پاسخ آژانس بین المللی انرژی اتمی به اعتراض ایران، صدور اجازه پرواز هواپیماهای ساخت آمریکا به ایران، طرح مشترک آمریکا و عربستان برای وادار کردن ایران به خروج از سوریه، کشته شدن شماری از فرماندهان ارشد داعش و بالا گرفتن تنش میان ترکیه و آمریکا، از جمله موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
به گزارش «تابناک»، بخشی از مطالب امروز مطبوعات و رسانه های بین المللی به موضوعات مربوط به ایران اختصاص دارد. پاسخ آژانس بین المللی انرژی اتمی به نامه اعتراض ایران نسبت به درز اطلاعات محرمانه، موضوعی است که خبرگزاری «آسوشیتدپرس» به آن پرداخته است. آژانس بینالمللی انرژی اتمی با صدور بیانیهای از دریافت نامه جمهوری اسلامی ایران درباره درز اطلاعات مربوط به این کشور و ارسال پاسخی قاطع خبر داد. آژانس اعلام کرده که در نامه خود به ایران، به شدت با گفتههای مقامات ایرانی در خصوص درز اطلاعات از آژانس مخالفت شده است. در بیانیه این نهاد آمده است: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی، این هفته نامهای از ایران دریافت کرد که به احتمال درز اطلاعات ارائه شده به آژانس از سوی ایران در قالب اعلامیه ابتدایی پروتکل الحاقی این کشور اشاره شده است...آژانس در پاسخ نامهای نوشت و قویاً با هر اظهارنظری که به درز این اطلاعات از سوی آژانس اشاره کرده باشد، مخالفت کرد».
خبرگزاری «رویترز» به موضوع صدور اجازه پرواز هواپیماهای ساخت آمریکا به ایران پرداخته است. دولت آمریکا اعلام کرده به خطوط هوایی خارجی اجازه خواهد داد با هواپیماهای ساخت امریکا به ایران پرواز کنند. این احازه، به معنای دادن تضمین بیشتر به شرکتهای هواپیمایی در مورد ایران، همزمان با تلاش این کشور برای برقراری مجدد ارتباط تجاری با دیگر کشورها به دنبال لغو تحریم ها است. اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری امریکا روز جمعه با صدور مجوزی به هواپیماهای ساخت امریکا اجازه توقف موقت در ایران را داد که معنا و مفهوم آن این است که شرکت هایی چون لوفت هانزا، ترکیش ایرلاینز یا دیگر شرکت هایی که غالباً به ایران پرواز دارند، می توانند برای این پرواز از هواپیماهای ساخت امریکا یا هواپیماهای دارای قطعات یدکی ساخت امریکا استفاده کنند.
طرح مشترک آمریکا و عربستان سعودی برای وادار کردن ایران به خروج از سوریه، موضوعی است که پایگاه اینترنتی «گلوبال ریسرج» به آن پرداخته است. به نوشته این سایت، آمریکا و عربستان سعودی تلاش کرده اند با مدیریت مجموعه ای از بحران ها، ایران را به خروج نیروهایش از سوریه وادار کنند. ساز و کار محوری این برنامه ها را تحریک به آشوب در داخل مناطق مرزی، ایجاد تهدیدهای تروریستی در داخل ایران و تحریک به انقلاب رنگی، تشکیل می دهند. این سایت در ادامه، شرح مفصلی از سه تحرک در هم تنیده برای بر هم زدن ثبات در ایران ارائه کرده است. درگیری و مناقشات با شبه نظامیان کرد، تحریک بلوچها به جدایی طلبی و تلاش برای ایحاد ناامنی در ایران از طریق داعش، برخی از محورهایی هستند که در این گزارش به آنها اشاره شده است.
در میان دیگر موضوعات، کشته شدن شماری از فرماندهان و رهبران ارشد گروه تروریستی داعش، مورد توجه مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. بر اساس گزارش «اسکای نیوز»، ارتش عراق از کشته شدن 13 فرمانده ارشد داعش به همراه یکی از معاونان البغدای سرکرده این گروه تروریستی درجریان حمله هوایی به تجمع آن ها در شهرستان قائم در استان الانبار خبر داد. بر اساس این گزارش، در این عملیات دهها تروریست داعشی کشته شده و ۱۱ نفر دیگر زخمی شدند و محل تجمع آنان نیز به کلی تخریب شد. همچنین سه خودروی داعشی ها، یک انبار مهمات آنها در داخل این پایگاه، مقادیری مواد منفجره و دو خودروی بمب گذاری شده نیز منهدم شد. از بین فرماندهان کشته شده یکی از معاونان البغدادی و والی فلوجه و معاون وزیر جنگ تشکیلات داعش و نیز تعدادی افراد خارجی از اتباع روسیه و چچن و قفقاز نیز هستند.
بالا گرفتن تنش میان واشنگتن و آنکارا در پی وقوع کودتای اخیر در ترکیه، از جمله دیگر موضوعاتی است که این روزها به شدت در مرکز توجه قرار دارد. در همین راستا، خبرگزاری «آناتولی» ترکیه از مطرح شدن اتهام مشارکت آمریکا در این کودتا توسط دادستانی ترکیه خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، دادستانی ترکیه دو نهاد اطلاعاتی آمریکایی را به دست داشتن در کودتای نظامی ناکام اخیر این کشور متهم کرد. بر این اساس، سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) و اف بی آی به دست داشتن در کودتای اخیر از طریق ارائه آموزش به طرفداران کودتاچیها متهم شدهاند. دادستانی ترکیه اعلام کرده که سیا و اف بی آی به تعدادی از اتباع ترکیه که از وابستههای جنبش گولن بودهاند آموزشهایی دادهاند؛ این در حالیست که پیش از این دولت آنکارا از آمریکا خواسته است فتحالله گولن، چهره اپوزیسیون ساکن این کشور را به ترکیه مسترد کند.
در نهایت، واکنش روسیه به تغییر نام گروه تروریستی جبهه النصره، موضوعی است که پایگاه خبری «النشره» به آن پرداخته است. به نوشته این سایت، وزارت خارجه روسیه با اشاره به تلاش بیهوده تروریست ها برای تغییر وجهه خود تأکید کرد که جبهه النصره همیشه تروریستی باقی خواهد ماند. در بیانیه این وزاتخانه آمده است: «جبهه النصره به هر نامی که خود را صدا بزند، یک سازمان تروریستی غیرقانونی باقی خواهد ماند و تنها هدف از تشکیل آن، ایجاد به اصطلاح خلافت اسلامی به شیوه های وحشیانه بوده است... نیاز به اثبات ندارد که همه تلاش های تروریست ها برای تغییر وجهه خودشان کاری بیهوده است». وزارت خارجه روسیه تأکید کرده: «مبارزه با این عناصر متعصب با حمایت جامعه بین المللی تا نابودی آنها ادامه خواهد یافت». تاکنون جبهه النصرهف شاخه القاعده در سوریه شناخته شده و در فهرست گروههای تروریستی سازمان ملل قرار دارد.