ردپای پزشکان در گرایش مردم به داروی قاچاق

مدیرکل دفتر بازرسی سازمان غذا و دارو، گفت: یکی از مهمترین دلایل گرایش مردم به داروی قاچاق، متوجه پزشکان است.
کد خبر: ۶۶۱۵۵۳
|
۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۳ 30 January 2017
|
3180 بازدید
|
۱
مدیرکل دفتر بازرسی سازمان غذا و دارو، گفت: یکی از مهمترین دلایل گرایش مردم به داروی قاچاق، متوجه پزشکان است.

به گزارش مهر، دکتر شهریار اسلامی تبار، مهمترین علل گرایش مردم به داروهای قاچاق عدم توجیه آنها به لحاظ فرهنگی برشمرد و گفت: علاوه بر مردم پزشکان نیز باید در این خصوص توجیه شوند.

وی ادامه داد: وقتی مصرف کننده داروی مورد نظر را پیدا نمی کند یا می پندارد که قیمت داروهای قاچاق نسبت به نمونه اصل پایین تر است  اینها به دلیل عدم آگاهی کافی است همچنین از دیگر تصورات غلطی که مردم را به سمت داروهای قاچاق می کشاند گمان اثرگذاری بیشتر داروهای خارجی نسبت به نمونه های داخلی است، به خوبی می توان مشاهده کرد که دلایل بسیاری از  گرایشات مردم به داروی قاچاق عدم اطلاعات دقیق و مبین برای مردم است.

اسلامی تبار تصریح کرد: اگر ما ۱۴۹۰ را به خوبی به مردم معرفی کنیم و شهروندان مطلع شوند در کمترین زمان تمامی مکان هایی که داروی مورد درخواست آنها را دارند، اطلاع می دهند، حداقل آنهایی که به تصور نبودن فلان دارو راهی مراکز غیر مجاز تهیه دارو می شوند کاهش می یابد.

مدیر کل دفتر بازرسی سازمان غذا و دارو، ادامه داد: برای اینکه معنای کیفیت دارو را به انواع و انحنای مختلف و با روش های ساده برای آن دسته از افراد  که از معنای کیفیت آگاه نیستند تشریح کنیم و آنان را متقاعد نماییم که  اگر دارویی کیفیت نداشته باشد اصولا در همان بخش تحقیق و توسعه شرکت ها معطلل می ماند و ارگان های نظارتی اجازه تولید به آنها ها نمی دهند چه برسد به اینکه وارد سطح عرضه شوند.

اسلامی تبار با بیان اینکه در مورد  تصور اشتباه خرید دارو قاچاق با قیمت کمتر هم اولا مردم باید بپذیرند وقتی دارویی  به آسانی یافت  نمی شود و اجبار تهیه آن از  بازارهای ممنوعه وجود دارد  امکان اینکه  حتی گرانتر از قیمت معمول بابت آن هزینه پرداخت شود وجود دارد، گفت: اگر بحث سلامت  برای ان دارو وجود داشته باشد که جز این هم نیست به داروی قاچاق  به هیچوجه نمی توان اعتمادی  کرد.

وی افزود: شرایط نگهداری، حمل و و بسیاری موارد دیگر که در سالم ماندن دارو تاثیر گذار است همه و همه می توانند در صورت عدم رعایت کمترین دقت  ماهیت دارو را از بین برده و آن را به تهدید سلامتی تبدیل نماید.

اسلامی تبار تاکید کرد: یکی از مهمترین دلایل گرایش مردم به داروی قاچاق که متوجه پزشکان نیز هست، تجویز و توصیه پزشک به تهیه داروی خارجی به رغم وجود مشابه داخلی و دیگری توصیه پزشک به بیمار در خصوص تهیه برخی داروهایی است که جزء داروهای رسمی کشور نیست.

وی گفت: در این دو مورد مطروحه به نظر می رسد علاوه بر روش های نرم افزاری  باید از  سخت افزاری نیز سود برد و  بدین وسیله پزشکان را مجاب کرد داروی خارج از فهرست ننویسند، البته  طرح ممنوعیت تجویز داروی خارج از فهرست به مجلس شورای اسلامی نیز ارائه شده است و قرار است تدابیر قانونی برای جلوگیری از تجویز داروهای تک نسخه ای پزشکان اندیشیده شود.

اسلامی تبار در پایان خاطرنشان کرد: غیر از این نیست که بیمار عموما چشم به دهان پزشک معالج خود است لذا وقتی پزشک بی هیچ  مستند علمی در کیفیت داروی ایرانی تشکیک می کند بیمار هم ناگزیر اطاعت می کند شاید بهتر باشد در همان ابتدا  فرهنگ اعتماد به دارو های ایرانی را از پزشکان آغاز کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۱
بعضی از داروهای خارجی واقعا اثربخشی بیشتری دارند و پزشکان فقط در صورتی که بیمار توانایی مالی داشته باشند پیشنهاد میکنند.
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟