یک قلاده پلنگ ایرانی در «توران» تلف شد

کد خبر: ۶۴۵۴۹۷
|
۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵ 03 December 2016
|
6498 بازدید
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: یک قلاده پلنگ سه ساله ایرانی در منقطه حفاظت شده توران به ضرب گلوله تلف شد.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان، عباسعلی دامنگیر افزود: بعدازظهر پنجشنبه یازدهم آذر 95 محیط بانان اداره پارک ملی توران بر اساس گزارش مردمی، به محلی اعزام شدند که لاشه یک قلاده پلنگ ماده بالغ در نزدیکی لاشه یک قوچ وحشی شکار شده، در دامنه شمالی کوه پیغمبر واقع در زمان آباد خارتوران دیده شده بود. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان افزود: کارشناسان با مشاهدات و بررسی‌های اولیه، سن این پلنگ را سه سال تخمین زدند و این صحنه، حکایت از کشته شدن این پلنگ پس از شکار و تغذیه از لاشه شکار شده یک راس قوچ وحشی دارد و از آنجا که این زیستگاه در مراتع مشاع روستا واقع شده، گمانه زنی‌ها بر دست داشتن یکی از افراد بومی در این تخلف دلالت دارد و از انگیزه فرد ضارب اطلاعی در دست نیست. 

وی، این گونه رفتار با حیات وحش نادر کشور را نادرست دانست و تاکید کرد: گزارش این واقعه به مقام قضایی تسلیم و ضارب یا ضاربین بر اساس شواهد موجود در صحنه جرم، تحت پیگرد قضایی قرار گرفته است. 

وی با سپاس از دستور مساعد و پیگیری مقام قضایی و تلاش مامورین نیروی انتظامی، ابراز امیدواری کرد: فرد خاطی در کوتاه‌ترین زمان ممکن دستگیر شود. 

دامنگیر خاطرنشان کرد: روستای زمان آباد در شرق پناهگاه حیات وحش توران در مجاورت ارتفاعات موسوم به کوه پیغمبر به عنوان یکی از بهترین زیستگاه‌های مجموعه ذخیره گاه زیست کره توران واقع و معیشت غالب مردم این روستا وابسته به دامداری سنتی است و در گذشته چند فقره خسارت پلنگ به دام‌های اهلی گزارش شده بود، ولی به دلیل کمبود شدید اعتبارات در این بخش، غرامتی به آسیب دیدگان پرداخت نشد. 

وی ادامه داد: باید توجه داشت که خسارات وارده از سوی حیات وحش به دام‌ها و تاسیسات انسانی ناشی از تجاوز انسان به حریم زندگی و زیستگاه حیات وحش است. 

وی، عامل اصلی این قبیل خسارات به حیات وحش را فقدان منابع مالی برای آموزش و تنویر افکار عمومی جوامع بومی و نیز کاهش شدید منابع لازم برای جبران خسارات وارده از سوی حیات وحش به روستاییان دانست و از خسارت دیدگانی که تاکنون موفق به دریافت غرامت خود نشده اند، پوزش طلبید. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان ابراز امیدواری کرد: در سال جاری و سالهای آتی با ارتقای نگاه مثبت مسوولین اقتصادی کشور به موضوع محیط زیست و افزایش اختصاص اعتبار به این بخش شاهد پیشگیری از وقوع چنین حوادثی در آینده باشیم. 

پارک ملی خوارتوران بزرگترین پارک حفاظت شده و زیستگاه یوزپلنگ و گورخر آسیایی، در بخش بیارجمند شهرستان شاهرود و در شرق استان سمنان قرار دارد. 

استان سمنان چهار منطقه حفاظت شده توران، خوش ییلاق، پرور و کویر مرکزی با وسعت 2.1 میلیون هکتار دارد که در بین استانهای کشور از نظر مساحت، دارای بیشترین میزان منطقه حفاظت شده است. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟