بازی آنگلا مرکل برای فرار از فشار لابی اسرائیل؛

شرط عجیب برلین برای برقراری روابط عادی با تهران!

نشریه «بیلد» آلمان در ماه جولای گزارش داده بود که «فرانک والتر استاینمایر»، وزیر امور خارجه این کشور و همچنین زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد آلمان ـ که هر دو از حزب سوسیال دموکرات هستند ـ قصد دعوت از حسن روحانی برای سفر به برلین در فصل پاییز را دارند. در مقابل ولکر بک عضو حزب سبز در پارلمان آلمان از دولت آنگلا مرکل خواسته بود تا دچار اشتباه عادی سازی روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران نشود.
کد خبر: ۶۱۹۳۸۸
|
۱۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۹ 01 September 2016
|
32435 بازدید
|
عادی سازی روابط میان آلمان و ایران بر اساس نامه ای که روز گذشته (سه شنبه) منتشر شده است، منوط به شناسایی رژیم اسرائیل توسط ایران و مشروعیت بخشی به این رژیم شده است. این نامه که تحت عنوان دولت صدر اعظم آلمان، آنگلا مرکل نوشته شده است، می گوید: تا زمانی که ایران حق موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد، روابط عادی و کامل با ایران امکان پذیر نیست.

به گزارش «تابناک»، این نامه خطاب به رئیس گروه پارلمانی دوستی آلمان و اسرائیل (ولکر بک) و در پاسخ به استفساریه ای مربوط به ششم جولای توسط پارلمان آلمان نوشته شده است.

این نامه و این شرط نا معقول از سوی آلمان، تنها بخشی از فشارهای دولت آنگلا مرکل بر ایران در راستای اجبار جمهوری اسلامی ایران برای به رسمیت شناختن رژیم نامشروع اسرائیل است. در این نامه همچنین آمده است، در عین حال دولت فدرال آلمان علاقه مند به گفت وگو با دولت ایران بر سر مسائل اساسی و ضروری است.

این در حالی است که نشریه «بیلد» آلمان در ماه جولای گزارش داده بود که وزیر امور خارجه این کشور – فرانک والتر استاینمایر – و همچنین وزیر اقتصاد آلمان – زیگمار گابریل – که هر دو از حزب سوسیال دموکرات هستند قصد دعوت از حسن روحانی برای سفر به برلین در فصل پاییز را دارند. در مقابل ولکر بک عضو حزب سبز در پارلمان آلمان از دولت آنگلا مرکل درخواست کرده بود تا دچار اشتباه عادی سازی روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران نشود.

شرط برلین برای برقراری روابط عادی با تهران

از سوی دیگر، وزیر خارجه آلمان اشتانمایر، یکی از طرفداران مهم و تأثیرگذار توافق هسته ای ایران و غرب بوده و بارها از نخست وزیر رژیم اسرائیل برای مخالفت با این توافق انتقاد کرده بود؛ اما نشریه اسرائیلی «جروزالم پست» به نقل از سفارت این رژیم در برلین گفته است که اشتانمایر در یک مصاحبه اشاره کرده که برخی مسائل مشخص نباید در نزد افکار عمومی مطرح شود و این مسائل مربوط به دوستان و متحدان آلمان باید مستقیم با خود آنها در میان گذاشته شود و نه از طریق رسانه ها.


این مواضع منجر به انتقاداتی از سوی گروه های طرفدار یهودیان رژیم اسرائیل شده و آنها با اشاره به سفر سریع هیأت آلمانی و در رأس آن ها زیگمار گابریل به ایران تنها چند هفته بعد از نهایی شدن توافق هسته ای، مواضع آلمان در برابر این رژیم را منافقانه قلمداد می کنند.

در نامه ای که دولت آلمان خطاب به بک نوشته است، گفته شده که مقامات آلمانی درخواست و شرط خود مبنی بر به رسمیت شناختن موجودیت اسرائیل را به مقامات ایرانی یادآور شده و همچنین آزمایش موشکی ایران با تهدید اسرائیل را محکوم کرده اند. همچنین در این نامه دولت آلمان موضوع حقوق بشر در ایران را نیز پیش کشیده و گفته است وضعیت حقوق بشر در دوره حسن روحانی بهبود نیافته است.

این همه در حالی است که نگاهی به وضعیت تجارت میان ایران و آلمان نشان می دهد که صادرات آلمان به ایران بعد از برداشته شدن تحریم ها در نیمه سال میلادی جاری رشد فزاینده ای داشته و با افزایش 15 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به رقم 1.13 میلیارد یورو رسیده است.

اما آن گونه که مشخص است، فشارهای زیاد گروه ها و لابی های صهیونیستی که حتی در پارلمان آلمان نیز نفوذ کرده اند، قرار است موانع اساسی بر سر راه عادی سازی روابط ایران و کشورهای غربی باشند. بدون شک کشورهای غربی تا کنون به این نتیجه مشخص رسیده اند که جمهوری اسلامی ایران تحت هیچ شرایطی رژیم نا مشروع اسرائیل را به رسمیت نخواهد شناخت.

در نتیجه دولت های غربی در مواجهه با فشارهای بالا از سوی لابی صهیونیستی، ناچار به اتخاذ مواضع نوسانی در این گونه مسائل می شوند. پاسخ دولت آنگلا مرکل به نامه بک در حالی است که همگی شواهد حاکی از شروع روند بهبود و عادی شدن روابط آلمان و سایر کشورهای اروپایی با ایران است.

این نکته خود موضوع انتقاد یهودیان طرفدار اسرائیل از مواضع دولت های غربی را نیز روشن می کند. دولت های غربی پس از چند دهه تخاصم و آزمون انواع فشارها بر جمهوری اسلامی ایران در نهایت به این نتیجه رسیده اند که راه برخورد با ایران از مسیر تحدید و تهدید، به نتیجه معقول و منطقی نخواهد رسید و در نتیجه طریق مماشات و همکاری را برگزیده اند.

اما همچنان باید برای حفظ وجهه نزد افکار عمومی خود و همچنین فروخواباندن انتقادات و فشار لابی اسرائیل در کشورهای خود گاه گاهی مواضع رسمی خود را فراموش کرده و نقش جانبی و حاشیه ای خود را ایفا نمایند.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۳
انتشار یافته: ۳۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
خانم مرکل بهتر است کمی منطقی تر باشی!
تحریم ها نتیجه بی فکری عده ای
|
Finland
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
حق با ایشان (دولت آلمان) است.
ناشناس
|
Finland
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
سالها گذشته و المان یک کشور اشغال شده است بدست صهیونیست هاو اربابان جهانی.
مسغعود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
اگر امور خارجه صلاح بداند با المان باید قطع رابطه یا حداقل ارتباط کم کرد به طور علنی
مجید
|
Saudi Arabia
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
آولا مرکل یک انسان بتمام معنی افراطییست در صورت اصرار در خواسته خود وواقعی بودن اظهار نظر آنها کم کردن ارتباط اقتصادی با آلمان در این بره زمانی تا افراطیها سرکارند الزامیست!!!
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
ألمان بيجا كرده كه همچين پيش شرطي براي رابطه عادي با ايران گذاشته، اما واقعا بهتره مسئولين ما از اين موضع شعاري دست بردارن و كأسه داغتر از آش نباشن در حالي كه خود فلسطينيا اين رژيم رو به رسميت ميشناسش،
firooz
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
به اين خانم يكي بگه ايران از زمان تشكيل دولت جعلي اسرائيل آن را به رسميت نشناخت چه رسد به الان.
ضمنا" تائيد دولتي كه خانه و كاشانه يك مشت انسان ضعيف را تصاحب كرده وري آن دولت اسرائيل تشكيل داده دور از انصاف و عدالت است .
ما رابه روابط با شرط و شروط شما خيري نيست لطفا" شرتان را كم كنيد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
با احترام بگویید جاسوسه حرفه ای غرب ما از شرط شما استقبال میکنیم تا نگذاریم شما بازار ما را چپاول کنید و دوست دازیم انچنان از شما دور شویم تا تا روابط با شما نقطه ضعف ما نشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
یعنی هنوز رابطمون عادی نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
عجب زن بی رحمی است این مرکل
خدا نکنه هیلاری کیلینتئن رئیس جمهور آمریکا شود
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟