بیش از یک میلیون و صدهزار تن از مردم بریتانیا با امضای طوماری اعتراضی و آنلاین، خواستار لغو سفر رسمی دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، به بریتانیا شدند.
به نوشته پرس تی وی و بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، روز دوشنبه و در راستای ابراز خشم مردم بریتانیا در مورد دستور ترامپ مبنی بر ممانعت از سفر اتباع هفت کشور اسلامی به ایالاتمتحده، تعداد امضاهای طومار لغو سفر آتی رئیسجمهور امریکا به بریتانیا، از یک میلیون گذشت و این عدد به سرعت در حال افزایش است.
در این طومار که در وبسایت پارلمان بریتانیا منتشر شده، آمده است: «زنستیزی و ابتذال دونالد ترامپ که کاملاً مستند است، صلاحیت وی را برای دیدار با علیاحضرت ملکه یا شاهزادۀ ولز، سلب میکند.»
این طومار میافزاید «باید به دونالد ترامپ به دلیل مقامش به عنوان رئیسجمهور امریکا اجازۀ ورود به بریتانیا را داد» اما دعوت از وی نباید شامل دیدار با ملکۀ بریتانیا باشد چرا این دیدار «مایۀ شرمساری علیاحضرت ملکه میشود».
طومار درخواست لغو سفر رسمی رئیسجمهور امریکا به بریتانیا برای دیدار با ملکۀ این کشور از مرز یک میلیون امضا گذشته است و هر لحظه بر تعداد امضاکنندگان افزوده میشود.
بریتانیاییها امضای این طومار را مدتها پیش از آن آغاز کردند که ترزا مِی، نخستوزیر بریتانیا، در سفر روز جمعۀ خود به امریکا اعلام کرد سفر ترامپ به بریتانیا رسمی است و شامل دیدار با ملکه الیزابت دوم میشود.
درحالی که از حدود 2 ماه پیش که این طومار اینترنتی ثبت شد، تنها 372 نفر آن را امضا کرده بودند، طی روزهای گذشته امضاها با سرعت بسیاری زیادی افزایش یافت.
افزایش امضاکنندگان این طومار با دستور ترامپ برای ممانعت 90 روزه از ورود اتباع کشورهای ایران، عراق، سوریه، یمن، لیبی، سودان و سومالی به خاک ایالاتمتحده و جلوگیری از ورود پناهجویان به مدت 120 روز به امریکا، همزمان شده است.
بر اساس قانون بریتانیا وقتی تعداد امضاهای یک طومار از مرز 100 هزار میگذرد، قانونگذاران موظف هستند موضوع آن را در پارلمان به بحث بگذارند.
هر شخصی که در بریتانیا دارای کد پستی است میتواند طومارهای اعتراضی را امضا کند، البته هنگام امضا از آنها سؤال میشود که آیا شهروند بریتانیا هستند یا ساکن این کشور.
پیشتر تعدادی از نمایندگان حزب محافظهکارِ حاکم در بریتانیا و احزاب مخالف، دستور ترامپ علیه مسلمانان را محکوم کرده بودند.
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، یکشنبه گفت تا زمانی که سیاست «ممنوعیت ورود مسلمانان» به خاک امریکا وجود داشته باشد، باید سفر رئیسجمهور امریکا، به لندن ممنوع باشد.
سال گذشته هنگامی که ترامپ به عنوان نامزد انتخابات ریاستجمهوری گفت در صورت پیروزی، ورود مسلمانان را به امریکا به شدت محدود خواهد کرد، 600 هزار بریتانیایی طوماری برای منع ورود وی به این کشور امضا کردند که در پارلمان بریتانیا نیز به بحث گذاشته شد.