دادستان کل کشور با بیان اینکه 90 درصد از جرائم ارتکابی در کشور کشف می شود، این مساله را قابل تقدیر دانست.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی امروز (پنجشنبه) در مراسم اختتامیه ادوار آموزشی کوثر 94 در تهران افزود: جنایت ها نباید ما را از جرائم کوچک باز دارد چون گاهی همین موارد کوچک، امنیت جامعه را مختل می کند.
وی تاکید کرد: حساسیت نسبت به ناهنجاری های اجتماعی امر مهمی است و باید در مقابل هر ناهنجاری حساسیت داشته باشیم؛ اگر آن را تحمل کنیم باید شاهد توسعه جرم در جامعه باشیم.
وی اظهار کرد: نباید به مجرمان اجازه دهیم احساس ناامنی را در جامعه ایجاد کنند. این افراد در هر سطحی که هستند باید احساس ناامنی کنند و این همان بحث پیشگیری است.
دادستان کل کشور ادامه داد: باید شرایطی فراهم شود تا ابزار جرم در اختیار افرادی که انگیزه جرم دارند قرار نگیرد و بسترهایی که جرم زا و فسادزا هستند، اصلاح شوند.
** ایجاد جرم در حاشیه شهرها در صورت ساماندهی نشدنرئیسی گفت: اگر حاشیه نشینی در شهرها ساماندهی نشود می تواند تبدیل به جرم شود؛ اگر معتادان جمع آوری و در مراکز بازپروی اصلاح نشوند می توانند به یک ولگرد سارق و اخلالگر امنیت اجتماعی منجر شود؛ اینها آسیب دیدگان اجتماعی هستند که اگر ساماندهی نشوند به مجرم تبدیل خواهند شد.
وی به اهداف برگزاری ادوار آموزشی نیز اشاره کرد و گفت: مجموعه اهداف برگزاری این دوره ها به ارتقا امنیت کشور منجر می شود.
وی ادامه داد: یک سری خدمات انتظامی داریم که مربوط به خدمات پلیس است و ارتباطی با بخش قضایی ندارد؛ مانند صدور گذرنامه و تعویض پلاک، اما یک اقدام صرفا قضایی و خدماتی مشترک بین نیروی انتظامی و قوه قضائیه است.
رئیسی افزود: این اقدامات که خدمات مشترک را نیز رقم می زند، شامل کشف جرم، ابلاغ اوراق قضایی، اجرای احکام و دستورات قضایی است.
وی تاکید کرد: برای کیفیت بخشیدن به این همکاری مشترک، باید تسهیل در دسترسی ها و تسریع در امور صورت گیرد و این موضوع در قوانین پیش بینی شده است.
وی در ادامه به فصل دادرسی الکترونیکی نیز اشاره کرد و گفت: در این فصل، پیش بینی، تسریع و تسهیل ارتباط بین پلیس و دستگاه قضایی بیان شده است.
وی گفت: همچنین مرکز داده های قوه قضائیه که پلیس نیز در آن نقش دارد می تواند برای جمع آوری اطلاعات و داده ها مورد بهره برداری قرار گیرد.