وزیر خارجه ایران با بیان اینکه ماجراجویی آمریکا میتواند موجب بی ثباتی در منطقه شود، تصریح کرد که بحرانهای سوریه، یمن، عراق و بحرین راهحل نظامی ندارند.
به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان طی سخنانی در چهل و سومین نشست کنفرانس امنیتی مونیخ اظهار داشت: انتشار تفکر تروریستی و تفکری که مبتنی بر خشونت و تکفیر است و آن را به نام اسلام گذاشتن از نظر ما صحیح نیست. با این ظن که عدهای میخواهند از اسلام میانه رو حمایت کنند و ایران را به عنوان تندرو قلمداد میکنند از نظر ما این میتواند موجب بیثباتی منطقه بشود.
وزیر خارجه ادامه داد: خشونت مستمر و بربریتی که در منطقه مشاهده میشود و ماجراجویی ایالات متحده آمریکا میتواند موجب بی ثباتی منطقه شود. برخی کشورها هستند که از گروههای تروریستی حمایت میکنند آنها از سویی خشم خودشان را در منطقه دامن میزنند و از طرف دیگر این کشورها به دنبال منافع خودشان و توازن به نفع خودشان حرکت میکنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: این موجب میشود مشکلات در منطقه به وجود بیاید. راهحلهایی در منطقه است که صریح است.
ظریف همچنین عنوان کرد که سقوط صدام و روی کار آمدن یک حکومت متعدل باعث نگرانی در برخی کشورها - کشورهایی که به دنبال توازن خودشان بودهاند- شده است.
وی گفت: در طول 2 دهه گذشته این کشورها تلاش کردند نگرانی خود را در منطقه بروز و ظهور عملی دهند و باعث شده به دنبال تسلیحات حرکت کنند. این کشورها از صدام حمایت تسلیحاتی میکردند. این کشورهای همجوار به دنبال این مسئله حرکت میکردند و این باعث یک کابوس در منطقه شد. باید این روشها را کنار بگذاریم و به دنبال روشهای جدید باشیم.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: جامعه بینالملل در جنگ ایران و عراق کمک فعالی نکرد و موجب شد این جنگ ادامه یابد و این مسئله موجب شد که مسائل امنیتی منطقه را به خطر بیندازند.
ظریف با بیان اینکه در شرایط کنونی ثبات در منطقه بسیار اهمیت دارد و در حرکت به سوی امنیت، همه کشورها باید مشارکت داشته باشند، اظهار داشت: مسائل منطقهای که الان وجود دارد را میتوان براساس مبانی که طرفها به آن پایبند هستند، گفتوگوها را آغاز کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: اعتماد سازی، ایجاد امنیت و مبارزه با تروریسم، افراطیگری و خشونت وظیفه همه ماست. همکاریهای مشترک در مسائلی چون محیط زیست، سرمایهگذاریهای مشترک و همچنین گردشگری ضرورت دارد. چنین کنفرانسی در این زمینه میتواند به همکاریهای مثبتی در منطقه منجر شود.
وی با بیان اینکه آقای روحانی در این زمینه گامهایی را برداشته و در سفر به کویت و عمان بر این مسئله تأکید داشته است، گفت: از نظر ما جنگ در عراق، سوریه و بحرین راهحل نظامی ندارد. همه این نزاعها راهحل سیاسی دارد و باید به سمت راهحل سیاسی حرکت کرد و نباید هیچ جریان اصلی را در این کشورها که در آنها نزاع به وجود آمده به حاشیه راند.
وزیر خارجه عنوان کرد: این بحرانهایی که در آنها گرفتار شدهایم راهحل نظامی ندارد و گزینه نظامی باید کنار گذاشته شود و باید به دنبال راهحلهای دیگری باشیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: قبل از اینکه راهحل را آغاز کنیم باید مشکل را شناسایی کنیم.
وی با بیان اینکه موفقیت تاریخی برای دیپلماسی باید راهگشا باشد، اظهار داشت: مسئله هستهای ایران و گفتوگوهای مربوط به آن یک موفقیت سیاسی برای همه طرفها بود. برای اینکه این مسئله به نتیجه میرسید اول مشکل شناسایی شد و بعد از آن راهحلهایی که مورد توافق همه طرفها بود گام نهادیم.
ظریف گفت: در این گفتوگوهایی که در منطقه به آن نیاز داریم همه باید یکدیگر را درک کنند و بعد از شناسایی مشکل، راهحلها را ارائه دهند. ما مینوانیم در این زمینه گامهایی را برداریم و فکر میکنم رهبران جهان این توانایی را دارند.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی با بیان اینکه تحریمهای اعمال شده علیه ایران برای اعمال فشار ناموفق بوده و اظهار داشت: در طی رژیم تحریمها، تعداد سانتریفیوژهای ما چند برابر شد.
وزیر خارجه در ادامه در پاسخ به سؤالی با بیان اینکه ما معتقدیم که تسلیحات هستهای امنیت ما و امنیت هیچ کس دیگر را تقویت نمیکند، تصریح کرد: ما به دنبال تولید سلاح هستهای نیستیم. تمام.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی درباره پاسخش به تهدیدات ترامپ عنوان کرد: من قبلا در این زمینه توییت کردم، چرا که توئیت این روزها مد است.
وی همچنین گفت: ایران به خوبی پاسخ احترام را میدهد و پاسخ خوبی به تهدیدات نمیدهد.