دورخیز برای پاسخ سنگین در جشنواره فیلم فجر؛

جدال قدیمی فیلمسازان و پزشکان با کیارستمی تمام نمی‌شود

اگر کیومرث پوراحمد با چراغ سبز خانواده کیارستمی، نحوه درمان او را تبدیل به فیلم سینمایی کند، ایستگاه بعدی مشخص است؛ اما اگر این اتفاق رخ ندهد، از هم‌اکنون قابل پیش بینی است که برخی فیلمسازان در جشنواره آینده، کنایه‌هایی در آثارشان به پزشکان بزنند. در واقع ایستگاه بعدی این دعوا، احتمالاً سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر است.
کد خبر: ۶۰۸۳۵۳
|
۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸ 23 July 2016
|
11015 بازدید
|
۶
جدال قدیمی فیلمسازان و پزشکان با کیارستمی تمام نمی‌شود؟
جدال پزشکان و سینماگران درباره نحوه مرگ عباس کیارستمی آهسته آهسته جنبه صنفی می‌یابد و باعث شده برخی پزشکان، چشمشان را بر حقایق موجود ببندند و به عنوان یک وظیفه صنفی، به دفاع از پزشکان معالج کیارستمی بپردازند؛ رویکردی که پس از توهین به مهرجویی از سوی یک به اصطلاح پزشک، در میان سینماگران نیز شکل گرفته است، ولی این جدال میان سینماگران و پزشکان چندان تازگی ندارد.

به گزارش «تابناک»، شاید هر چهره غیرمشهوری به جز عباس کیارستمی بود، پرونده پزشکی‌اش با پیکرش دفن می‌شد و حتی اگر پزشک خاطی بود، مشمول جریمه‌های محدود ـ حداکثر لغو مجوز ـ نظام پزشکی می‌شد و قائله به نفع پزشکان ختم به خیر می‌شد. اما نحوه فوت این سینماگر سرشناس و موضع‌گیری‌هایی که پیرامون روند درمان او از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد و افشاگری خانواده و نزدیکان کیارستمی درباره آنچه بر او در بیمارستان ایران گذشته، بازی را تغییر داد.

همچنان جزئیات تازه‌ای از تخریب سلامت کیارستمی در سیستم درمان کشور منتشر می‌شود و تردیدها درباره اهمال شدید در روند درمان او را کامل برطرف می‌سازد. خانواده کیارستمی اما امیدی به نظام پزشکی ندارند و با توجه به اینکه دعوای کیارستمی به یک دعوای صنفی بدل شده و گروهی از پزشکان ایرانی می‌کوشند تا تقصیر را به گردن پزشکان فرانسوی بیندازند، بهمن کیارستمی راهی دادسرا شده و از پزشکان شکایت قضایی کرده است.


جدال قدیمی فیلمسازان و پزشکان با کیارستمی تمام نمی‌شود؟

موضع‌گیری شدید مهرجویی علیه پزشکان متخلف، توهین به مهرجویی در واکنش به موضع گیری‌اش توسط یک پزشک هتاک بیمارستان جم و دفاع سینماگران از مهرجویی، عملاً پرونده کیارستمی را به قائله‌ای تازه برای دعوای دو صنف سینماگر و پزشک تبدیل کرده است؛ دعوایی که تازگی ندارد و پیش از این بارها رخ داده و گاهی برنده بازی پزشکان بوده‌اند و گاهی سینماگران دست بالا را داشته‌اند.

شاید تنها سینماگران می‌توانستند با تکیه بر جایگاه اجتماعی‌‎شان با پزشکان سرشاخ شوند و از 1379 تاکنون مجموعه‌ای از کشمکش‌ها میان فیلمسازان و درمانگران ثبت شود. به تازگی در قالب یک جدول این مجموعه از دعواها لیست شده است؛ دعواهایی که عمدتاً توسط پزشکان آغاز شده و سینماگران نیز در مقابل به سادگی میدان را خالی نکرده‌اند.

اکنون باید دید پس از ماجرای کیارستمی، دعوای این دو صنف در کدام نقطه مجدداً بالا خواهد گرفت. اگر کیومرث پوراحمد با چراغ سبز خانواده کیارستمی نحوه درمان او را تبدیل به فیلم سینمایی کند، ایستگاه بعدی مشخص است؛ اما اگر این اتفاق رخ ندهد از هم‌اکنون قابل پیش بینی است که برخی فیلمسازان در جشنواره آینده، کنایه‌هایی در آثارشان به پزشکان بزنند. در واقع ایستگاه بعدی این دعوا، احتمالاً سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر است.

در مقابل دور از انتظار نیست که وزارت بهداشت و درمان با ارسال نامه‌هایی به سازمان سینمایی خواستار حذف برخی جزئیات فیلم‌ها نظیر سیگار کشیدن و... شود و بدین شکل به سینماگران پاتک زده شود. البته نمی‌توان قاطعانه در این زمینه موضع‌گیری کرد، ولی اگر قرار باشد این دعوا به شکل واقعی ادامه یابد، می‌توان بسیار وسیع‌تر از یک جنگ کلامی میان چهره‌های فعال در صنوف سینمایی و پزشکی را متصور شد. اکنون اما برای درک ابعاد این دعوا به جدول تاریخچه این کشمکش نگاهی داشته باشید.

جدال قدیمی فیلمسازان و پزشکان با کیارستمی تمام نمی‌شود؟
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۶۶
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
چه زود قدیمی و مشمول زمان شد !!!؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
دکترا در فضای واقعی می کشند
فیلمسازا در فضای مجازی انتقام می گیرند
Homayoun Tabesh
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
سلام
سايت محترم خبري تابناك از موضع گيري غير منصفانه شما در مورد پزشكان دلگير وگله مندم چنانچه اين رويه را متوقف نكنيد از جمع خوانندگان شما خارج خواهم شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
این آقایان با زد وبندهای نظام پزشکی و وزارت بهداشت و با کم نگه داشتن عمدی ظرفیت پزشکی به کوهی از پول رسیده اند و الان توهم نخبه بودن هم دارند.

تا وقتی تعداد پزشکان کم نگه داشته می شود همین آش است و همین کاسه.
بهار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
کوتاهی پزشکان هیچ وقت زیر سوال نمی ره!!! شخصا دو سال پیش جهت درمان نازایی در بیمارستان خصوصی .... عملی انجام دادم که تقریبا 25 میلیون هزینه داشت، ولی فرادی روز عمل پزشک اصلا جهت ویزیت مراجعه نکرد!! بدلیل استرس و ناراحتی زیادی که بوجود اومد من نتیجه نگرفتم ولی مگه برای پزشک مهمه که ما چقدر وقت و هزینه صرف کردیم. مثل ما برای اونا خیلی زیاده و بدلیل اینکه درمان ی امر غیر قابل حذفه مطمئنن باز هم مشتری (تاکید می کنم مشتری) خواهند داشت. بدلیل عدم اعتمادی که نسبت به پزشکا پیدا کردم هنوزم که هنوزه نمیتونم خودمو توجیه کنم که دوباره عمل کنم و حتی باعث شده برای بیماریهایی که ممکنه در ابتدا با مراجعه به پزشک براحتی برطرف بشه، نمیتونم برم پیش پزشک.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
امیدوارم که دعوای صنفی نشه و پزشکای متخلف مجازات بشن چون اگه صنفی بشه خیلی از خطاهای پزشکی به نفع پزشکها خطا کار تموم میشه که این کار نه به نفع بیماران هست و نه به سود پزشکای باوجدان
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟