با سه نشان طلا، نقره و برنز؛

کشتی آزاد ایران بر سکوی سوم جهان ایستاد

گودرزی که شروع بدی نداشت، در ادامه نتوانست به شکل مستمر عملکرد مطلوبی از خود بروز دهد. شكست صادق گودرزي برابر دنيس چارگوش روس، او را روانه گروه شانس مجدد كرد كه در بدترين حالت ممكن، وي به مقام پنجم می‏رسيد و شش امتياز ديگر براي ايران كسب می‏کرد که در واقع به منزله قطعی شدن سومی ایران در رقابت با ترک‏ها بود اما گودرزی در دیدار رده‏بندی باانگیزه‏تر نشان داد.
کد خبر: ۶۵۱۶۵
|
۳۰ شهريور ۱۳۸۸ - ۲۳:۱۱ 21 September 2009
|
31308 بازدید
تیم ملی کشتی ایران با تصاحب یک نشان زرین و یک مدال برنز مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان 2009، توانست جایگاه سوم این دوره از رقابت‏ها را برای خود مسجل سازد تا با وجود رشدی چهار پله‏ای نسبت به مسابقات قهرمانی جهان آذربایجان اما همچنان به سبب عدم برآورده کردن توقعات و ناکامی اکثر ستاره‏های ایران، با انتقادات فراوانی همراه باشد.

به گزارش خبرنگار ورزشی تابناک؛ تیم ملی ایران که انتظار می‏رفت در غیاب بسیاری از ستاره‏های المپیکی و حضور چهره‏های جوان با توجه به بهره‏برداری از چهره‏های باتجربه و میدان دیده، در بسیاری از اوزان سکوهای اول تا سوم را از آن خود سازد، دوشنبه همزمان با روز نخست این رویداد که رقابت‌هاي اوزان 55، 66 و 96 كيلوگرم پیگیری شد،  يك مدال طلا و عناوین پنجمي و دهمي را به دست آورد تا مشخص شود برخلاف آنچه عنوان می‏شد برابر روس‌هایی که در این سه وزن سه مدال طلا،‌ نقره و برنز را از آن خود كردند، ترس در دل دوبنده‏پوشان ایران وجود دارد.



پس از آنکه حسن رحيمي نماينده 55 کیلوگرم کشتی آزاد ایران و قهرمان جوانان 2009 جهان، بعد از پيروزي برابر حريفاني از تركمنستان و ‌قرقيزستان، در سومين مبارزه خود مغلوب رضوان گاژيف بلاروس شد و با شکست گاژیف در دور بعد، با کسب عنوان دهمی از صحنه رقابت‏ها حذف شد و نبرد سعيد ابراهيمي و گئورگي گوگچليدزه در مسابقات جهاني دانمارك هم در 2 تايم و با نتايج يك بر صفر و 2 بر صفر به سود كشتي‌گير گرجستاني به پايان رسيد و با ناکامی در رسیدن به سکوی سومی، نتوانست جایگاهی بهتر از پنجمی وزن 66 کیلوگرم را به دست آورد، همه امیدها به مهدی تقوی بود که پای در فینال گذاشته بود.

مهدي تقوي دلاور مرد کشتي گير ايران دوشنبه شب نخستین ایرانی بود که موفق شد با صلابت تمام حريف روسي خود را در فينال وزن 66 کيلوگرم تسليم کند و به مدال طلا برسد تا پس از طلاي مراد محمدی در وزن 60 کيلوگرم رقابتهاي جهاني سال 2006، نخستين مدال طلاي کشتي آزاد ايران را در مسابقات قهرمانی جهان به نام خود ثبت کرده باشد و البته امید  و اعتماد به نفس را برای سایر ملی‏پوشان ایران به ارمغان آورد.

تقوي دارنده دو مدال طلاي جوانان جهان که دوشنبه شب با پيروزي درخشان خود در مقابل کشتي گير ترکيه به فينال وزن 66 کيلوگرم راه يافته بود در اين مرحله براي کسب مدال طلا به مصاف رسول ژوکايف از روسيه رفت و او را نيز ناکام نمود.
در اين ديدار تقوي با پيراهن آبي دست ژوکايف روس را فشرد و با کوچينگ کنار تشک محسن کاوه پنجه در پنجه حريف انداخت.

تايم اول اين کشتي بدون رد و بدل شدن فني مساوي و بدون امتياز به پايان رسيد و داور گوي آبي را براي گرفتن کلينچ از کيسه بيرون آورد که تقوي با يک زير عالي وي رادر خاک نشاند و تايم اول را يک بر صفر به سود خود پايان داد. جامبولاد تديف سرمربي مشهور تيم ملي روسيه در سال هاي اخير ژوکايف را کوچ مي کرد و از آن طرف هم غلامرضا محمدي سرمربي و محسن کاوه امر ترو خشک کردن تقوي را به عهده داشتند.

تايم دوم با سوت داور آغاز شد و کشتي بدون افت و خير از سوي هر دو کشتي گير به پيش مي رفت ، گويا ترس مدعيان مدال طلا از يکديگر حساسيت فينال وزن 66 کيلوگرم رابالاتر برده بود تا هيچ کدام اقدامي براي گرفتن فن و کسب امتياز انجام ندهند.

تشويق ايراني ها با شعار اين شيرايرانه يا علي مدد باعث شد تقوي با يک زير يک خم جانانه که به دوخم تبديل شد حريف را از تشک بيرون کرد تا يک امتياز شيرين نصيب خود کند و با همين يک امتياز مدال طلاي اين وزن براي ايران به ارمغان آورد.

در اين وضعيت جامبولات تديف بسيار ناراحت از کنار تشک رفت و شادي به اردوي ايراني ها آمد و تمام تماشاگران ايراني حاضر در سالن با فرياد تقوي متشکريم ، تقوي متشکريم از فرزند برومند ايران و دلير مازندران تشکر کردند.

پس از پيروزي تقوي که طی پنج مبارزه امتیازی به حریفان نداده و مقتدرانه به قهرمانی جهان دست یافته بود، سالن يکپارچه مملو از شادي ايرانيان حاضر در سالن شد ، امير خادم قهرمان سابق جهان و المپيک و رييس سابق فدراسيون کشتي به همراه پژمان درستکار قهرمان سابق آسيا و نفرچهارم جهان در سالن مسابقات حضورداشتند و در شادي ايراني ها به دليل کسب مدال طلاي تقوي شريک شذند.

در ديدارهاي رده بندي اين وزن، يونوميتسو تاتسوهيرو از ژاپن موفق شد سوشيل کومار از هندوستان را شکست دهد و به مدال برنز برسد و لئونيد اسپريدينوف از قزاقستان نيز توانست بر محمد ايلخان از ترکيه برتري يابد و ديگر مدال برنز را از آن خود کند.

رده‌بندی نهايي روز نخست اين رقابت‌ها به شرح زير است:

وزن 55 كيلو: 1- يانگ كيونگ ايل (كره‌شمالي)، 2- آكگول سزار (تركيه)، 3- رضوان گاژيف (بلاروس)، 3- ويكتور لبدوف (روسيه)، 5- كراسيمير كراستانوف (انگليس)، 5- ناميك سوديموف (آذربايجان)، 7- مايكلا عيوضيان (اوكراين)، 8- مهران جابوريان (ارمنستان)، 9- كيم هيو ساب (ساب)، 10- حسن رحيمي (ايران)

وزن 66 كيلو: 1- مهدي تقوي (ايران)، 2- رسول ژوكائف (روسيه)، 3- تاتسيهيرو يونيميتسو (ژاپن)، 3- لئونيد اسپردينوف (قزاقستان)، 5- سوشيل كومار (هندوستان)، 5- محمد ايلخان (تركيه)،‌ 7- جبرئيل حسن‌اف (آذربايجان)، 8- آندري استادنيك (اوكراين)، 9- سونگ چونگ يانگ (كره شمالي)، 10- پوريياو اونوربات (مغولستان)

وزن 96 كيلو : 1- حاجي‌مراد گاتسالوف (روسيه)، 2- ختاگ گازيموف (آذربايجان)، 3- سرهات بالچي (تركيه)، 3- گئورگي گوگچليدزه (گرجستان)، 5- روسلان شيخ‌اف (بلاروس)، 5- سعيد ابراهيمي (ايران)، 7- الدريك واگنر (آلمان)، 8- مصطفي صالح امارا (مصر)، 9- جك وارنر (امريكا)‌ و 10- ادگار ينوكيان (ارمنستان)



اما در روز دوم بزرگ‏ترین رویداد کشتی جهان در سال 2009، سيدمراد محمدي در 60 كيلوگرم امید طلایی کشتی آزاد ایران پس از آن كه در دور نخست و در 2 تايم حريف مولداوي خود را با شكست بدرقه كرد، در مقابل بسيك كودوخف روس و دارنده مدال برنز المپيك پكن در وزن 55 كه به يك وزن بالاتر صعود كرده است، تن به شكستي دور از انتظار داد تا مشخص شود كه مراد به صورت نيم‌بند خود را مهياي حضور در جهاني دانمارك كرده است.

البته شانس با محمدي يار بود كه حريف روس به فينال راه يافت تا او در گروه بازنده ها، بخت خود را براي مدال برنز بيازمايد. با این حال او نتوانست باز هم موفق شود و دست آخر در دو وقت متوالي با نتايج يک بر صفر و 2 بر صفر مغلوب اسيلي فدروشين نايب قهرمان اوکرايني بازيهاي المپيک 2008 پکن شد و با از دست دادن مدال برنز جهان، به مقام پنجمي رضايت داد.

به دنبال شكست محمدی كه شوكي بزرگ براي كشتي آزاد ايران بود، جمال ميرزايي کشتی‏گیر آزادکار وزن 84 کیلوگرم نيز که در فاصله‏ای اندک به اعزام تیم ملی به دانمارک، دوبنده تیم ملی را از آن خود ساخته بود، در ديداري پر انتقاد و تحليل رفته به حريف كوبايي باخت تا با توجه به شكست اين حريف در دور بعد از گردونه رقابت ها حذف شود و تمام امیدها در پایان شب سه‏شنبه به فردین معصومی باشد که فینالیست شده بود.

فردين معصومي، كاپيتان تيم ملي كشتي آزاد در سنگين‌وزن با برد كار خود را آغاز كرد. حريف او در دور اول كسي نبود جز الكسي مودبادزه گرجستاني و بلندقامت كه در مقابل اشتهاي بسيار كشتي‌گير ايرانی براي پيروزي تن به شكست داد تا فردين با اين برد، تازه روي دور بيفتد. او در دور دوم نيز در 2 تايم رجب كارا از تركيه را شكست داد و سپس با پيروزي بر كشتي‌گيران كانادا و آمريكا راهي فينال شد تا بر سر كسب طلا‌ با بلا‌ل ما خوف روس مبارزه كند.



معصومي نیز که همچون محمدی و با توجه به انگیزه فراونش به عنوان یکی از مهره‏های کلیدی و امیدهای اصلی کسب نشان زرین جهان تلقی می‏شد، در ديدار فينال با نتايج 2 - صفر و 6 - صفر مغلوب بلال ماخوف روس که به مراتب جوان‏تر و کم‏تجربه‏تر از معصومی بود شد و به مدال نقره دست يافت.

رده بندي سه وزن دوم کشتي آزاد قهرماني جهان به شرح زير است:

60 کيلوگرم: 1- بسيک کودوخوف(روسيه) 2- سليم خان حسين اف(آذربايجان) 3- واسيل فدروشين(اوکراين) و دلشاد منصوراف(آذربايجان) 5- مراد محمدي(ايران) و شوگو مائدا(ژاپن) 7- آرتور آراکليان(ارمنستان) 8- آنتونيو پرز(کوبا) 9- بازار بازارگورويف(قرقيزستان) 10- آناتولي گويدا (بلغارستان)

84 کيلوگرم: 1- زائوربک سوخيف(ازبکستان) 2- جيک هربرت(آمريکا) 3- ابراگيم آلداتوف(اوکراين) و شريف شريف اف(آذربايجان) 5- يوسف عبدالسلام اف(تاجيکستان) و عبدالسلام قادس اف(روسيه) 7- گوخان ياواشر(ترکيه) 8- رينري سالاس(کوبا) 9- اسپينال(پورتوريکو) 10- ايستيوان ورب(مجارستان)

120 کيلوگرم: 1- بلال ماخوف(روسيه) 2- فردين معصومي(ايران) 3- ترول دلاگنف(آمريکا) و يوانيس آرزومانيديس(يونان)5 - ديزني رودريگز(کوبا) و الکس مودبادزه(گرجستان) 7- بارتنيکي(لهستان) 8- علي عيسي يف(آذربايجان) 9- آريان بولار(کانادا) 10- الکسي شيماروف(بلاروس)

در آخرين روز از مسابقات کشتي آزاد قهرماني جهان هم این صادق گودرزي ملي پوش وزن 74 کيلوگرم ايران بود که در دیدار رده‌بندي موفق شد مراد گايداروف نفر سوم المپيک از بلاروس را شکست دهد و در رده سوم جهان قرار گيرد.

گودرزی که شروع بدی نداشت، در ادامه نتوانست به شکل مستمر عملکرد مطلوبی از خود بروز دهد. شكست صادق گودرزي برابر دنيس چارگوش روس، او را روانه گروه شانس مجدد كرد كه در بدترين حالت ممكن، وي به مقام پنجم می‏رسيد و شش امتياز ديگر براي ايران كسب می‏کرد که در واقع به منزله قطعی شدن سومی ایران در رقابت با ترک‏ها بود اما گودرزی در دیدار رده‏بندی باانگیزه‏تر نشان داد.

در این رویارویی، گودرزي با زيرگيري‌هاي بدون نقص خود، تايم اول را يک بر صفر و تايم دوم را سه بر صفر به سود خود پايان داد تا با کسب نشان برنز به کار خود پایان داده باشد. در اين وزن دنيس چارگوش از روسيه با شکست شمس الوارايف از آذربايجان به مدال طلا رسيد و ديگر مدال برنز (مشترك)، نصيب کومار از هند شد.

رده بندي آخرین وزن کشتي آزاد قهرماني جهان به شرح زير است:

74 کيلوگرم: 1- دنيس چارگوش (روسيه) 2- شمس الوارا شمس الوارايف(آذربايجان) 3- صادق گودرزي(ايران) و رامش کومار(هند) 5- الکساندر بورکا(مولداوي) و مراد گايداروف(بلاروس) 7- تاسکوديس(يونان) 8- کريل ترزيف(بلغارستان) 9- شنگ فنگ (چين) 10- چو بيونگ کوان(کره جنوبي)

در پايان مسابقات کشتي آزاد قهرماني جهان، تيم ملي ايران با مدال طلاي مهدي تقوي در 66 کيلوگرم، نقره فردين معصومي در 120 کيلوگرم و برنز صادق گودرزي در 74 کيلوگرم و در نهايت کسب 40 امتياز، پس از روسيه و آذربايجان بر سکوی سومی جهان ايستاد.

روسيه در حالي با 63 امتياز قهرمان شد که چهار مدال طلا، يک نقره و يک برنز به دست آورد و آذربایجان نیز با فاصله‏ای قابل توجه و با 48 امتیاز نایب‏قهرمانی را از آن خود ساخت. در اين تيم ناميك سوديموف (پنجم)، حسين‌خان سليم‌اف (دوم)، جبرئيل حسن‌اف (هفتم)، شمس‌الوار شمس‌الوارايف (دوم)، شريف شريف‌اف (سوم)، ختاگ گازيموف (دوم) و علي عيسي‌يف (هشتم) براي آذربايجان امتياز گرفتند.

رده‌بندي تيم‌هاي برتر مسابقات جهاني به شرح زير است:

1- روسيه 63 امتياز 

2- آذربايجان 48 امتياز
3- ايران 40 امتياز
4- تركيه 27 امتياز
5- اوكراين 23 امتياز
6- بلاروس 21 امتياز
7- آمريكا 19 امتياز
8- ازبكستان 18 امتياز
9- گرجستان 14 امتياز
9- هندوستان 14 امتياز
9- ژاپن 14 امتياز
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟