«همه پرسی استقلال»؛ طرح جدید بارزانی برای تفرقه افکنی در عراق

به نظر می رسد، سفر دبیرکل سازمان ملل به منطقه اقلیم کردستان نیز بی ارتباط با خواسته های آن ها برای رفراندوم و کسب استقلال نباشد. از سوی دیگر، برافراشتن پرچم اقلیم کردستان بر فراز ساختمان های دولتی در کرکوک نیز می تواند زمینه سازی برای اجرای رفراندوم و ارزیابی واکنش دولت عراق و همسایگانی نظیر ایران، ترکیه و سوریه باشد.
کد خبر: ۶۸۱۶۸۵
|
۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰ 04 April 2017
|
11525 بازدید
|
روز جمعه هفته گذشته، رئیس اقلیم کردستان عراق در دیدار با دبیر کل سازمان ملل اعلام داشت که به زودی این اقلیم همه پرسی استقلال برگزار خواهد کرد.
 
به گزارش «تابناک»، دفتر مطبوعاتی مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، با صدور بیانیه ای درباره دیدار بارزانی با «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد در اربیل اعلام داشت که وی در این دیدار به دبیر کل سازمان ملل گفته که به زودی همه‌پرسی استقلال برگزار خواهند کرد.
 
در جریان دیدار گوتِریش با مسعود بارزانی، ریاست خودمختاری در «اربیل»، طرفین به بررسی مسائلی مانند ارسال کمک های انسانی برای پناهندگانی که در اردوگاه های واقع در اراضی کردستان عراق ساکن هستند، راه های حل و فصل مسائل آن منطقه پس از آزادی از شر «داعش» و همچنین موضوع برگزاری رفراندوم در باره استقلال کردستان عراق پرداختند.
 
سعید ماموزینی سخنگوی حزب دمکراتیک کردستان در کردستان عراق در موصل در مصاحبه با «اسپوتنیک» اعلامیه بارزانی را تفسیر و درباره مقدمات برگزاری رفراندوم طی ماه های آینده اظهارنظر کرد.
 
ماموزینی مدعی شد: 95 درصد کردها خواهان اعلام استقلال در منطقه هستند. ما از اعلامیه مسعود بارزانی، رهبر کردستان عراق درباره برگزاری رفراندوم استقبال می کنیم. کردها از حق دستیابی به استقلال برخوردارند و بی صبرانه منتظر چنین روزی هستند. هنوز تاریخ دقیق برگزاری رفراندوم مشخص نشده است و تهیه مقدمات آن جریان دارد؛ اما رئیس جمهور بارزانی متذکر شد که در آینده نزدیک، رأی گیری انجام خواهد شد».
 
ماموزینی به فقدان ارتباط بین شرکت نیروهای پیشمرگ در عملیات آزادسازی موصل از «داعش» و بررسی استقلال کردها اشاره نمود و افزود: «اعراب، ترکمن ها و دیگر اقوامی که در اراضی کردستان عراق ساکن هستند، از ایده استقلال کردستان عراق حمایت می کنند، زیرا کردستان از حق آنها نیز دفاع می کند. بین کردها و اقوام دیگر شکافی وجود ندارد و آنها از حقوق یکسان با کردها برخوردارند. از تمام حقوق انسانی و فرهنگی آنها حمایت می شود».
 
ماموزینی یادآور شد: برخی کشورها از استقلال کردستان حمایت می کنند و بعضی مخالف این تصمیم هستند. کردها به قدرت خود اطمینان دارند و قاطعانه به سوی استقلال پیش خواهند رفت. کشورهایی آن را به رسمیت خواهند شناخت و کشورهایی به رسمیت نخواهند شناخت. ما خواهان داشتن مناسبات خوب با کشورهای همسایه پس از اعلام استقلال هستیم و سعی می کنیم در صلح و تفاهم با کشورهای همجوار ترکیه، ایران و همسایگان دیگر زندگی کنیم».
 
طارق گردی (Tarık Gerdi ) معاون رئیس فراکسیون حزب دمکراتیک کردستان در پارلمان عراق در صحبت با خبرنگار «اسپوتنیک» اخبار مربوط به تهیه مقدمات برگزاری رفراندوم را تأیید کرد، ولی گفت اطلاعات بیشتری در این خصوص ندارد، زیرا در بغداد است.
 
ولادیمیر وان ویلگنبرگ، کارشناس مسائل کردها هشدار می دهد، رسیدن به استقلال آسان نیست و موضع و واکنش برخی کشورها در آن تأثیر دارد. وی برای نمونه به اظهار نظر شهروندان کرد عراق اشاره می کند که تأکید دارند رسیدن کردها به استقلال بدون همراهی و موافقت آمریکا کار آسانی نخواهد بود.
 
وی همچنین به موانع دیگری بر سر استقلال کردها از جمله واکنش منفی پارلمان عراق به برافراشتن پرچم اقلیم کردستان در کرکوک و نیز واکنش منفی حیدر العبادی به عزم کردها برای جدایی از عراق اشاره کرد.
 
ولادیمیر وان ویلگنبرگ در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک تأکید کرد: درست است کردها خواهان حاکمیت مستقل و جدایی از عراق هستند؛ اما موضع کشورهایی مانند ایران، ترکیه، سوریه و عراق بر آن تأثیر می گذارد.
 
وی هشدار داد: در صورت اصرار کردها به جدایی از عراق و تأسیس کشور مستقل، ممکن است ترکیه با بستن مرزهای خود به روی کردها، اقلیم کردستان را مورد تحریم اقتصادی قرار دهد و بحران اقتصادی کنونی کردها را وخیم تر کند.
 
به نظر می رسد، سفر دبیرکل سازمان ملل به منطقه اقلیم کردستان نیز بی ارتباط با خواسته های آن ها برای رفراندوم و کسب استقلال نباشد.
 
از طرف دیگر، برافراشتن پرچم اقلیم کردستان بر فراز ساختمان های دولتی در کرکوک نیز می تواند زمینه سازی برای اجرای رفراندوم و ارزیابی واکنش دولت عراق و همسایگانی نظیر ایران، ترکیه و سوریه باشد. کردهای عراق که کرکوک را «قدس کردستان» می خوانند، هفته گذشته در اقدامی تقریبا بی سابقه، پرچم اقلیم کردستان را بر فراز ساختمان های اداری و عمومی این شهر برافراشتند. این اقدام نه تنها در عراق، که در برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه نیز واکنش هایی به دنبال داشت.
در همین راستا، سخنگوی وزارت امور خارجه نسبت به این اقدام واکنش نشان داد و گفت: به اهتزاز درآمدن هر پرچمی غیر از پرچم عراق در کرکوک را، اقدامی مغایر قانون اساسی این کشور و تنش آفرین می دانیم.
 
در پایان می توان گفت: اعلام برگزاری همه پرسی استقلال از سوی مسعود بارزانی حربه جدیدی است که شاید دو هدف پشت آن باشد: نخست همان چیزی که آن ها اعلام کرده اند؛ یعنی استقلال که مطمئنا با مخالفت و حتی مقابله همسایگان از جمله ایران و ترکیه مواجه خواهد شد و دوم فشار بر دولت عراق برای به دست آوردن امتیازات اقتصادی و سیاسی بیشتر. در واقع دولت اقلیم با اعلام برگزاری رفراندوم استقلال، سعی دارد امتیاز اقتصادی و سیاسی بیشتری را از دولت مرکزی عراق بگیرد.



اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷۳
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
ایران باید میزاشت تا داعش تمام بارزانی ها رو بکشه و کردستان رو اشغال کنه بعد اونجا رو ازاد میکرد تا درس عبرتی بشه برای بقیه.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
بگذارید عراق تجزیه و به کشورهای کوچک تقسیم شود یک عراق بزرگ و نیرومند برای ما بزرگترین خطر است از گذشته درس بگیرید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
اشتهای کردها سیری ناپذیر است. به زودی هم سراغ ایران خواهند آمد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
هر ملتی حق داره سرنوشتشو تعیین کنه...کرد و عرب هموطن نبوده و نیستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
کرد و عربی که خودشو هموطن نمیدونن اره هموطن نیستن وگرنه کورد های عزیز و دلاور و عرب های قهرمان جزوی ازین مملکت بوده و هستن
این آرزوی مسخرتونو ب گور خواهین برد پان های وطن فروش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
کشور عراق برمبنای شواهد تاریخی شکل نگرفته و تجزیه ان به سه کشور منطقی است
یاورحسنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
باسلام.عراق قطعا" به سه کشورشیعه،سنی وکرد تقسیم خواهد شد.چون هیچکدام از فاکتورهای قبلی جواب نداده که نمونه بارزآن حاکمیت حزب بعث بوده که با شیعیان وکردها تعامل نکرده است.
elshan
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
کشور های ضعیف و کوچک هیچ منفعتی برای مردم منطقه ندارند و همیشه آلت دست قدرتهای بزرگ خواهند ماند.با
بوجود آمدن کردستان منطقه خاورمیانه ناامن تر از همیشه خواهد بود.
ناشناس
|
Canada
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
شما شاید قتل عام کوردها (انفال) در عراق در زمان صدام حسین را فراموش کرده باشید ولی مطمین باشید هیچ کوردی آن را فراموش نخواهد کرد.چه تضمینی وجود دارد چند ماه دیگه با یک کودتا در عراق فرد دیگری چون صدام رهبری عراق را بر عهده نگیرد!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
چيزى به اسمه تفرقه افكنى وجود نداره!هر ملتى حق داره واسه آينده اش تصميم بگيره و به شما هم هيچ ربطى نداره،جالبه روى مثبت ها ميزنم اضافه نميشه!!!!!
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
تجزیه کشورها از آرزوهای دیرین اسرائیل است و کسانی که با این ایده موافق هستند نمی دانند که یک کشور کوچک توان مقابله در مقابل تهدیدات و دخالتهای خارجی را ندارد. و ایران باید به شدت با این حرکت مقابله کند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟