مواضع نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا درباره اجرای «برجام»

تنها چند روز از زمان اجرایی شدن توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 و اعلام برداشته شدن تحریم های ایران گذشته و با این حال، همان گونه که انتظار می رفت، این موضوع به یکی از محورهای جدید رقابت های انتخاباتی در آمریکا تبدیل شده است؛ اما مهمترین نامزدهای هر یک از دو حزب اصلی آمریکا، درباره این موضوع چه دیدگاهی دارند؟
کد خبر: ۵۶۲۳۵۴
|
۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۲ 20 January 2016
|
10380 بازدید
مواضع نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا درباره اجرای «برجام»تنها چند روز از زمان اجرایی شدن توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 و اعلام برداشته شدن تحریم های ایران گذشته و با این حال، همان گونه که انتظار می رفت، این موضوع به یکی از محورهای جدید رقابت های انتخاباتی در آمریکا تبدیل شده است؛ اما مهمترین نامزدهای هر یک از دو حزب اصلی آمریکا، درباره این موضوع چه دیدگاهی دارند؟

به گزارش «تابناک»، مذاكرات طولاني و طاقت فرساي ايران با گروه 1+5 بالاخره با اعلام اجرایی شدن برجام، به نتیجه نهایی رسید؛ نكته اي كه در اين زمينه قابل توجه بود، همزماني اين مذاكرات با دوران فعاليت هاي تبليغاتي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري آمريكاست. بنا بر بررسي هاي صورت گرفته، بیشتر نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري آمريكا سعي كرده اند فارغ از اظهارنظرهاي كارشناسي شده از اين فضاي ايجاد شده بهره برداري تبليغاتي کرده و به مطرح شدن بيشتر خود كمك كنند.

از اين روی، تابناك بر آن شد تا در اين بخش به بررسي اظهارنظر و مواضع برخي از چهره هاي سرشناس دو حزب معروف آمريكا بپردازد.

مواضع نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا درباره اجرای «برجام»

1- هيلاري كلينتون (دموکرات)

كلينتون، وزير خارجه سابق آمريكا در كابينه اول باراك اوباما و همسر بيل كلينتون، چهل و دومين رئيس جمهور آمريكاست. او از اعضاي ميانه روي حزب دموكرات است.

هيلاري كيلنتون پيش از اين در رابطه با توافق هسته اي با ايران گفته بود، در مورد توافق هسته اي با ايران در صورت لزوم بايد به جنگ متوسل شد. او اخيراً و در روزهاي پس از برجام در همين زمینه، به هوادارانش گفته است: «من تلاش مي كنم تحريم هاي جديدي عليه ايران وضع كنم. ما بايد توجه داشته باشيم كه همين تحريم ها بود كه ايران را پاي ميز مذاكره آورد».

به نظر مي رسد، هرچند پس از اجراي برجام، كلينتون در موضع گيري هايش تلاش مي كند، محتاطانه تر رفتار كند، اما همچنان بر این باور است آمريكا با ايران در بسياري موارد اختلاف دارد.

اين نامزد دموكرات آمريكايي با اشاره به اينكه در 36 سال اخير، فعاليت هاي ايران در برابر منافع آمريكا بوده است، گفته در 36 سال اخير ما تنها يك روز خوب داشته ايم. وی افزوده ما بايد در رابطه با ايران و توافق هسته اي صورت گرفته دقت بيشتري کنیم، زیرا ايران  در بحران هاي عراق و يمن  نقش دارد و ما نمي توانيم به همين سادگي ها به ايران اعتماد كنيم. اين موضوع نياز به زمان دارد و اينكه ما بايد واقعاً مطمئن شويم كه ايراني ها در پياده سازي آنچه متعهد شده اند، صادق هستند.

مواضع نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا درباره اجرای «برجام»

2- برني سندرز (دموکرات)

سندرز، سناتور ايالت ورمونت است. وی خود را يك سوسياليست دموكرات مي داند.

برني سندرز در آخرين موضع گيري هاي خودش كه در تعطيلات پايان هفته آمريكايي پس از برجام مطرح شد، در رابطه با توافق هسته اي ايران به مثال كوبا استناد كرده و گفته است: «من نمي گويم كه ما مي توانيم همين فردا سفارتمان را در تهران بازگشايي كنيم؛ اما من يقين دارم مي توانيم همانند رفتاري را كه با كوبا داشتيم با ايران نيز داشته باشيم؛ با اين تفاوت كه ايران يك كشور مهم منطقه اي و جهاني است»؛ اما سندرز گفته، اين يك واقعيت است كه اكنون ما با ايران بدون جنگ و خونريزي به يك تفاهم رسيديم و اين را بايد يك گام مثبت دانست.

سندرز همچنين گفته: «من قبول دارم كه ايراني ها از تروريسم حمايت مي كنند و همچنان شعار مرگ بر آمريكا سر مي دهند؛ اما مي توانيم همانند توافق هسته اي كه گامي مثبت در روابط بود، در ساير حوزه ها نيز با ايران اين رفتار را داشته باشيم.

وي همچنين پيش از اين گفته بود، وقتي ما ايران، عربستان و روسيه را به عنوان متحد در كنارمان داشته باشيم، مي توانيم به راحتي داعش را نابود كنيم. 

مواضع نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا درباره اجرای «برجام»

3- جب بوش (جمهوری خواه)

جان اليس جب بوش، سياستمدار آمريكايي، سابقاً فرماندار ايالت فلوريدا بود. او برادر كوچك تر رئيس جمهور سابق آمريكاست.

جب بوش در مجموع در رابطه با ايران و خاورميانه معتقد است، هم اکنون در منطقه خاورميانه، دو تهديد و جاه طلبي بزرگ وجود دارد كه يكي از آنها «سياست همگرايانه تهاجمي ايران» است و ديگري فعاليت هاي تروريستي داعش است.

اين نامزد جمهوري خواه آمريكا بارها به انتقاد از اوباما پرداخته و گفته، او در سال 2008 وعده داد كه فعاليت هاي هسته اي ايران را متوقف كند، ولي الان اوباما تحريم هاي ايران را برمي دارد.

اين نامزد رياست جمهوري آمريكا به شدت با توفق هسته اي آمريكا با ايران مخالف است و آن را نشانه ضعف ديپلماسي آمريكا مي داند.

مواضع نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا درباره اجرای «برجام»

4- تد كروز (جمهوری خواه)

تد کروز، سناتور ايالت متحده از تگزاس و عضو حزب جمهوري خواه است.

اين نامزد انتخاباتي پيش از اين گفته بود، در صورت عملياتي شدن توافق هسته اي با ايران، ميلياردها دلار پول بلوكه شده ايران در آمريكا به اين ايران بازگردانده مي شود و اين پول ها از طريق متحدان ايران «صرف كشتن اسرائيلي ها» خواهد شد.

تد كروز بر این باور است توافق هسته اي فعلي با ايران به گونه اي است كه دستيابي ايران به سلاح هسته اي را تسهيل مي كند. اين نامزد انتخاباتي همواره در سخنراني هاي خود مواضع سختي عليه فناوری هسته ايران اخذ كرده است. او در مواضع خود همواره تأكيد كرده كه ايران به دنبال سلاح هسته اي است و آمريكا نبايد اين فرصت را با توافق هسته اي به ايران بدهد.

كروز همواره در سخنراني هاي خود از برداشته شدن تحريم هاي آمريكا عليه ايران انتقاد كرده است. او پيش از اين هم گفته بود، اگر رئيس جمهور آمريكا شود، در اولين روز رياست جمهوري توافق هسته اي با ايران را پاره خواهد كرد.

تد كروز پس از توافق هسته اي نيز مجدداً تأكيد كرده که علاقه مند است، توافقنامه هسته اي با ايران را پاره كند و متحدان اورپايي و جهاني را متقاعد كند، براي اعمال تحريم هاي اقتصادي و مالي ديگر بر ايران هماهنگ شوند. وی  همچنين اين مسأله انتقادي را مطرح كرده كه مشخص نيست، تفاهم جديد هسته اي با ايران، اروپايي ها را در مقابل اقتصاد ايران قرار مي دهد يا آمريكا؟

اين نامزد جمهوري خواه همچنين در صفحه توئيتر خود از زنداني بودن آمريكايي ها در ايران ـ كه در جريان دوران پسابرجام آزاد شدند ـ به عنوان يك مصيبت ياد كرده و گفته است: «اكنون ايران دارد به ما مي خندد».

مواضع نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا درباره اجرای «برجام»

5- دونالد ترامپ (جمهوری خواه)

ترامپ را بايد «ابر تاجر» آمريكايي نامید. این نامزد جنجالی همچنين نويسنده، سرمايه گذار و مجري تلويزيوني در آمريكاست.

ترامپ در رابطه با توافق هسته اي با ايران مواضع بسيار شديدي داشته و وعده داده، در صورت انتخاب شدن به عنوان رئيس جمهور، در اولين فرصت توافق هسته اي با ايران را پاره خواهد كرد.

او همچنين پس از اجراي برجام در صفحه شخصی خودش در توئیتر، در مطلبي انتقادي نوشته در توافق هسته اي با ايران، از آمريكا تنها 4 زنداني آزاد شد، ولي از ايراني ها هم 7 زنداني آزاد شد و هم 150ميليارد دلار پول و اين موضوع مي تواند براي ديگر كشورهاي همانند ايران نسبت به آمريكا «انگيزه زياده خواهي» ايجاد كند. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات