رقابت بی‌سابقه برای حضور در جشنواره فیلم فجر؛

جوان‌ها در رقابت با پیشکسوتان سینمای ایران، سیمرغ‌ها را شکار می‌کنند

نیم نگاهی به حاضران در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، نشان می‌دهد که احتمالاً در این دوره از جشنواره نیز نسل جوان حرف اول و آخر را خواهد زد و فیلمسازان پرسابقه، سهم اندکی از جوایز را به خود اختصاص خواهند داد. رقابت در این دوره برای دریافت سیمرغ‌های بلورین، احتمالاً برای پیشکسوتان دشوار خواهد بود و شاید وقت آن رسیده باشد که برای این گروه از سینماگران، یک بخش مجزا در نظر گرفت!
کد خبر: ۶۴۱۸۴۸
|
۲۸ آبان ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۶ 18 November 2016
|
7542 بازدید
جوان‌ها در رقابت با پیشکسوتان سینمای ایران، سیمرغ‌ها را شکار می‌کنند
با وجود آنکه بیش از هفتاد روز تا آغاز سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر زمان مانده، دورنمایی از مهم‌ترین رویداد فرهنگی ایران مشخص شده و شمار بالای فیلم‌های متقاضی حضور در این دوره از جشنواره، روایت‌گر یک رقابت سخت است که احتمالاً با پیشتازی نسل تازه فیلمسازان ایران همراه خواهد بود و پیشکسوتان سینمای ایران عمدتاً به تشویق جوان‌ها خواهند پرداخت.
 
به گزارش «تابناک»؛ با وجود آنکه بیش از هفتاد روز تا آغاز سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر زمان باقی مانده، دورنمایی از مهم‌ترین رویداد فرهنگی ایران مشخص شده و شمار بالای فیلم‌های متقاضی حضور در این دوره از جشنواره، روایت‌گر یک رقابت سخت است. شمار متقاضیان حضور در این دوره از جشنواره احتمالاً سه رقمی خواهد بود و با توجه به رشد سرمایه گذاری در سینما و حضور نسل تازه سینماگران، حضور در میان فیلم‌های بخش اصلی (سودای سیمرغ) جشنواره فیلم فجر دشوارتر از قبل خواهد بود.
 
بر اساس گزارشی که چندی پیش توسط بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد، هم‌اکنون ۱۴۷ پروژه سینمایی مراحل مختلف تولید را می گذرانند که ۳۴ پروژه مربوط به آثار اول کارگردانان است و به تعبیر دیگر ۳۴ کارگردان به جمع فیلمسازان سینمای ایران افزوده می‌شوند که اتفاق بزرگ و بی‌سابقه‌ای در تاریخ سینمای ایران به شمار می‌‌رود. اگر نیمی از این فیلمسازانِ فیلم اولی بتوانند آثار جدی برای حضور در سی و پنجمین جشنواره فجر عرضه کنند، ترکیبشان با فیلمسازانی که در پنج سال اخیر به عنوان کارگردانِ فیلم‌اولی شناخته می‌شدند و اکنون فیلم‌های دوم یا سوم‌شان را ساخته‌اند، متوسط سنی فیلمسازان جشنواره فیلم فجر را به شدت کاهش خواهد داد.
 
در دوره‌های پیشین جشنواره فیلم‌ فجر، فیلمسازانِ فیلم اولی در قالب بخش «نگاه نو» از فیلمسازان پرسابقه که در بخش «سودای سیمرغ» رقابت می‌کردند، جدا شده بودند و حتی در مقطعی برای «فیلم دومی‌ها» نیز بخش مجزایی در نظر گرفته شده بود و همه این تفکیک‌ها ظاهراً برای حمایت از فیلم اولی‌هایی بود که در رقابت با «اسامی» کارگردان‌های پرسابقه ظاهراً رقابت دشواری داشتند و در واقع با این تفکیک، قرار بود داوری منصفانه درباره فیلم‌های سینمایی رقم بخورد.
 
جوان‌ها در رقابت با پیشکسوتان سینمای ایران، سیمرغ‌ها را شکار می‌کنند 
با وجود این، همزمان با گسترش سینمای دیجیتال و رشد کمی و کیفی سینماگران ایران، نسلی از فیلم‌اولی‌ها به صحنه آمدند که بازی را کامل تغییر دادند، به گونه‌ای که در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر، سه فیلمساز از بخش «نگاه نو» به بخش «سودای سیمرغ» راه یافتند و با وجود آنکه اولین فیلم بلند سینمایی‌شان را ساخته بودند، توانستند عمده جوایز این دوره از جشنواره را از آن خود کنند و پیشکسوتان کامل در حاشیه قرار گیرند.
 
نیم نگاهی به حاضران در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، نشان می‌دهد که احتمالاً در این دوره از جشنواره نیز نسل جوان حرف اول و آخر را خواهد زد و فیلمسازان پرسابقه سهم اندکی از جوایز را به خود اختصاص خواهند داد. رقابت در این دوره برای دریافت سیمرغ‌های بلورین، احتمالاً برای پیشکسوتان دشوار خواهد بود و شاید وقت آن رسیده باشد که برای این گروه از سینماگران، یک بخش مجزا در نظر گرفت!
 
«کاناپه» اثر کیانوش عیاری، «یک روز به خصوص» به کارگردانی همایون اسعدیان، «رگ خواب» و «شعله ور» هر دو اثر از حمید نعمت‌الله، «ملی و راه های نرفته اش» ساخته تهمینه میلانی، «برف سرخ» به کارگردانی بهرام توکلی، «هجوم» اثر شهرام مکری، «زیر سقف دودی» ساخته پوران درخشنده، «قاتل اهلی» اثر مسعود کیمیایی، «سوفی و دیوانه» به کارگردانی مهدی کرم‌پور، «سارا و دارا» اثر مازیار میری، «کارگر ساده نیازمندیم» ساخته منوچهر هادی، «فِراری» به کارگردانی علیرضا داودنژاد، «آبا جان» اثر هاتف علیمردانی، «بدون تاریخ، بدون امضاء» اثر وحید جلیلوند، «اسرافیل» ساخته آیدا پناهنده و «بوف کور» به کارگردانی احمدرضا معتمدی، مجموعه آثاری هستند که اگر مراحل فنی‌شان به موقع به پایان برسد، احتمالاً عمده‌شان در این دوره از جشنواره حضور خواهند داشت.
 
«گشت ارشاد 2» به کارگردانی سعید سهیلی، «بی سایه» ساخته ابوالفضل صفاری، «نهنگ عنبر 2: سلکشن رویا» به کارگردانی سامان مقدم، «پدیده» ساخته علی احمدزاده، «یادم تو را فراموش» ساخته علی عطشانی، «بی حساب» به کارگردانی مصطفی احمدی، «آزاد به قید شرط» اثر حسین شهابی، «ماه گرفتگی» ساخته مسعود اطیابی، «سد معبر» به کارگردانی محسن قرایی، «کارت پرواز» به کارگردانی مهدی رحمانی، «کمدی انسانی» به کارگردانی محمدهادی کریمی، «دعوتنامه» به کارگردانی مهرداد فرید، انیمیشن «فیلشاه» به کارگردانی هادی محمدیان از دیگر فیلم‌های کارگردان‌های باسابقه است.
 
از میان فیلمسازان فیلم اولی، مهران مدیری با «ساعت پنج عصر» احتمالاً مطرح‌ترین چهره حاضر خواهد بود و «نیمکت» به کارگردانی فلورا سام، «نرگس مست» به کارگردانی سید جلال الدین دری، «بن بست» به کارگردانی محمد رضایی ارجمند و تهیه کنندگی علی مصفا، «شیب» (خرگیوش) به کارگردانی مانی باغبانی، «یک قناری یک کلاغ» به کارگردانی اصغر عبدالهی و تهیه کنندگی علی حضرتی، «لابی» اثر محمد پرویزی، «دریاچه ماهی» به کارگردانی مریم دوستی نیز از دیگر مدعیان فیلم اولی حضور در جشنواره فیلم فجر خواهند بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟