رییسجمهوری آمریکا گفت که دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان شایستگی بر عهده گرفتن سمت ریاستجمهوری را ندارد و این سوال را مطرح کرد که چرا جمهوریخواهان همچنان از نامزدی او حمایت میکنند.
به گزارش ایسنا، ترامپ در روزهای اخیر به خاطر اظهاراتش درباره پدر و مادر همایون خان، سرباز مسلمانی که در جنگ عراق کشته شد، مورد انتقاد قرار گرفته است. پدر این سرباز در همایش ملی حزب دموکرات از مواضع دونالد ترامپ در مورد مسلمانان انتقاد کرده بود.
باراک اوباما، رییسجمهوری آمریکا گفت، او در گذشته با روسای جمهوری و نامزدهای حزب جمهوریخواه اختلافاتی پیرامون سیاستهای کشور داشته است اما افزود، هرگز فکر نمیکرده که یک نامزد جمهوریخواه توان انجام وظیفه به عنوان رئيسجمهور را نداشته باشد.
وی اظهار کرد: نامزد جمهوریخواهان شایستگی خدمت به عنوان رئیسجمهور را ندارد و دائم این نکته را ثابت میکند. این که او به خانواده یک سرباز جانباخته در جنگ حمله میکند که چنین فداکاری فوقالعادهای کردهاند، به این معنی است که او اصلا آماده انجام وظیفه در این سمت نیست.
رییسجمهوری آمریکا گفت: باید نقطهای باشد که بگویید، دیگر بس است.
اوباما همچنین رهبران حزب جمهوریخواه را که مکررا با اظهارات و سیاستهای ترامپ در مورد زنان، مهاجران بدون مجوز و مسلمانان برخورد کردهاند، زیر سوال برد. او گفت: این که چنین شخصی مشعلدار شماست، در مورد حزب شما چه میگوید؟ این وضعیتی نیست که گهگاهی یک گاف بر زبان رانده شده باشد. این یک حادثه روزانه و هفتگی است که مجبور میشوند از بیانیههای او فاصله بگیرند.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری پی.تی.آی، اوباما گفته بود: به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح، باید بگویم کاملا از بیهوده گوییهای برخی علیه ارتش و سربازان آمریکایی خسته شدهام.
اوباما اضافه کرد: هیچ کس به اندازه خانواده های سربازان کشته شده هم چون والدین همایون خان آزادی و امنیت را به کشور ما اعطا نکردهاند.
چندی قبل، خضر خان، پدر همایون خان در همایش ملی حزب دموکرات درباره میهنپرستی مسلمانان در آمریکا صحبت کرد و گفت که پسرش آرزوی وکیل شدن را کنار گذاشت. او گفت که اگر تصمیم با دونالد ترامپ بود، پسرش هرگز در آمریکا نمیبود و از ترامپ پرسید: سوال من این است که آیا شما اصلا قانون اساسی آمریکا را خواندهاید؟
غزاله خان، مادر همایون خان، حین این سخنرانی کنار همسرش ایستاده بود اما پشت تریبون نرفت. ترامپ بعدا به تمسخر گفت که شاید او به عنوان یک زن مسلمان اجازه نداشته حرف بزند. این اظهارات باعث واکنشهای شدید و تندی حتی از سوی جمهوری خواهان شد.
غزاله خان در مقالهای در ستون آزاد واشنگتن پست نوشت که همسرش از او پرسیده آیا میخواهد در همایش صحبت کند اما او گفته بود که از شدت ناراحتی نمیتواند پشت میکروفون برود. او گفت که هرچند در آن همایش سخن نگفت اما همه جهان و همه آمریکا دردش را حس کردند.