29 بهمنماه بود که بارش برف سنگین و بیسابقه در مشهد، این شهر را سفیدپوش کرد. بارش سنگین برف علاوه بر ایجاد مشکلات فراوان تردد به مشهد الرضا را با سختی های بسیاری مواجه ساخت تاجایی که مشکلات فراوانی گریبانگر زائران و مجاوران شد و البته فرودگاه شهید هاشمی نژاد هم از این موضوع بیبهره نبود؛ هرچند که فرودگاه بینالمللی شهید هاشمی نژاد مشهد دومین فرودگاه پرتردد کشور پس از فرودگاه مهرآباد تهران است و معمولا بهطور میانگین عادی روزانه 180 پرواز از و به مقصد این فرودگاه انجام میشود.
به گزارش «تابناک»، یکی از مهمترین مشکلاتی که در جریان بارش برف سنگین در فرودگاه مشهد علاوه بر سرگردانی مردم و تاخیر در پروازها ایجاد شد، انتقال چند باره مسافران به داخل برخی هواپیماها و حبس چند ساعته آنها داخل پرواز بود که البته این مساله از سوی نهادهای قضایی بعدا مورد پیگرد قرار گرفت.
حبس طولانی مدت مسافران داخل هواپیما از موضوعاتی بود که در روزهای برفی مشهد خبرساز شد. این مساله باعث ناراحتی، دلخوری و حتی درگیری برخی مسافران با خدمه و کادر پروازی شد. مساله ای که تاکنون چرایی آن مشخص نشده و گویا با احضار و پرسش از خلبان و مسئولان امر دلایل آن بیشتر مشخص خواهد شد.
به دنبال وقوع اتفاقاتی که در نهایت منجر به تاخیر بیش از 12 ساعته پرواز 1034 مشهد - تهران شد، بازپرس ویژه فرودگاه مشهد با حضور شبانه در فرودگاه به تحقیق و بررسی پیرامون حوادث مذکور پرداخت. در پی اعتراض های مسافران و اعلام شکایت آنان مبنی بر نگهداری و توقیف غیرقانونی حدود 500 مسافر در هواپیما، پرونده ای در این باره تشکیل شد.
با توجه به اهمیت موضوع و بروز مشکلات حادی برای مسافران این پرواز و به دستور قاضی غلامعلی صادقی (دادستان مرکز خراسان رضوی) تحقیقات گسترده ای برای جلوگیری از تضییع حقوق شهروندان توسط بازپرس محمد حسن اصولی صفار آغاز شد و خلبان پرواز 1034 به همراه برخی مدیران و مسئولان مرتبط با این حوادث به شعبه 410 مجتمع قضایی شهید بهشتی مشهد احضار شدند.
پس از احضار خلبان پرواز مذکور به دادسرا، او در شعبه یادشده مورد بازجویی های فنی و تخصصی قرار گرفت. در این جلسه بازپرسی که حدود 4 ساعت به طول انجامید، خلبان مذکور به دفاع از خود پرداخت و در پاسخ به اتهام توقیف غیرقانونی چندین ساعته مسافران در هواپیما گفت که «این اتهام را قبول ندارم چرا که مسافران آزاد بودند و هر زمان که اراده می کردند، از هواپیما خارج می شدند و هیچ گونه مشکلی نیز برای خروج آنان وجود نداشت.»
در عین حال بازپرس پرونده با توجه به اسناد و مدارک موجود و همچنین مشاهدات عینی به هنگام حضور در فرودگاه بین المللی مشهد، دستور بازداشت خلبان را صادر کرده و بدین ترتیب خلبان پرواز 1034 مشهد - تهران با صدور قرار قانونی روانه زندان شد.
در همین حال معاون دادستان مشهد با تایید خبر بازداشت خلبان هواپیما گفته بود که «با توجه به اسناد و مدارک قانونی و بازبینی برخی تصاویر دوربین ها و همچنین حضور مقام قضایی در محل حادثه و مشاهدات عینی بازپرس ویژه فرودگاه، خلبان این پرواز بازداشت شده است.»
«قاضی سید جواد حسینی» یادآور شده بود که: «اگرچه این پرونده روند قانونی خود را با دقت و سرعت طی می کند اما دولتمردان و مسئولان امر برای جلوگیری از تضییع حقوق مسافران طبق قوانین کشور باید چاره ای بیندیشند؛ چرا که تاخیر های زیاد و لغو برخی از پرواز ها به یک معضل حاد در فرودگاه ها تبدیل شده است و بسیاری از مردم از این وضعیت گلایه مند هستند.»
البته یک روز پس از بازداشت خلبان پرواز 1034 هواپیمای 747 شرکت ماهان، وی پس از سپردن قرار تامین به دادسرا آزاد شد. هرچند اعلام شد، پرونده وی در حال رسیدگی است تا تمام جوانب این پرونده روشن شود.
پس از این خبر آمد که مدیرعامل این شرکت هواپیمایی (ماهان) نیز احضار شده و توضیحات لازم را به این دادسرا ارایه کرده است. همچنین طبق اعلام مقامات قضایی، مدیرعاملان شرکتهای هواپیمایی آتا و معراج به همراه یکی از خلبانان خود به علت حبس غیرقانونی مردم در هواپیما به دادسرا احضار شدند.
سرپرست ناحیه ۴ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد با اعلام اینکه طبق ماده ۵۸۳ قانون حبس مردم در هواپیما غیرقانونی است، عنوان کرده که «مدیرعامل فرودگاههای استان نیز احضار شده تا توضیحات لازم را در این خصوص ارایه دهد.» امروز هم خبری به نقل از معاون دادستان مشهد در ارتباط با بازداشت مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی آمده بود؛ موضوعی که به نظر می رسد به زودی زوایا و دلایل حبس غیرقانونی مردم در چند پرواز فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد را روشن خواهد کرد.