به نظر می رسد که اوپک توانسته است به آرامی در مبارزه علیه حجم بالای ذخائر نفت و محصولات نفتی دنیا پیروز شود و مخازن موجود خشکی و شناور در حال فروکش هستند.
به گزارش
تابناک اقتصادی و به نقل از رویترز، احتمالا هنوز قیمت نفت این مسئله را نشان نمی دهد چرا که معاملات آتی برنت در تلاش هستند تا ضررهایی که در این سال تاکنون متحمل شده اند را جبران کنند و بالای 55 دلار به ازای هر بشکه می باشند. با این حال شکی نیست که ذخائر در تمام دنیا در حال فروکش می باشد، از خلیج سالدانها در آفریقای جنوبی گرفته تا کارائیب. اشباع مداوم نفت نیجریه در حال کاهش است و حتی ایران نیز حجم نفت خام موجود در ذخائر شناور خود را تسویه کرده است.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت به صراحت گفت که توافق مشترک با تولید کنندگان خارج از اوپک برای کاهش تولید نفت در نیمه اول امسال و تا حد 1.8 میلیون بشکه در روز بدنبال کاستن مازاد حدود 300 میلیون بشکه نفت خام و محصولات نفتی در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) است.
ریچارد مالینسون تحلیلگر «انرژی اسپکتس» گفت "در طی سه ماهه اول امسال، ذخائر نفت خام بسیار کمتر از سه ماهه اول سال پیش رشد داشته اند در حالی که نگهداری پالایشگاه در سطح جهانی بسیار سنگین تر بود"
ایران تمام نفتی که در چند سال گذشته در دریا ذخیره کرده بود را فروخته است و تهران در تلاش است تا در حالی که با محدودیت های تولید دست و پنجه نرم می کند صادرات خود را در حالت رشد نگه دارد.
بنابر معامله گران نفت، «ویتول» به عنوان یک غول تجاری، میلیون ها بشکه نفت خام نیجریه از ذخائر خلیج سالدانها در آفریقای جنوبی را به فروش رسانده است. مقصد این محموله های نفتی کشورهای تایوان، هند، ایالات متحده آمریکا و اروپا بوده است.
شرکت فرانوسی توتال نیز 2 میلیون بشکه دیگر از نفت «نایجرین اسکراوس» از تانکر های خود در خلیج سالدانها را به عرضه گذاشته است در حالی که منابع می گویند قبل از این معامله کننده دیگری به نام «مرکوری» نیز نفت مخاذن خود را برای فروش گذاشته است.
در همین زمان، برنامه های جدید بارگیری نیجریه با سرعت معقول و مناسبی در حال یافتن خریدار هستند - این مسئله در تضاد کامل با دو سال گذشته است چرا که طی این دو سال هر گونه فروش از ذخائر شاهد فشار شدید رو به پایینی بر روی قیمت ها برای محموله های بارگیری جدید بود.
بانک اس ای بی شمال اروپا گفت در چهار هفته گذشته موجودی نفت جهان با توجه به اطلاعات هفتگی تا 42 میلیون بشکه کاهش داشته است.
اس ای بی گفت "از اول سال تاکنون افزایش ذخائر نفت خام ایالات متحده باعث به وجود آمدن سردر گمی شده است اما عامل این افزایش از یک طرف کاهش فعالیت پالایشی آمریکا است و از طرف دیگر واردات نفت خام این کشور"
مالینسون گفت نشست وزراء اوپک در اواخر ماه می تصویر کاملی از ذخائر دنیا نخواهند داشت و دلیل آن نیز تأخیر گزارش ها از آژانس های بزرگی مانند آژانس بین المللی انرژی است. مالینسون افزود "زمان لازم است تا تصویر واضح و کاملی از ذخائر دنیا به دست بیاید"