پوتین مسئول کشتار مردم سوریه را مشخص کرد

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه، گروه های تروریستی و افراط گرایان در سوریه و کشورهای حامی آنها را مسئول کشتار مردم این کشور خواند و گفت: نمی خواهیم سوریه به سرنوشت لیبی دچار شود.
کد خبر: ۵۶۰۳۷۵
|
۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۴ 12 January 2016
|
14179 بازدید
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه، گروه های تروریستی و افراط گرایان در سوریه و کشورهای حامی آنها را مسئول کشتار مردم این کشور خواند و گفت: نمی خواهیم سوریه به سرنوشت لیبی دچار شود.

به گزارش ایرنا، به نقل از دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، پوتین در گفت و گو با نشریه آلمانی بیلد که بخش دوم آن امروز سه شنبه منتشر شد، گفت: مسئولیت قربانی شدن غیرنظامیان در سوریه بر نیروهایی (گروه های تروریستی) است که از خارج وارد سوریه شده و با ارتش این کشور می جنگند.

وی افزود:« بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه به هیچ وجه برای نابودی مردم کشور خود تلاش نمی کند، ارتش سوریه به فرماندهی وی با گروه هایی می جنگند که وارد این کشور شده و بطور غیرقانونی سلاح به دست گرفتند و اقدام های مسلحانه انجام می دهند.

پوتین گفت: اگر در این نبردها غیرنظامیان قربانی می شوند ، در وهله اول مسئولیت آن بر عهده کسانی است که اعمال مسلحانه انجام می دهند و کشورهای حامی این تروریست ها هستند.
رئیس جمهوری روسیه با بیان این که «فکر می کنم بشار اسد در طول مناقشه در سوریه در پنج سال اخیر اشتباهاتی را مرتکب شده است»، اظهار داشت: مناقشه در سوریه در صورتی که از ابتدای آن از خارج این همه حمایت مالی و تسلیحاتی از افراط گرایان و گروه های تروریستی نمی شد و شمار زیادی افراط گرا از کشورهای مختلف به سوریه سرازیر نمی شد، چنین ابعاد گسترده ای نمی یافت.

پوتین ادامه داد: در چنین مناقشاتی متاسفانه شمار زیادی از غیرنظامیان قربانی می شوند. این نکته بسیار ظریفی است. چه کسی مسئول این وضعیت است؟ آیا دولتی که تلاش می کند حق حاکمیت کشور را حفظ کند و با گروه های مسلح غیرقانونی مبارزه می کند یا افرادی که چنین مبارزه مسلحانه را سازماندهی می کنند؟ اما این به آن معنی نیست که در سوریه (حکومت این کشور) همه حق دارند. به همین دلیل معتقدم در این کشور باید اصلاحات سیاسی صورت گیرد.
وی معتقد است اصلاحات در ساختار حکومتی و قانون اساسی سوریه بخش مهمی از اصلاحات سیاسی در این کشور است و سپس باید انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری برگزار شود.

پوتین گفت: گام نخست در این زمینه اصلاح قانون اساسی سوریه و تصویب آن است.این روند دشوار و پیچیده ای است. گام بعدی، برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری است و فقط مردم سوریه می توانند و حق دارند در مورد رئیس جمهوری کشور خود تصمیم بگیرند.

وی ادامه داد: فقط در این صورت می توان وضعیت باثبات و امن و شرایط مناسب و مساعد برای رشد اقتصادی و رفاه مردم سوریه ایجاد کرد تا به کشورهای اروپایی پناه نیاورند و در کشور خود زندگی کنند.

پوتین در پاسخ سئوال خبرنگار آلمانی که سوریه را چگونه می خواهید ببینید، اظهار داشت: بگذارید دقیق تر بگویم. آنچه که ما نمی خواهیم این است که سوریه به سرنوشت لیبی و عراق دچار نشود.

وی گفت: مصر در آستانه هرج و مرج قرار داشت، اما «عبدالفتاح السیسی» زمام امور این کشور را برعهده گرفت. معتقدم با تمام وجود باید تلاش کرد تا سوریه به سوی چنین وضعیتی حرکت نکند. باید تلاش کرد مشروعیت و حق حاکمیت دولت سوریه در تمام مناطق این کشور تحکیم و تقویت یابد.

رئیس جمهوری روسیه گفت: باید برای احیای نهادهای حکومتی در سوریه، عراق و لیبی و کشورهایی همچون سومالی و افغانستان تلاش کرد. اما این امر به آن معنی نیست که همه چیز را در این کشورها به همان صورتی که هست باقی گذاشت. در شرایط تثبیت اوضاع این کشورها حتما باید اصلاحات سیاسی انجام داد.

وی در پاسخ سئوال خبرنگار در مورد امکان پناهنده شدن اسد به روسیه گفت: صحبت در این مورد زودهنگام است. پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه حتی در صورتی که بشار اسد انتخاب نشود، نیازی به خروج وی از کشور نیست. سخن گفتن در این مورد را زودهنگام می دانم.
رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به سئوال دیگری گفت: به ادوارد اسنودن (پیمانکار سابق سیا) در روسیه پناهندگی دادیم ، این امر دشوارتر از دادن چنین امکانی به رئیس جمهوری سوریه بود.

پوتین تاکید کرد سخن گفتن در این مورد زودهنگام است و باید به مردم سوریه فرصت داد در انتخابات (ریاست جمهوری) تصمیم خود را اعلام کنند. اگر این امر از طریق دمکراتیک تحقق یابد حتی در صورتی که اسد پیروز نشود، نیازی به خروج وی از سوریه نخواهد بود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟