چه شد که از دفن سیب زمینی به ریختن پرتقال به دریا رسیدیم؟!

طی روزهای گذشته، اخباری از رهاسازی انبوهی از پرتقال در رودخانه های منتهی به دریای خزر در رسانه ها منتشر شد که هرچند عجیب به نظر می‌رسید، روایتی از چرایی آن در دست نبود. آنقدر که برخی گمان می‌کردند، علت این اتفاق، اعتراض باغداران شمال کشورمان به فروش نرفتن محصولاتشان باشد، غافل از آنکه این وضعیت نتیجه یک دستور است!
کد خبر: ۶۶۱۴۶۵
|
۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۰ 30 January 2017
|
23336 بازدید
|
رسیدن از دفن یک میلیون و هفتصد هزار کیلو سیب زمینی در اواسط پاییز سال گذشته به ریختن پرتقال های یخ زده به رودخانه و دریا، یک سال و چند ماه زمان لازم بود؛ شیوه‌هایی عجیب برای امحای محصولات کشاورزی خریداری شده از کشاورزان و باغداران که هرچقدر حاشیه ساز هم شوند، قرار نیست برچیده شده و پایان یابند.
 
به گزارش «تابناک»، طی روزهای گذشته، اخباری از رهاسازی انبوهی از پرتقال در رودخانه های منتهی به دریای خزر در رسانه ها منتشر شد که هرچند عجیب به نظر می‌رسید، روایتی از چرایی آن در دست نبود. آنقدر که برخی گمان می‌کردند علت این اتفاق، اعتراض باغداران شمال کشورمان به فروش نرفتن محصولاتشان باشد.

گمانه‌ای که شاید از سرازیر کردن شیر توسط دامداران معترض به خیابان ها و معابر، یا ریختن گوجه به جاده های عبوری توسط برخی صیفی کاران در گذشته نشأت می‌گرفت و این باور را به وجود می‌آورد که دسترنج هیچ کشاورز، باغدار یا دامداری این گونه هدر نخواهد شد، الا زمانی که مالکان این محصولات، قصد نشان دادن اوج ناراحتی و نارضایتی شان از وضعیت بازار را داشته باشند.

اعتراضی که گهگاه به دلیل عدم توازن بازار، یا سیاست‌های وارداتی یا امثال آنها بروز می‌کند و حکایت از نادیده گرفتن بخشی از مشکلاتی دارد که گریبانگیر تولید کنندگان خرد در کشورمان شده است. رنج هایی که گاه حتی فرصت نمایش عمومی نیز پیدا نمی‌کنند؛ زمانی که محصولات این قشرهای زحمتکش از دست می‌رود و مجالی برای گردآوری و نشان دادن اعتراض با رهاسازی شان نیز وجود ندارد.

اما این بار ظاهرا ماجرا چیز دیگری است و رهاسازی انبوه پرتقال هایی که بخش هایی از سواحل خزر را نارنجی کرده و به دست فساد طبیعی سپرده شده‌اند، دلیلی غیر از ضرر و زیان و اعتراض کشاورزان دارد. دلیلی که برخی دوست ندارند افشا شود، شاید از این روی که قانع کننده نیست یا ممکن است برملاکننده کاستی های بزرگ تری باشد.
 

حکایتی که هرچند محمدرضا شعبانی، رئیس اتحادیه باغداران استان مازندران، اعتراضی می‌خواندش، این گونه نیست. او می‌گوید: «باغداران برای اعتراض به عملکرد دولت، محصول پرتقال‌ خود را در جاده‌ها و رودخانه‌ها ریختند و جریان آب این پرتقال‌ها را به کنار دریا آورده است. کشاورزان به دنبال این هستند که توجه رسانه‌ها و مسئولان به آنان جلب شود و به این دلیل چنین اقداماتی انجام می‌دهند.»

شعبانی در ادامه درباره آسیب های زیست محیطی این اقدامات می‌گوید: «کشاورزان نمی‌دانند باید محصولات سرمازده و خسارت‌دیده را کجا بریزند و چگونه آنها را امحا کنند. مسئولان جایی را برای این منظور مشخص نکرده‌اند و کشاورزان نیز ناچار به انجام چنین کارهایی شده‌اند. برای جلوگیری از آسیب دیدن محیط‌زیست، سازمان جهاد کشاورزی، استانداری و محیط‌زیست استان باید نقاطی را برای امحای محصولات سرمازده برای باغداران مشخص می‌کردند.»

این در حالی است مسئولان نظر متفاوتی در این باره دارند. از جمله دلاور حیدرپور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران که از خرید پرتقال باغداران و ارائه کمک بلاعوض به باغداران آسیب دیده سخن می‌گوید و تأکید دارد «۱۳۰ هزار تن پرتقال یخ زده جمع آوری و از چرخه مصرف خارج شده است.»

او می‌گوید: «در مجموع حدود ۳۷ هزار تن پرتقال از باغداران مازنی در قالب خرید تضمینی خریداری شده است و بر اساس مصوبه دولت، ۳۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای کمک به تولیدکنندگان آسیب دیده پرتقال در استان مازندران اختصاص داده شد. همچنین با تصویب مقامات استانی، ۱۳۰ هزار تن پرتقال یخ زده جمع آوری و از چرخه مصرف خارج شده است.»

البته وی توضیح نمی‌دهد که پرتقال های آسیب دیده چه سرنوشتی یافته‌اند اما ایسنا به نقل از یک مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی می‌نویسد: «این پرتقال‌ها را دولت -با توجه به سرمای اخیر و یخ زدگی آنها-، در حمایت از تولیدکنندگان خریداری کرده و به دلیل اینکه هیچ گونه مصرفی نداشت، آن را به رودخانه ریختند. متولی خرید، سازمان تعاونی روستایی به نمایندگی از وزارت جهاد کشاورزی بوده و میزان دقیق این خرید و چگونگی آن در اختیار این سازمان است.»

بدین ترتیب مشخص می‌شود که با ماجرایی شبیه دفن سیب زمینی های خریداری شده از کشاورزان مواجهیم، با این تفاوت که آن بار سیب زمینی های قابل مصرف بی توجه به مسائل اخلاقی و انسانی، دفن شدند و این بار پرتقال های یخ زده بی رعایت مسائل زیست محیطی و مسائل دیگر، روانه رودخانه و دریا شدند؛ شیوه‌های عجیبی برای امحا که ثابت می‌کند تا چه اندازه در کشاورزی بی برنامه هستیم و به چه میزان از اصول اولیه ناآگاه؛ اصولی که اگر سر سوزنی مورد توجه قرار می‌گرفتند، شاید شاهد ریختن انبوهی از زباله در رودخانه و دریا، آن هم با دستور مسئولان نمی‌بودیم، بماند که ممکن است پرتقال های یخ زده ی خریداری شده، در جایی مثل صنعت دامداری به کار می‌آمدند!


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۲۶
ارشد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۱
بااین مدیران بی لیاقت شاهدخیلی کارهای زشت خواهیم بود بهتره مدیراز کشورهای پیسرفته واردکنیم نتیجه امتیازدادن به ایثارگر و فرزندشهید به بارامدن افراد ومدیران نالایق میشه بهتره افراد نسبت به تخصص ولیاقتسون به سمتی برسن تا کشورپیشرفت کنه نه باندبازی وپارتی بازی
میلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۱
خدامیدونسته این ذخیره سازیاهم مثه سالهای قبل دردی ازملت دوانمیکنه!میوه های تعاونی دم عیدمعمولاهرپرتقالش یک کیلویه که نمونه کوچیکش ابدارترومهمانپذیرتره!!!
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۱
بی تدبیری مسولان. تاکی می خواید کم نیارید و ادعا کنید همه چیز درست پیش میره. تا کی؟
كوشيار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۱
خدايا ما رو نجات بده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۱
پیشرفت کردیم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
با تمام احترامي که به شمالي ها قائل هستم يک سوال دارم
چه فرقي بين پرتقال و سيب هست؟
چه فرقي بين سرمازدگي شکوفه و ميوه هست؟
تفاوت کشاورزي که سيب يا انگورش آسيب ميبيند با پرتقال هاي شمال چيست؟
که ميوه فاسد خريد تضميني مي شود؟
آيا اين عدالت است ؟ چرا فقط پرتقال فاسد خريد تضميني مي شود؟
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
صنعت دامی؟مگه میخوایم گاووگوسفندها دچار بیماری بشن؟همون دفن گزینه بهتری هست.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
زير خاك ميكردن تا به مرور زمان كوتاهى تبديل به كود Compost درجه يك شود!
رضا زندیگان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
هیچگاه فراموش نمیکنم...... سالها پیش تقریبا" اواسط دهه شصت وقتی که بچه بودیم از تلویزیون نشون میداد قحطی و گرسنگی در اثر خشکسالی شدید گریبانگیر مردم اتیوپی شده، ولی همزمان گندمهای تولیدی کشاورزان آمریکائی توسط دولت از کشاورزان خریداری و به دریا ریخته میشد!!.. اون موقع همه میگفتن: چرا آمریکا بجای اهدای این گندمها به مردم گرسنه اتیوپی گندمها رو به دریا میرزه؟ آیا دولتمردان آمریکائی عمدا" میخوان اینها در فقر گرسنگی بمونن!!.. کارشناسان هم هیچگاه حرفی از دلایل واقعی این موضوع، یعنی تنظیم بازار بمنظور حمایت از کشاورزان آمریکا رو به زبون نمیاوردن!!!..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
پرتقال یخ زده رو میخواین بدین به گاو ؟؟؟ حاضره بمیره ولی نخوره پرتقال تلخ رو .. با اینکه مزه پرتقال شمال رو بیشتر دوس دارم ولی کشت تو شمال باید عوض شه . دولت هم باید جلوی واردات رو بگیره . درسته واردات به نفع مصرف کننده و برخی هاست ولی فکر کنن به این همه بیکاری . اقتصاد قائمشهر امسال خیلی ضعیف شده بخشی از مردم امسال قدرت خرید هیچ چیزی رو ندارن متاسفانه . کارخانه نساجی هم با اون همه عظمت چند سالیه که ساختموناش داره تخریب میشه و زمین هاش پلاک بندی میشن و به فروش میرسند .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟