دولت چین مایل است به کره شمالی، حفاظت از این کشور در قبال دست برداشتن از سلاح هستهای را پیشنهاد کند.
به گزارش «تابناک»؛ نشریه گلوبال تایمز که به روزنامه خلق ارگان حزب کمونیست چین نزدیک است، مدعی شده، صرفنظر از اینکه کره شمالی سلاحهای هستهای بیشتر و یا موشکهای جدید را آزمایش کند، اوضاع تغییر چندانی به نفع این کشور نخواهد داشت و تنها احتمال حمله آمریکا به این کشور افزایش خواهد یافت.
دلیل اصلی کره شمالی برای ساخت سلاح هستهای، حفظ رژیم حاکم بر این کشور از طریق بازدارندگی در قبال تهاجم خارجی در نظر گرفته میشود و در حالی که به نظر میرسد، کره شمالی برای یک آزمایش هستهای جدید آماده میشود، مخالفت آمریکا با سلاح هستهای کره شمالی جدیتر شده است.
نشریه گلوبال تایمز مدعی شده است، مسیر کنونی کره شمالی قابل دوام نیست و این مسیر، حیات رژیم حاکم بر کره شمالی را به خطر خواهد انداخت و اگر کره شمالی به فعالیتهای هستهای خود پایان ندهد، این سرنوشت محتوم آن کشور خواهد بود. به نوشته نشریه چینی، حتی اگر ایالات متحده به کره شمالی حمله نکند، تحریمها کره شمالی را به زانو درخواهد آورد.
از نظر نشریه نزدیک به دولت چین، «پیونگ یانگ ممکن است تصور کند که سلاح هستهای و موشکهای قارهپیما برای تضمین امنیت ملی و سیاسی این کشور ضروری هستند، ولی این تصوری اشتباه است، زیرا جامعه بینالمللی و از جمله چین، در قبال افزایش توانایی هستهای چین ساکت نخواهند ماند».
بنا به ادعای گلوبال تایمز، تفاوت آمریکا و چین این است که چین به دنبال حل مسالمتآمیز موضوع هستهای کره شمالی است که تهدیدی برای رژیم حاکم بر کره شمالی نباشد، در حالی که آمریکا ممکن است از زور استفاده کند و اقدامات تندی انجام دهد.
در حالی که گزارشها از استقرار ارتش چین در مرز کره شمالی حکایت دارد، گلوبال تایمز با یادآوری حمله موشکی آمریکا به سوریه به کره شمالی هشدار داده است، ترامپ به تهدیداتی که بر زبان میآورد، عمل میکند.
نشریه چینی با این مقدمه نتیجه گرفته است، اگر کره شمالی به توصیه چین عمل و فعالیتهای هستهای خود را تعلیق کند، چین فعالانه تلاش خواهد کرد تا از امنیت کره شمالی بدون سلاح هستهای حمایت کند.
در حالی که چین به ایالات متحده نیز هشدار داده که دست به اقدامات تند نزند، تحلیلهای کارشناسان از بیاعتمادی کره شمالی به چین حکایت دارد. آدام کتکارت، استاد دانشگاه و کارشناس تاریخ چین در مطلبی در این باره در فارین پالیسی اظهار داشته که اهرمهای فشار چین در برابر کره شمالی محدود هستند، زیرا دولت کره شمالی هرگز خود را در برابر چین دست بسته باقی نگذاشته است.
در ماههای اخیر، چندین حادثه بر روابط دو طرف تأثیر منفی گذاشته است؛ قتل برادر بزرگتر رهبر کره شمالی در مالزی و در شرایطی که وی تحت حفاظت چین در ماکائو زندگی میکرد، آزمایشهای موشکی کره شمالی و مذاکرات مقامات چینی با همتایان آمریکایی خود ـ که با توقف واردات ذغال سنگ کره شمالی توسط چین همراه شده است ـ از جمله عوامل و نشانههای بد شدن روابط دو کشور است.
هرچند رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در جلسه استماع بررسی صلاحیت خود در سنای آمریکا، مدعی کنترل چین بر رفتار کره شمالی شد و چین تأثیر چشمگیری بر رفتار کره شمالی دارد، این توانایی و نفوذ چین نمیتواند باعث شود که کره شمالی از اولویتهای مربوط به حفظ و بقای حکومت این کشور از جلمه سلاح هسته ای و سرکوب مخالفان دولت دست بردارد.
در واقع دولت کره شمالی، در عین حالی که تلاش کرده تهدیدات نظامی آمریکا را خنثی سازد، همزمان اقداماتی را در پیش گرفته تا بتواند در مقابل تهدیدات ایدئولوژیک و اقتصادی چین نیز مقاومت کند.