به گزارش «تابناک» روز گذشته یک درگیری کئتاه اما نسبتا سنگین میان نظامیان رژیم اسرائیل و تعدادی از تروریست های گروه داعش در مرز سوریه در بلندی ها جولان صورت گرفته که هرچند درگیری با سلاح های عادی و سبک آغاز شد اما در نهایت پای همپاره اندازها نیز به میان آمد.
این درگیری در نهایت با ورود نیروی هوایی رژیم اسرائیل و حمله جنگنده این رژیم به کامیونی که بر روی سقف خود مجهز به چندین آتش بار بود و کشته شدن 4 تروریست داعشی در نهایت پایان یافت. پیتر لرنر سخنگوی ارتش اسرائیل این درگیری را کوتاه اما موثر خطاب کرد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل در جلسه کابینه این رژیم که بلافاصله ساعاتی بعد از درگیری تشکیل شد اعلام کرد که نیروهای نظامی این رژیم اجازه آن را نخواهند داد تا تروریست های داعش یا هر دشمن دیگری در پوشش جنگ در نزدیکی مرزهای این رژیم مستقر شود.
این در حالی است که پیش از این نیروهای تروریستی داعش شاخه خالد ابن الولید و دسته ای از گروه تروریستی وابسته به القاعده جبهه فتح شام اکنون چند سالی است که در نزدیکی مرزهای رژیم اسرائیل در سوریه مستقر هستند. علیرغم آنکه طی این چندسال یک همزیستی هشدار گونه بین این رژیم و تروریست های داعش وجود داشته است اما نظامیان رژیم اسرائیل همواره احتمال یک درگیری نزدیک و غیر قابل اجتناب را با داعش مد نظر داشته و برای آن آماده بوده اند.
واقعه روز گذشته اولین برخورد جدی میان تروریست های داعش و حمله مستقیم آنها به نظامیان اسرائیلی در داخل مرزهای این رژیم بوده است. در حال حاضر وضعیت هشدار برای اسرائیل به قدری جدی است که حتی گفته میشود آتش سوزی بزرگی که اکنون برای چندین روز این رژیم را مشغول به خود کرده، اقدام تروریستی از سوی اعضای وابسته به داعش است.
هرچند این درگیری کوتاه بوده و تلفاتی از نظامیان اسرائیلی در بر نداشته است، اما برخی از تحلیلگران آن را آعازی بر رویارویی جدی میان داعش و رژیم اسرائیل میدانند.
نیزان نوریل یکی از مقاما ارشد نظامی IDF و فرمانده سابق نیروهای منطقه شمال این رژیم بعد از این درگیری اعلام کرد که پیام این اتفاق ساده و قوی بوده. این که داعش نباید با ما درگیر شود. ما در خارج از مرزهای اسرائیل اقدام نمیکنیم اما پاسخ ما در دل مرزها جدی و سریع است.
اما در حالی که نوریل سخن از پاسخ این رژیم به حملات داعش در درون مرزهای خود میدهد، آموس یالدین ژنرال بازنشسته و نظامی اطلاعاتی با سابقه بر این باور است که واقعه روز گذشته یک معنی مهم در بر دارد و آن این که اکنون داعش که در حال از دست داد مواضع مهم خود در سوریه و عراق است نیاز به یک پیروزی در افکار عمومی دارد. برای مثال جنگ با اسرائیل.
وی میگوید ما هنوز نمیدانیم که این رویداد یکی از حلقه های تغییر سیاست داعش است یا تنها یک رویداد اتفاقی بوده است اما میدانیم که داعش در همه جبهه ها تحت فشار است و اکنون میتواند با شروع جنگ علیه اسرائیل مجددا افکار عمومی تند رو را با خود همراه کند.
البته هم نوریل و هم یالدین با توجه به نوع درگیری روز گذشته بر این باور هستند که این یک درگیری اتفاقی بوده است اما این ماجرا منجر به آن شده است که IDF و مقامات آن به شدت موضوع درگیری جدی تر با داعش در مرزهای رژیم اسرائیل را در آینده ای شاید بسیار نزدیک مورد توجه قرار دهند.