گزارش موسسه مطالعات جنگ از آخرین تحولات میدانی سوریه؛

از درگیری نیروهای ارتش سوریه و کردها تا تلاش آمریکا برای انسجام بیشتر «ارتش آزاد»

موسسه مطالعات جنگ آمریکا در سلسله گزارش های میدانی خود از وضعیت نبرد و منازعه در سوریه، گزارشی از تحولات میدانی این کشور از 16 تا 22 آوریل ارائه داده است. در این گزارش تمامی تحولات حادث شده از فاصله 16 آوریل تا 22 آوریل به شرح ذیل ارائه شده است.
کد خبر: ۵۸۳۱۷۳
|
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۱ 23 April 2016
|
15667 بازدید
موسسه مطالعات جنگ آمریکا در سلسله گزارش های میدانی خود از وضعیت نبرد و منازعه در سوریه، گزارشی از تحولات میدانی این کشور از 16 تا 22 آوریل ارائه داده است. در این گزارش تمامی تحولات حادث شده از فاصله 16 آوریل تا 22 آوریل به شرح ذیل ارائه شده است.

به گزارش «تابناک»، در این گزارش بر اساس ترتیب زمانی به تحولات اخیر اشاره شده است:

1- 16 تا 22 آوریل: فشار حملات متقابل داعش در امتداد مرز سوریه و ترکیه؛ داعش دستاوردهای چندین هفته ای مخالفان را با چالش مواجه کرد و به صورت موقتی مبارزان مخالف در امتداد مرز ترکیه در شمال استان حلب را محاصره کرد. داعش در 20 آوریل سه حمله عمده را با استفاده از خودروهای بمب گذاری شده علیه استحکامات مخالفان در مرعا انجام داد و باعث آواره شدن دهها هزار نفرد در امتداد خطوط مرزی شد.

2- 20 آوریل: بنابه گزارش هایی، روسیه توپخانه ای در نزدیکی شهر حلب مستقر کرد. به گفته مقامات ارشد ایالات متحده، طبق گزارش ها، روسیه با استقرار واحدها و پرسنل توپخانه ای خود در مجاورت شهر حلب، نگرانی ها را افزایش داده است. واحدهای توپخانه روسیه پیش از این جهت پشتیبانی از ارتش سوریه برای بازپس گیری شهر پالمیرای تحت تصرف داعش در استان حمص مستقر شده بود. بازگشت این واحدها به شهر حلب نشان می دهد ارتش سوریه و متحدان آن ممکن است به زودی قصد محاصره یا تصرف کامل حلب را داشته باشند.

3- 21 آوریل: 500 تن از شهروندان مجروح شده، از شهرهای محاصره شده در سراسر سوریه خارج شدند. صلیب سرخ سوریه و سازمان ملل بزرگترین تخلیه انسانی از مناطق محاصره شده سوریه را به ثمر رساندند. 250 غیرنظامی از مناطق تحت تصرف معارضان در شهرهای مدایا و زبدانی در نزدیکی دمشق در ازای 250 نفر از شهرهای فوعه و کفریا از شهرهای طرفدار دولت سوریه آزاد شدند. در همین حال، صلیب سرخ سوریه و سازمان ملل نیز 65 کامیون پر از کمک های بشردوستانه به تقریبا 120 هزار غیرنظامی در شهر رستان در شمال استان حمص که تحت کنترل معارضان است، تحویل دادند.

4- 18 و 19 آوریل: معارضان تهاجم جدیدی علیه مناطق مهم دولت سوریه راه اندازی کردند. ده ها گروه از معارضان اعم از گروه های تندرو احرار الشام، جیش الاسلام و ارتش آزاد و گروه های وابسته به آن ها اعلام کردند اتاق عملیات مشترکی به نام «رد المظالم» را برای هدف قرار دادن مواضع ارتش سوریه در منطقه جبل الاکراد در شمال استان لاذقیه تشکیل دادند. دراین بیانیه اشاره شده که این اقدام در واکنش به نقض اتش بس از سوی نیروهای ارتش سوریه بوده است. در همین حال، گروه های سلفی جهادی جند الاقصی و جنبش اسلامی ترکستان روستای خیربت در دشت سهل الغاب در شمال غربی استان حما را تصرف کردند و به دنبال درگیری های ایجاد شده، حداقل دو عامل انتحاری منفجر شدند.

5- 20 و 21 آوریل: کردها با نیروهای ارتش سوریه در شمال شرقی سوریه درگیر شدند؛ نیروهای مدافع خلق کردستان سوریه و نیروی های امنیت داخلی آسایس وابسته به آن ها، درگیری شدیدی با نیروهای ارتش سوریه در قامشلی در استان حسکه داشتند و زندان این شهر و برخی از نقاط کلیدی دیگر شهر را به تصرف خود در آوردند. شروع درگیری ها در 20 آوریل وقتی اتفاق افتاد که برخوردی بین نیروهای گشتی آسایش کرد و ایست بازرسی نیروهای دفاع ملی طرفدار دولت حادث شد. کردها کنترل بیشتر قامشلی را در دست دارند؛ این در حالی است که ارتش سوریه نیز کنترل فرودگاه بین المللی قامشلی و برخی مناطق دیگر این شهر را در اختیار دارد.

6- 16 آوریل: داعش خطوط تدارکاتی دولت سوریه به شهر حلب را با تهدید مواجه کرد. داعش حمله ای در جنوب استان حلب راه اندازی کرد و 10 روستا در شرق منطقه خناصر را بعد از درگیری با نیروهای طرفدار نظام سوریه به تصرف خود درآورد. داعش پیش از این خناصر را به منظور قطع تنها نقطه زمینی ارتباط ارتش سوریه با شهر حلب مورد هدف قرار داده بود.

7- 18 آوریل: تنش ها میان گروه های شورشی در غوطه شرقی حمص افزایش پیدا کرد. گروه تروریستی جیش الاسلام به مقر اصلی گروه رقیب «فیلق رحمان» در شهر دوما در حومه غوطه شرقی دمشق حمله کرد. این حمله واکنشی به تنش های بین این دو گروه بود که به دنبال ادغام گروه اجناد الشام و فیلق رحمان با یکدیگر در فوریه 2016 به وجود آمد. فیلق رحمان پیش از این جیش الاسلام را به تلاش برای ترور چند تن از رهبران خود متهم کرده بود.

9- 18 آوریل: معترضان دروزی خواستار سقوط بشار شدند. بیش از 200 معترض دروزی اعتراضات ضد دولتی در سویداء برگزار کردند و نسبت به روش های خدمت سربازی اجباری و اخراج خودسرانه کارکنان دولتی اعتراض کردند. معترضان همچنین عکس یکی از رهبران سابق دروزی را جایگزین عکس حافظ اسد رئیس جمهور سابق سوریه و پدر بشار اسد کردند. این اعتراضات نخستین تقاضاهای آشکار در برابر دولت از سپتامبر 2015 بوده است.

10- 18 آوریل: داعش پیشروی خود در اردوگاه یرموک را ادامه داد. این گروه تروریستی دستاوردهایی در اردوگاه پناهندگان یرموک در جنوب دمشق در نبرد با وابسته القاعده در سوریه یعنی جبهه النصره که کنترل بیش از 70 درصد اردوگاه را در دست داشت، بدست آورد. داعش و النصره بخش بزرگی از این اردوگاه را در عملیات مشترکی در آوریل 2015 تصرف کردند؛ اما در چند هفته گذشته درگیری های شدیدی بین آن ها بروز یافت.

11- 19 آوریل: گروه ارتش آزاد ادغام جدیدی را در جنوب سوریه اجرا کرد. سه گروه وابسته به ارتش آزاد ادغام خود در یک گروه واحد را در استان درعا اعلام کردند. این ادغام به دنبال تشکیل دو گروه دیگر در هفته گذشته به وجود آمد. منابع ناشناس مدعی هستند مرکز عملیات نظامی تحت هدایت آمریکا در اردن، وابستگان ارتش آزاد در جبهه جنوبی را برای انسجام بیشتر در درون ارتش آزاد تحت فشار قرار داده است.

از درگیری نیروهای ارتش سوریه و کردها تا تلاش آمریکا برای انسجام بیشتر «ارتش آزاد»
از درگیری نیروهای ارتش سوریه و کردها تا تلاش آمریکا برای انسجام بیشتر «ارتش آزاد»
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟