مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور آخرین وضعیت جوی کشور را در سه روز آینده تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، احد وظیفه گفت: بر اساس تحلیل آخرین اطلاعات هواشناسی امروز (یکشنبه ۶فروردین) با حرکت و ادامه فعالیت سامانه بارشی به سمت شرق به تدریج از میزان بارش و ابرناکی در بخشهای غربی کشور کاسته شده و عمده بارشها در شمال شرق، شرق، جنوب و دامنههای رشته کوه زاگرس به صورت رگبار و رعدوبرق و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف نیز پیشبینی میشود.
وی ادامه داد: در مناطق مرکزی کشور بارش با شدت کمتری و به صورت رگبارهای موقتی در اواسط روز رخ خواهد داد. همچنین امروز (یکشنبه) استانهای هرمزگان، نیمه جنوبی کرمان با بارش باران همراه خواهد بود که وقوع رعدوبرق و وزش باید شدید و احتمال تگرگ نیز در این مناطق دور از انتظار نخواهد بود.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور اضافه کرد: روز دوشنبه (۷فروردین) نیز در مناطق شرق و جنوب کشور در اواسط روز افزایش ابر و رگبارهای پراکنده پیشبینی میشود که در اواخر این روز نیز از شدت بارشها کاسته خواهد شد.
به گفته وی خلیج فارس نیز امروز و فردا مواج است.
وظیفه در پایان گفت: آسمان تهران نیز روز یکشنبه (۶فروردین) نیمه ابری همراه با وزش باد در برخی نقاط ابری با احتمال بارش با بیشینه و کمینه دمای ۱۲ و ۳ درجه، روز دوشنبه (۷فروردین) آسمان تهران نیمه ابری همراه با وزش باد با بیشینه و کمینه دمای۱۶ و ۴ درجه و روز سه شنبه نیز آسمان تهران مانند روزهای گذشته با بیشینه و کمینه دمای ۱۷ و ۶ درجه پیشبینی میشود.
وزارت نیرو به 4 استان سیل خیز کشور آماده باش داد
ایرنا نوشت: مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: چهار استان فارس، بوشهر و هرمزگان و جنوب استان کرمان، روزهای یکشنبه و دوشنبه (ششم و هفتم فروردین) در معرض بارندگی و سیلاب قرار دارند.
میثم جعفرزاده امروز یکشنبه افزود: استانهای سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان، ایلام و لرستان نیز با توجه به شدت بارندگی کمتر نسبت به چهار استان پیشگفته، در همین ایام در اولویت دوم بروز پدیده سیلاب قرار دارند.
وی گفت: موج بارندگیهایی که از انتهای اسفندماه سال گذشته آغاز و تا چهارم فروردین تداوم داشت، موجب شد تا در حوضههای آبریز کرمان، بوشهر و هرمزگان بارندگیهای خوبی به ثبت برسد، به گونه ای که در حوضه کرمان در سدهای جیرفت، بافت، سیرجان و سد «نسا» سر ریز آب صورت گرفت .
جعفرزاده افزود: بارندگیها سبب شد در سدهای کشور آبگیریهای خوبی روی دهد، به طوری که سد «شمیل و نیان» در هرمزگان نیز از شرایط آبگیری خوبی برخوردار شده و در خوزستان با توجه به بارشی که از اسفند آغاز و تاکنون ادامه داشته، بیش از 80 درصد سیلابها توسط سدهای موجود در منطقه ذخیره شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو خاطرنشان کرد: تلاش می شود با استفاده از پیش بینیهای هواشناسی، حوضه سیلاب از محل سدها به بعد به صورت نرمال مدیریت شود.
سیلاب ناپذیر بودن بافت اکثر شهرهای کشوربه گفته وی، مدیریت سیلاب در خارج از شهرها بر عهده وزارت نیرو است و مدیریت سیلابهای شهری مربوط به مدیران شهری از جمله استانداریها و شهرداریها است و چنانچه بی نظمی و یا اختلال و خسارتی بر اثر بروز سیلاب در شهرها ایجاد شود، ارتباطی به وزارت نیرو ندارد.
جعفرزاده گفت: مسیلها و آبراههای موجود شهری بهخوبی برای سیلاب تعبیه نشدهاند؛ اما آمادگی نیروهای خدمات شهری در این ایام میتواند بسیار موثر باشد.
وی موضوع ورود آب به داخل مناطق مسکونی شهرستان دیر در استان بوشهر در روز 29 اسفند 95 را یادآور شد و گفت: این مساله ناشی از بالا آمدن آب دریا بوده و ارتباطی به وزارت نیرو ندارد، با این وجود چند پایه و فیدر ساحلی شبکه برق (فیدر مجموعه ای از وسایل قطع و وصل با ولتاژ اسمی معین که برای دریافت برق از بالادست سیستم برق رسانی و تحویل آن به پایین دست سیستم تعبیه می شود.) این شهرستان دچار آسیب و قطع برق بخش کوچکی از شهر را بدنبال داشت که در مدت کمتر از یک ساعت رفع شد.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به از مدار خارج شدن دو دستگاه ترانسفورماتور برق در اهواز در ساعت یک بامداد روز گذشته (شنبه، پنجم فروردین) آن را ناشی از دلایل فنی برشمرد و خاطرنشان کرد: این ترانسها نیز بلافاصله مورد عیب یابی قرار گرفتند و در کمتر از نیم ساعت ترمیم شده و به مدار بازگشتند.
وی گفت: اکنون خدمات آب و برق همه شهرهای جنوبی کشور وصل است و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
گفتنی است؛ اواخر اسفندماه گذشته بارش شدید باران همراه با طوفان و طغیان شدید آب دریا در بندر دیر از توابع استان بوشهر خسارت مالی و چند مصدوم در این شهرستان برجا گذاشت.