از تورم‌ بالای 30 درصد در این گروه کالایی دارد.

بر اساس مستندات مرکز آمار ایران، نرخ تورم در میوه و خشکبار در این دو سال بالای 32 درصد بوده و نرخ تورم نان و غلات هم به 2/ 28 درصد رسیده است، این در حالی است که نرخ تورم دوساله در محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده نیز 2/ 30 درصد گزارش شده است.بر اساس این آمار، متوسط نرخ تورم در شیر، پنیر و تخم‌مرغ طی این دو سال 7/ 26 درصد، سبزیجات 8/ 25 درصد، قندوشکر و شیرینی‌ها 27 درصد، روغن‌ها و چربی‌ها بالای 20 درصد و گوشت قرمز و سفید هم حدود 16 درصد بوده است.

گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، نرخ تورم دو ساله در کالاهای غیر خوراکی و خدمات بالای 32 درصد بوده و در این گروه کالایی، آب، برق و سوخت با تورم 55 درصد رکورد شکسته است.
در حالی نرخ تورم در خوراکی‌ها حول و حوش 30‌درصد بوده که مردم در این دو سال در برخی خدمات اساسی متحمل فشارهای بیشتری از ناحیه گرانی شدند.

با وجود تمامی اظهاراتی که از سوی مسوولان در خصوص کاهش هزینه بهداشت و درمان مطرح می‌شود، ولی گزارش مرکز آمار ایران حاکی است، نرخ خدمات بهداشت و درمان در این دو سال تورم 42 درصد داشته است که پس از سوخت در رتبه دوم قرار دارد.

همچنین نرخ تورم دو ساله رد خدمات حمل‌و‌نقل به 36 درصد و در هتل و رستوران به 4/ 35 درصد رسیده و در نرخ خدمات آموزش هم شاهد تورم بالای 33 درصد در این دو سال بودیم.

گزارش مرکز آمار ایران حاکی از آن است که نرخ تورم در بخش مسکن و اجاره در این دو سال حدود 32 درصد‌، پوشاک و کفش 30 درصد و در بخش تفریح و فرهنگ هم به حدود 29 درصد رسیده است. تورم مبلمان و لوازم خانگی هم حدود 22 درصد اعلام شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۳
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
نرخ تورم نرخ افزایش قیمت است! نرخ تورم مثبت یعنی افزایش قیمت. وقتی که نرخ تورم منفی شود باید کاهش فیمت را شاهد بود. پس شما عامیانه تحلیل نکنید. نرخ تورم 10 درصد یعنی در صورت تثبیت، متوسط قیمتهای سال آینده 10 درصد نسبت به امسال بیشتر خواهد بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
قدرت خريد؟ مگه داريم؟ مگه ميشه؟
ما خودمون هم آب رفتيم....!!!
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
افزایش حقوق 10 درصد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
با سلام
با توجه به مبحث بیکاری بیان شده در روز گذشته اضافه فرمایید که هزینه های جانبی دیگر نیز بعضا به مردم تحمیل می شود مثلا نگهبان سر کوچه جهت جلوکیری از سرقت چون شب می خوابی صبح بلند می شوی می بینی چند چرخ از ماشینهای همسایگان به سرقت رفته به این دلیل است که قدرت مردم کاهش پیدا میکند
دلسوز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
لابد لاستیک لودر یا گوشی های تاچ که مقداری کاهش قیمت داشته آوردن توی سبد خانوار و بجاش حبوبات و اقلام دیگه رو بردن بیرون .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
مگه میشه مگه داریم !!!
سیاوش
|
United States of America
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
دولت هم نگفته گرونی نیست نرخ رشد تورم رو کاهش داده معیار کلانی در اقتصاد که با واقعیت زندگی مردم انسی ندارد ، مردم گرانی رو میبینند و نه نرخ خا و درصد را
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
بخشي زيادي از درآمد مردم با وجود دفترچه تامين اجتماعي خرج هزينه درمان مي شود بجاي هزينه مواد غذايي بعنوان مثال بخاطر آنفولانزا با دفترچه بيمه 54600 تومان هزينه شد پس بيمه ها چه خدماتي مي دهند تا مجبوريم از خرج خوراك كم كنيم و به درمان بپردازيم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟