امروز شاخص روند مثبت خود را که از چندین روز گذشته آغاز کرده بود را همچنان حفظ کرد و با 34.56 واحد رشد به رقم 75501.1 واحد رسید.
به گزارش تابناک اقتصادی، البته این رشد شاخص درحالی رقم زد که ابتدای بازار با بلوک زنی در شرکت صنایع خلیج فارس باعث شد که 36 واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس بگذارد و به طور کلی نسبت به چند روز گذشته شاهد کمترین حجم در این هفته تا امروز بودیم. امروز برخلاف سه روز گذشته هفته جاری، شاهد افزایش عرضه و غلبه آن بر تقاضابودیم ولی در انتهای بازار شاهد افزایش تقاضا و بازگشت شاخص به مدار مثبت خود بودیم. به طور کلی بازار متعادل تری نسبت به دیروز در اکثر گروه ها مشاهده شدو همانطور که دیروز پیش بینی کردیم رفته رفته هر چه از زمان بازار می گذشت بازار بیشتر متعادل می شد.
گروه قندو شکر
در گروه قند و شکر، شاهد اقبال سرمایه گذاران به این گروه بودیم. درصدر جو خرید در بازار قرار داشت. از 12 شرکت قابل فعال این گروه، همه 12 سهم با افزایش قیمت نسبت به دیروز مواجه شدند. همه ی شرکت های این گروه به جز شرکت قند شیرین خراسان (که این سهم در 2درصد مثبت بسته شد)با صف خرید امروز را به پایان رساندند. بیشترین افزایش قیمت را شرکت قند بیستون با 8.3 درصد مثبت به خود اختصاص داد. دلایل اقبال به این گروه افزایش قیمت نرخ هر کیلو شرکت در بازار از 2700 یه نزدیک 4000 تومان ذکر می شود که در این خصوص معاون وزیر جهاد کشاورزی از توزیع 155 هزار تن شکر تا پایان مردادماه در بازار خبر داد و گفت: در 3 ماه گذشته نیز 165 هزار تن شکر در بازار توزیع شده است.
گروه محصولات کاغذی
در گروه محصولات کاغذی، شاهد معاملات پرحجم نسبت روز کاری قبل بودیم و این گروه جز دومین گروه های پرتقاضای بازار بود که جو خرید در آن مشهود بود. هر سه سهام این گروه با افزایش قیمت روبرو شدند به طوری که هر سه سهم با صف خرید به کار خود پایان دادندو بیشترین حجم معاملات این گروه را شرکت گروه صنایع کاغذی پارس با بیش از صد میلیون معامله به خود اختصاص داد. کمترین پی بر ای متعلق به نماد چکاپا و بیشترین پی بر ای متعلق به شرکت صنایع کاغذسازی کاوه است.
گروه استخراج ذغال سنگ
در گروه استخراج ذغال سنگ، همه شرکت های گروه با افزایش قیمت نسبت به روز کاری قبل به پایان رساندند. این گروه سومین گروه در بازار بود که جو خرید در آن حاکم بود. دو شرکت ذغال سنگ نگین طبس و صنعتی و معدنی شمال شرق با صف خرید بسته شدند. بیشترین حجم این گروه متعلق به نماد کطبس و کمترین پی بر ای متعلق به نماد کپرور با 12.73 واحد می باشد. نکته جالب پی بر ای بالای شرکت صنعتی و معدنی شمال شرق با 190واحد می باشد که نشاندهنده انتظار بازار از سودآوری بالای این شرکت درآینده دارد.
گروه محصولات غذایی
در گروه محصولات غذایی، معاملات پرحجمی در این گروه شاهد بودیم. از 19 شرکت فعال در این گروه 12 شرکت در درصد های مثبت و 7 شرکت در درصدی منفی به کار خود پایان دادند. صف های خرید این گروه را شرکت های شیرپاستوریزه پگاه فارس، لبنیاک پاک، پگاه آذربایجان غربی، شرکت صنایع غذایی مینو شرق، شیر پاستوریزه پگاه خراسان، شیر پاستوریزه پگاه اصفهان، سالمین و لبنیات کالبر به خود اختصاص دادند و در مقابل تنها صف فروش این گروه متعلق به شرکت بیسکویت گرجی بود. بیشترین حجم معاملات این گروه را لبنیاک پاک داشت. بیشترین پی بر ای را شرکت پگاه آذربایجان غربی با بیش از 39 واحد به خود اختصاص داده است.
گروه خودرو و قطعات ساخت
در گروه خودرو و قطعات ساخت، 13 شرکت از بیست و هفت نماد قابل معامله در درصدهای مثبت و نماد 14 شرکت در درصدهای منفی به کار خود پایان دادند. نماد دو شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو و سرمایه گذاری رنا تا نزدیکی صف فروش هم رفتند. صف خرید این گروه متعلق به شرکت چرخشگر بود. در این گروه شرکت مهندسی ماشین ایران با بیش از 7 درصد مثبت به کار خود پایان داد. بیشترین حجم معاملات نیز همانند چند روز کاری قبل، متعلق به شرکت زامیاد با بیش از 90 میلیون سهم بود. با بازگشایی ایران خودرو شاهد کاهش حجم و معاملات منفی در این گروه بودیم. باید دید شرکت سایپا در چه بازاری و چگونه بازگشایی خواهد شد. در گزارش سه ماهه شرکت پارس خودرو شاهد تحقق سود عملیاتی 33 ریالی به ازای هر سهم بودیم که این شرکت براساس عملکرد 3ماهه خود ، پیش بینی سود عملیاتی هر سهم منتهی به 30/12/1395 خود را 321 ریال اعلام کرده است. این گزارشات نوید رونق گرفتن شرکت های این گروه در بلندمدت را می دهد.
گروه فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای
گروه فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای، در این گروه شاهد معاملات متعادل تر و مثبت تری نسبت به روز کاری قبل بودیم به طوریکه از 12 شرکت قابل معامله ، 7 شرکت با افزایش قیمت و 5 شرکت با کاهش قیمت مواجه شد. تنها صف خرید متعلق به شرکت های پالایش نفت شیراز، پالایش نفت لاوان و پالایش نفت تبریز بود. بیشترین حجم معاملات متعلق به شرکت پالایش نفت تبریز بود. شرکت های پالایشگاهی این گروه همگی به علت عدم دریافت قیمت های مواد اولیه و محصولات و فرآورده هایشان در شفاف سازی هایی که روی کدال منتشر کردند ، عدم ارائه گزارش های 3 ماهه خود را به بازار مخابره کردند. این در حالی است که میزان تولید و فروش آنها بسیار مناسب ارزیابی می شود. کمترین پی بر ای رو در شرکت های پالایشگاهی ، شرکت پالایش نفت تبریز که امروز در صدر حجم معاملات این گروه بود، به خود اختصاص داده است.
گروه فلزات اساسی
در گروه فلزات اساسی، امروز نسبت به دیروز، شاهد استقبال کمتر سرمایه گذاران به سهام این گروه بودیم به طوری که بیشترین عرضه و جو فروش در این گروه کاملا آشکار بود. از 18 سهام فعال گروه، 3نماد مثبت و 15 نماد منفی به کار خود پایان دادند. در این گروه شرکت فولاد خراسان با صف خرید امروز را به پایان رساند.صف فروش این گروه را شرکت های فولاد امیرکبیر کاشان به خود اختصاص داده بود. بیشترین حجم معاملات متعلق به نماد فولاد2 با 47 میلیون سهم بود. این گروه همچنان می تواند مورد استقبال بازار گردد چون روند قیمت های جهانی روی و مس همچنان صعودی پیش بینی می شود. و این منفی ها فقط اصلاح موقت در سهام این گروه می تواند باشد.
به گزارش تابناک اقتصادی، یکی از رویدادهای مهم امروز شنیده هایی از افزایش نرخ هر کیلو شکر از 2700 تا 4000 تومان بود که در همین رابطه معاون وزیر جهاد کشاورزی از توزیع 155 هزار تن شکر تا پایان مرداد ماه در بازار خبر داد و نیز گفت: در 3 ماه گذشته نیز 165 هزار تن شکر در بازار توزیع شده است. همچنان
اعتراض شدید سهامداران پلی اکریل اصفهان ادامه دارد و گویا هنوز این اعتراضات سهامداران و کارگران شرکت نتیجه نداده است. به گفته کارگران، این شرکت با 30 درصد ظرفیت خود کار می کند و حقوق کارگران از فروردین ماه پرداخت نشده است. این شرکت که درخواست افزایش سرمایه بیش از 1200 درصدی را بهمراه چند صد درصد آورده نقدی را در مجمع عمومی عادی سالیانه به سازمان بورس داده بود اما در هفته گذشته سازمان تنها با 290 درصد آن از محل مازاد تجدید ارزیابی ها موافقت کرد. در این جا باید دید مسئولین امر بخصوص وزیر صنعت،معدن و بازرگانی، جناب آقای نعمت زاده و ارکان دولت چه راهکاریی برای جلوگیری از ورشکستگی اینگونه شرکت ها دارند.