۱ – سیاه چاله ها
سیاه چالهها را باید آخرین دامهای کیهانی خطاب کرد. این پدیدهها زمانی شکل میگیرند که یک ستاره سالخورده منفجر شده و از هم میپاشد و این پاشش از درون، منجر به ایجاد حفره ای با گرانشی بسیار بالا میشود؛ گرانشی که حتی نور اطراف را نیز به درون خود میمکد.۲– فضای خالی غول پیکر
بر خلاف سیاه چاله فضای خالی غول پیکر یا Giant Void یک سوراخ یا چاله در دل فضا نیست. بلکه فضایی تهی و عاری از ماده و یا ماده سیاه است. البته به لحاظ ماهیت نیز با سیاه چاله فرق دارد و نور قادر به عبور از دل آن است. در نتیجه دانشمندان بر این باور هستند که فضای تهی غول پیکر شامل پدیدهای به نام انرژی سیاه است. همچنین این پدیده نه تنها یک فضای خالی در دل کیهان است، بلکه به شدت وسعت نیز دارد و قطر آن به شکل تخمینی برابر با ۱.۳ میلیارد سال نوری است.
۳ – ماده سیاه
ماده سیاه خود هنوز برای دانشمندان یک معماست؛ اما به شکلی جالب توجه از این معما برای پاسخ به برخی پدیدههای نامشخص در کیهان استفاده میشود. کیهانشناسان بر این باور هستند که حدود ۲۷ درصد از کل کیهان را ماده سیاه تشکیل میدهد. در واقع ما بیشتر از این موضوع که ماده سیاه چه چیز نیست، اطمینان داریم تا آنکه بدانیم ماده سیاه دقیقا چیست. این پدید از سیاه چالهها درست نشده، اما یک نظریه میگوید که این ماده سیاه ناشی شده از سیاه چالههای نخستین یا اولیه یا باستانی در کیهان است.
۴ – انرژی سیاه
علاوه بر ۲۷ درصد کل کیهان، که به عقیده دانشمندان تشکیل شده از ماده سیاه است، حجم زیادی نیز به شکل انرژی سیاه وجود دارد که تقریبا ۶۸ درصد از هر آنچه پیرامون ماست، تشکیل داده است. جالب آنکه بدانید مواد معمولی که ما میشناسیم و از آنها استفاده میکنیم، ۵ درصد کل مواد درون کیهان است!۵ – جذاب بزرگ!
در فاصله ۲۲۰ میلیون سال نوری از ما، یک پدیده بزرگ جذاب یا مجذوب کننده بزرگ وجود دارد که تمام کهکشان ما را با سرعتی برابر با ۱.۴ میلیون مایل به سمت خود میکشد! از زمان وقوع بیگ بنگ تمام کیهان رو به توسعه و گسترش است. در نتیجه منطقی است که کهکشان ما نیز در حال حرکت باشد؛ اما نه در جهتی که اکنون در پیش دارد!۶ – قمر اسرار آمیز زحل: «پگی – Peggy»
اگر تا پیش از این نمیدانستید، شاید برای شما جالب باشد که بدانید سیاره زحل، یک قمر اسرارآمیز به نام پگی دارد. پیش از این، در سال ۲۰۱۳ تلسکوپ «کاسینی» ناسا تصویر زیرا را از حلقههای دور زحل به ثبت رساند و وجود یک مانع را در این حلقهها نشان داد که به باور دانشمندان، قمر جدید و کوچکی در حال شکل گیری است. این کشف کلیدی برای حل چگونگی تشکیل ۶۷ قمر دیگر زحل به دست داد؛ اما نکته جالب در مورد پگی این است که به تازگی ناسا در یک مقاله عنوان کرده است که این قمر نه تنها دیگر در حال رشد نیست، بلکه در حال از هم پاشیدن است و به این ترتیب پگی به یک معما و راز برای دانشمندان تبدیل شده و وضعیت فعلی آن برای ما مشخص نیست.
۷ – ستاره حریر موج دار - KIC 8462852
ستارهای که با نام KIC ۸۴۶۲۸۵۲ شناخته میشود، نه تنها یک نام عجیب و غریب دارد، بلکه یک پدید خلاف قاعده است که در فاصله ۱۵۰۰ سال نوری از ماست. پدید بزرگی بر سر راه این ستاره ـ که با نام ستاره حریر موج دار نیز شناخته میشود ـ قرار دارد که مانع آن می شود که حدود ۲۰ درصد از نوری که ستاره ساطع میکند، در زاویه دید ما قرار بگیرد و به احتمال زیاد، این مانع یک سیاره نیست؛ حتی یک سیاره به بزرگی مشتری، تنها میتواند یک درصد از نور ستاره را از ما بدزدد!