بر اساس تازهترین گزارش جهانی بحران غذایی، در سال ۲۰۱۶ به رغم تلاشهای بینالمللی، حدود ۱۰۸ میلیون نفر در جهان با ناامنی غذایی شدید دست و پنجه نرم کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس تازهترین گزارش جهانی بحران غذایی که در بروکسل (پایتخت بلژیک) با مشارکت فائو منتشر شد، در سال 2016 به رغم تلاشهای بینالمللی، حدود 108 میلیون نفر در جهان با ناامنی غذایی شدید دست و پنجه نرم کردند. این رقم در مقایسه با آمار 80 میلیون نفری سال 2015 شاهد افزایشی چشمگیر بوده است.
بر اساس گزارش یاد شده، این افزایش شدید ناامنی غذایی عمدتا از مشکلات مردم جهان در تولید و دسترسی به غذا به دلیل مناقشات، افزایش بیسابقه قیمت مواد غذایی در بازارهای محلی کشورهای آسیبدیده و شرایط آبوهوایی غیرمنتظره مانند خشکسالی و بارشهای نامنظم در پی پدیده النینو، ناشی شده است.
بنا بر «گزارش جهانی بحرانهای غذایی 2017» در میان بدترین 10 بحران انسانی، «درگیریهای داخلی» عامل اصلی 9 بحران به شمار میآیند که این امر نشان دهنده پیوند قوی میان صلح و امنیت غذایی است.
همچنین پیشبینی میشود در سال 2017، با توجه به اینکه چهار کشور سودان جنوبی، سومالی، یمن و نیجریه (منطقه شمالشرقی) در خطر قحطی قرار دارند، تقاضا برای کمکهای بشردوستانه و مقاومسازی افزایش یابد.
بر اساس اطلاعیه رسانهای نمایندگی فائو در ایران، 108میلیون نفری که بر اساس این گزارش در سال 2016 از ناامنی غذایی شدید رنج بردهاند، افرادی را که دچار سوءتغذیه حاد – فراتر از وضعیت عادی و نیز کمبود گسترده حداقلِ غذا، حتی با وجود کمکهای خارجی – شدهاند را در بر میگیرد. این وضعیت شامل خانوارهایی میشود که تنها با مصرف بذرها، دامها و داراییهای کشاورزی ضروری برای تولید غذا در آینده، غذای خود را تأمین میکنند.
«گزارش جهانی بحرانهای غذایی 2017» تأکید میکند که بدون اقدام جدی و مداوم ممکن است افراد درگیر با ناامنی غذایی حاد دچار وضعیتی بدتر شده و به تدریج دچار گرسنگی شدید شوند.